Flame animation

De hipste nieuwe
meme coin

Flame animation
Coin spinning animation

100x potentieel

Shiba Memu Roll-out Logo KOOP NU

Getokeniseerde aandelen en aandelensplitsingen

Door:
op Jun 10, 2022
Listen
  • Amazon splitste deze maandag elk aandeel in 20, de eerste splitsing sinds 1999
  • Tokenized aandelenplatforms weerspiegelen in wezen de markt; geen hindernissen on-chain investeerders
  • DeFiChain is zo'n platform dat de splitsing naadloos heeft gedaan

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google News om notificaties te ontvangen >

Aandelensplitsingen

Copy link to section

Ik heb lang gedacht dat aandelensplitsingen samenvatten hoe dom mensen kunnen zijn.

Voor niet ingewijden, een aandelensplitsing heeft geen effect op de fundamenten van een aandeel, alleen op de ‘perceptie’ ervan. Amazon heeft bijvoorbeeld eerder deze week hun eerste aandelensplitsing sinds 1999 uitgevoerd, wat betekent dat in plaats van een belegger die één aandeel heeft ter waarde van $ 2.340, ze nu 20 aandelen bezitten met een waarde van $ 117 elk, voor een totaal van $ 2.340.

Er verandert niets, maar de aanpak wordt vaak gevolgd door bedrijven wanneer nominale aantallen groot worden, waardoor de aandelen betaalbaarder en toegankelijker lijken. In het geval van Amazon steeg de koers van het aandeel met ongeveer 2% na de splitsing (hoewel het nog steeds ongeveer 10% is gedaald sinds de aankondiging van het plan drie maanden geleden).

DeFi

Copy link to section

Er is echter een eigenaardigheid als het gaat om DeFi. Als crypto fan die graag on chain opereert, ben ik super geïnteresseerd in tokenised aandelen, aangezien ik aandelen heb als onderdeel van mijn portefeuille. De mogelijkheid om te investeren in deze on-chain biedt voordelen zoals grotere toegankelijkheid (bepaalde rechtsgebieden maken het moeilijk om aandelen te kopen), grotere handelsflexibiliteit (conventionele makelaars sluiten de handel buiten de markturen, terwijl de blockchain 24/7 open is), evenals evenals de mogelijkheid om KYC te vermijden.

  • Save

Maar als je wordt blootgesteld aan een aandeel via een tokenized asset on-chain, wat gebeurt er dan als dat aandeel wordt gesplitst? Zoals in het geval van Amazon?

DeFiChain

Copy link to section

Voor het gemak van de uitleg zal ik het voorbeeld van Amazon aandelen en DeFiChain gebruiken – het tokenized activaplatform dat ik een paar maanden geleden heb geïnterviewd. Als je geïnteresseerd bent in een diepere duik in tokenized aandelen, kunt u dat interview hier lezen.

Kortom, er verandert dus niets voor de waarde. Hetzelfde als op de aandelenmarkt, iedereen die voorheen een tokenized Amazon activa (dAMZN) bezat, heeft er nu 20, met dezelfde totale waarde. Het proces werd in twee fasen voltooid: ten eerste vergrendelde DeFiChain alle bestaande dAMZN tokens en toen de markt heropende tegen de voor split aangepaste prijzen, begon DeFiChain de aangepaste prijs weer te geven. Een grafische uitleg is hieronder te zien:

  • Save

Conclusie

Copy link to section

Het is een ander aspect van tokenized aandelenhandel dat soepel en efficiënt is. In dit geval komt het overeen met de aandelenmarkt, omdat brokers het bovenstaande ook naadloos hebben gedaan. De andere voordelen van tokenized aandelen blijven echter bestaan: er is gewoon aanzienlijk meer vrijheid, toegankelijkheid en efficiëntie. Dit laatste geldt voor zowel kapitaalbeheer als tijd – het is niet alleen sneller bij het omzeilen van KYC en andere regelgevende hindernissen, maar vaak kan het token worden gebruikt als onderpand, of andere meer niche toepassingen zoals liquiditeitsmining, in het geval van DeFiChain.

Dus om de zaken af te ronden, er is hier niets veranderd door de aandelensplitsing, voor het geval je nieuwsgierig was.

  • Save
  • Save