Mastercard aandelen kopen na de resultaten voor Q3?

Door:
op okt 27, 2022
Listen to this article
  • Mastercard rapporteerde beter dan verwachte derdekwartaalresultaten
  • Consumentenbestedingen blijven veerkrachtig
  • Grensoverschrijdende reizen blijven zich herstellen

Mastercard Incorporated (NYSE: MA) rapporteerde donderdag beter dan verwachte resultaten over het derde kwartaal. CEO Michael Miebach liet weten dat de consumentenbestedingen veerkrachtig blijven en dat grensoverschrijdende reizen zich blijven herstellen.

Mastercard blijft zijn positie in de markt verbeteren

Mastercard rapporteerde deze donderdag beter dan verwachte derdekwartaalresultaten; de totale omzet is op jaarbasis met 15,5% gestegen tot $5,8 miljard, wat meer was dan verwacht, terwijl de GAAP-winst per aandeel $2,68 bedroeg (verslaat $0,10).

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Gedurende het derde kwartaal verbeterden de volumetrends elke maand gestaag, gedreven door aanhoudende winsten in grensoverschrijdend reizen; toch is het belangrijk om te vermelden dat het groeitempo vanaf het tweede kwartaal vertraagde, voornamelijk als gevolg van economische onzekerheid. CEO Michael Miebach liet weten:

De consumentenbestedingen blijven veerkrachtig en het grensoverschrijdend reizen blijft zich herstellen. We zullen de effecten in verband met verhoogde inflatie en andere macro-economische en geopolitieke risico’s blijven volgen.

De winst per aandeel steeg met 22% in vergelijking met een jaar geleden. Tijdens het kwartaal kocht Mastercard voor $1,6 miljard aan aandelen terug en nog eens $505 miljoen tot 24 oktober 2022.

Het management van het bedrijf verwacht een nieuwe winst per aandeel in het vierde kwartaal, ondanks de bezorgdheid dat een wereldwijde recessie het transactievolume zou kunnen vertragen en vervolgens de omzet zou kunnen verminderen.

Het bedrijfsmodel van Mastercard is relatief veerkrachtig ten opzichte van recessies, aangezien de vraag naar betalingsdiensten niet al te cyclisch is en het bedrijf een sterke cashflow blijft hebben, wat een belangrijk cijfer blijft dat de huidige dividenduitkering ondersteunt.

Mastercard blijft zijn positie op de markt verbeteren en het bedrijf meldde onlangs plannen om een tool te lanceren die banken zal helpen verdachte transacties van crypto-uitwisselingen te vinden en te blokkeren.

Terwijl de crypto-industrie een zware neergang doormaakt, blijft Mastercard zijn betrokkenheid bij de opkomende ruimte verdiepen. Deze stap zou veel nieuwe klanten kunnen aantrekken.

Laten we nu eens kijken naar de basisprincipes. Met een koers-winstverhouding (of “K/W”) van 32, bevindt Mastercard zich aan de duurdere kant van de markt, aangezien veel bedrijven op de Amerikaanse aandelenmarkt momenteel K/W-verhoudingen onder de 15 hebben.

Volgens de prijs-tot-verkoopverhouding (marktkapitalisatie /opbrengsten), worden Mastercard-aandelen verhandeld tegen 15,9, wat hoger is dan de prijs-tot-verkoopverhouding van Visa, Inc. (NYSE: V), die wordt verhandeld tegen een P/ S van 12,8.

Mastercard handelt tegen meer dan twintig keer de TTM EBITDA, de boekwaarde per aandeel ligt rond de $6, en met een marktkapitalisatie van $300 miljard zijn de aandelen van dit bedrijf niet ondergewaardeerd.

Om zijn huidige waardering te rechtvaardigen, zou Mastercard een uitstekende groei moeten realiseren die ver boven de markt uitstijgt, wat niet gemakkelijk zal zijn.

Technische analyse

Mastercard-aandelen zijn hersteld van hun dieptepunt in de tweede week van oktober en voorlopig beheersen “bulls” de prijsbeweging.

De prijs is ook boven het voortschrijdend gemiddelde van 10 dagen gestegen, wat zeker een positief teken is; toch moeten beleggers er rekening mee houden dat het risico van een nieuwe daling nog steeds aanhoudt.

Gegevensbron: tradingview.com

Het huidige ondersteuningsniveau staat op $300, terwijl $340 het eerste weerstandsniveau vertegenwoordigt. Als de prijs onder $300 daalt, zou het een “verkopen”-signaal zijn, en ligt de weg naar $280 of zelfs lager open.

Anderzijds, als de prijs boven $340 springt, kan het volgende doel $350 zijn.

Conclusie

Mastercard Incorporated rapporteerde deze donderdag beter dan verwachte derdekwartaalresultaten, en CEO Michael Miebach zei dat de consumentenbestedingen veerkrachtig blijven en dat grensoverschrijdende reizen zich blijven herstellen. Desondanks zijn de aandelen van Mastercard niet ondergewaardeerd en om de huidige waardering te rechtvaardigen, zou Mastercard een uitstekende groei moeten realiseren die ver boven de markt uitstijgt, wat niet gemakkelijk zal zijn.