Gilead Sciences aandelen kopen in november 2022?

Door:
op Nov 4, 2022
Listen
  • Gilead Sciences-aandelen zijn de afgelopen weken gestegen
  • Gilead Sciences rapporteerde beter dan verwachte Q3-resultaten
  • Het huidige ondersteuningsniveau staat op $75

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

De aandelen van Gilead Sciences, Inc. (NASDAQ: GILD) zijn sinds begin oktober 2022 gestegen van $61,45 naar $80. De huidige prijs staat op $79,46.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Gilead Sciences rapporteerde vorige week beter dan verwachte resultaten over het derde kwartaal. Het management van het bedrijf heeft de financiële richtlijnen voor het fiscale jaar 2022 bijgewerkt.

Gilead Sciences rapporteerde beter dan verwachte Q3-resultaten

Copy link to section

Gilead Sciences is een Amerikaans biofarmaceutisch bedrijf dat zich richt op het onderzoeken en ontwikkelen van antivirale geneesmiddelen voor de behandeling van hiv, hepatitis B, hepatitis C en griep.

Het bedrijf maakte vorige week beter dan verwachte derdekwartaalresultaten bekend; de totale omzet is op jaarbasis met -5,1% gedaald tot $7,04 miljard, terwijl de niet-GAAP-winst per aandeel $1,90 bedroeg (verslaat $0,47).

Gilead Sciences sloot het kwartaal af met ongeveer $4,7 miljard in contanten, een stijging van 8% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De totale omzet is minder gedaald dan verwacht (verslaat $910 miljoen), en het is belangrijk om te vermelden dat de totale productverkoop, exclusief Veklury, in het derde kwartaal van 2022 met 11% is gestegen tot $6,1 miljard vergeleken met dezelfde periode in 2021.

Verkoop van de COVID-19-behandeling Veklury speelde een belangrijke rol in de activiteiten van het bedrijf tijdens de COVID-19-pandemie, maar aangezien we de lagere ziekenhuisopnames voor COVID-19 blijven zien, daalde de verkoop van Veklury met 52% tot $925 miljoen in de derde kwartaal.

Het management van het bedrijf herzag de winst per aandeel voor het hele jaar van $2,90 tot $3,30 en van $3,35- $3,55 naar $3,35- $3,30 en meldde dat de totale productverkoop tussen $22,5 miljard en $22,8 miljard zou moeten liggen, vergeleken met $22,0 miljard en $22,5 miljard eerder. Daniel O’Day, voorzitter en CEO van Gilead Sciences, liet weten:

De consistente uitvoering van onze strategie, samen met een zeer robuuste portefeuille, heeft geleid tot geweldige vooruitgang in 2022, en we kijken ernaar uit om de rest van het jaar en daarna voort te bouwen op dat momentum.

Fundamenteel gezien blijft Gilead goed gepositioneerd voor toekomstige groei, maar potentiële investeerders moeten er rekening mee houden dat Gilead-aandelen tegen de huidige prijs niet goedkoop zijn.

Met een marktkapitalisatie van $99,44 miljard is Gilead niet ondergewaardeerd en vergeleken met Viatris Inc. (NASDAQ: VTRS) is Gilead duurder op basis van prijs-tot-verkoop.

Volgens de prijs-tot-omzetverhouding (marktkapitalisatie/opbrengsten) worden Viatris-aandelen verhandeld tegen 0,72, wat meerdere malen lager is dan de prijs-tot-omzetverhouding van Gilead Sciences, die wordt verhandeld tegen een P/S van 3,66.

Het is ook belangrijk om te vermelden dat Pfizer Inc. (NYSE: PFE) handelt met minder dan drie keer de omzet van dit jaar en minder dan zeven keer de TTM EBITDA.

Gilead wordt verhandeld tegen bijna acht keer de TTM EBITDA, wat nog steeds aantrekkelijk blijft, maar gezien de sterke prestaties van het aandeel in de afgelopen weken, zou ik wachten op lagere prijsniveaus.

De Amerikaanse centrale bank heeft woensdag voor de vierde keer op rij 75 basispunten verhoogd in haar beleidsrente en heeft aangekondigd dat ze plannen heeft om door te gaan met de verkrappingscyclus.

De voorzitter van de Fed, Jerome Powell, zei in een persconferentie dat de Fed meer werk te doen heeft. Als de Amerikaanse aandelenmarkt een grotere correctiefase ingaat, zou de aandelenkoers van Gilead op veel lagere niveaus kunnen liggen.

Technische analyse

Copy link to section

De aandelen van Gilead Sciences zijn de afgelopen weken gestegen en voorlopig beheersen “bulls” de prijsbeweging.

De prijs is ook boven het voortschrijdend gemiddelde van 10 dagen gestegen, wat zeker een positief teken is; toch moeten beleggers in gedachten houden dat Gilead-aandelen tegen de huidige prijs niet goedkoop zijn.

Gegevensbron: tradingview.com

Het huidige ondersteuningsniveau staat op $75, terwijl $85 het eerste weerstandsniveau vertegenwoordigt. Als de prijs onder $75 daalt, zou dit een “verkopen” -signaal zijn, en we ligt de weg naar $70 of zelfs lager open.

Anderzijds, als de prijs boven $85 stijgt, kan het volgende doel $90 zijn.

Overzicht

Copy link to section

Gilead Sciences rapporteerde vorige week beter dan verwachte resultaten over het derde kwartaal en het management van het bedrijf heeft de financiële richtlijnen voor het fiscale jaar 2022 bijgewerkt. Gilead Sciences-aandelen zijn de afgelopen weken gestegen, maar beleggers moeten er rekening mee houden dat Gilead-aandelen tegen de huidige prijs niet goedkoop zijn.

Ad

Op zoek naar eenvoudig te volgen handelssignalen voor crypto, forex en aandelen? Maak handelen eenvoudig door ons team van pro-traders te kopiëren. Consistente resultaten. Meld je vandaag nog aan bij Invezz Signals™.

0/10
Learn more
Pfizer Beurs Trading Tips