Beleggen in Viatris aandelen na de huidige dip?

Door:
op Oct 8, 2022
Listen
  • Viatris kan een sterk rendement opleveren voor langetermijnbeleggers
  • Het dividendrendement ligt boven de 5% tegen de huidige beurskoers
  • Het huidige ondersteuningsniveau staat op $8

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

De aandelen van Viatris Inc. (NASDAQ: VTRS) zijn sinds 12 september 2022 verzwakt van $10,20 naar $8,42. De huidige prijs staat op $8,74.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

De Amerikaanse aandelenmarkt blijft onder druk staan en zal in de toekomst overgevoelig zijn voor opmerkingen van de FED.

Het dividendrendement ligt boven de 5% tegen de huidige beurskoers

Copy link to section

Viatris is een Amerikaans wereldwijd gezondheidsbedrijf dat een verscheidenheid aan medicijnen produceert en verkoopt, met 1.400 goedgekeurde therapeutische moleculen in haar portfolio.

Hoewel de activiteiten van het bedrijf stabiel blijven, stortte de aandelenkoers van Viatris vorige maand in tot een nieuw 14-jarig dieptepunt van $8,42.

De huidige koers van het aandeel staat op $8,74. Dit is aantrekkelijk gewaardeerd op basis van de winst, toekomstvooruitzichten en dividend.

In het vorige fiscale jaar verhoogde Viatris zijn totale inkomsten met ongeveer 50%, van $11,81 miljard in het fiscale jaar 2020 tot $17,81 miljard in het fiscale jaar 2021. De situatie met EBITDA was zelfs nog beter, die is gestegen van $2,65 miljard in het fiscale jaar 2020 tot $6,18 miljard in het fiscale jaar 2021.

Voor het fiscale jaar 2022 verwacht Viatris dat de totale omzet tussen $16,2 miljard en $16,7 miljard zal liggen, terwijl de aangepaste EBITDA tussen $5,8 miljard en $6,2 miljard zou moeten liggen. Michael Goettler, CEO van Viatris, liet weten:

We hebben dat nu laten zien met zes kwartalen van zeer solide, sterke prestaties achtereenvolgens kwartaal na kwartaal. We zijn niet langer afhankelijk van wat er met een product of een onderdeel van het bedrijf is gebeurd, waar ook ter wereld, we hebben afvalcompensatie.

Viatris heeft een bedrijf dat extreem gediversifieerd is, met voorlopig meer dan 3.000 producten, merken, generieke geneesmiddelen, complexe generieke geneesmiddelen en biosimilars, wat het bedrijf veerkracht geeft in een tijd van wereldwijde onzekerheid.

Positief is dat de raad van bestuur in augustus opnieuw een dividend van $0,12/kwartaalaandeel heeft uitgeroepen, wat beleggers een dividendrendement van meer dan 5% geeft tegen de huidige aandelenkoers.

Met een marktkapitalisatie van $11,13 miljard is Viatris ondergewaardeerd en vergeleken met Gilead Sciences, Inc. (NASDAQ: GILD) is Viatris goedkoper op basis van prijs-tot-verkoop.

Volgens de koers-omzetverhouding (marktkapitalisatie/opbrengsten) worden Viatris-aandelen verhandeld tegen 0,64, wat meerdere malen lager is dan de prijs-omzetverhouding van Gilead Sciences, die wordt verhandeld tegen een P/S van 2,96.

Het is ook belangrijk om te vermelden dat Pfizer Inc. (NYSE: PFE) handelt tegen meer dan twee keer de omzet van dit jaar en meer dan vijf keer de TTM EBITDA. Viatris wordt verhandeld tegen minder dan twee keer de TTM EBITDA, de boekwaarde per aandeel is meer dan $15, en voor beleggers die op zoek zijn naar aantrekkelijke en betrouwbare dividenden, kan dit aandeel een goede keuze zijn.

Huidige ondersteuningsniveau staat op $8

Copy link to section

Viatris-aandelen zijn sinds 12 september 2022 verzwakt van $10,20 naar $8,42. De huidige prijs staat op $8,74.

De prijs is weer onder het 10-daags voortschrijdend gemiddelde gedaald, wat aangeeft dat de bodem nog steeds niet is bereikt. Desondanks kunnen aandelen van dit bedrijf een sterk rendement opleveren voor langetermijnbeleggers.

Gegevensbron: tradingview.com

Het huidige ondersteuningsniveau staat op $8, terwijl $10 het eerste weerstandsniveau vertegenwoordigt. Als de prijs onder $8 daalt, zou dit een “verkopen” -signaal zijn, en ligt de weg open naar $7,5 of zelfs lager. Anderzijds, als de prijs boven $10 stijgt, kan het volgende doel $11 zijn.

Conclusie

Copy link to section

Viatris wordt verhandeld tegen minder dan twee keer de TTM EBITDA, de boekwaarde per aandeel is meer dan $15. Voor beleggers die op zoek zijn naar aantrekkelijke en betrouwbare dividenden, kan dit aandeel een goede keuze zijn. Het dividendrendement ligt boven de 5% tegen de huidige aandelenkoers en met een marktkapitalisatie van $11,13 miljard is Viatris ondergewaardeerd.

Ad

Op zoek naar eenvoudig te volgen handelssignalen voor crypto, forex en aandelen? Maak handelen eenvoudig door ons team van pro-traders te kopiëren. Consistente resultaten. Meld je vandaag nog aan bij Invezz Signals™.

0/10
Learn more
Pfizer Beurs Trading Tips