Aandelenkoers Apple in stroomversnelling: is nu het moment om te kopen?

Door:
op nov 20, 2022
Listen to this article
  • Apple zit aan de duurdere kant van de markt
  • Het bedrijf van Apple blijft groeien
  • $160 vertegenwoordigt het sterke weerstandsniveau

De aandelen van Apple, Inc. (NASDAQ: AAPL) zijn sinds 09 november gestegen van $134,59 naar $153,59. De huidige prijs staat op $151,29.

Het bedrijf rapporteerde vorige maand sterke resultaten over het vierde kwartaal. Apple toonde het vermogen om zijn omzet te laten groeien, zelfs in een tijd van onzekerheid voor de Amerikaanse economie.

Zoekt u actueel nieuws, goede tips en markt analyses? Schrijf u vandaag in voor de Invezz nieuwsbrief.

Apple zit aan de duurdere kant van de markt

Het bedrijf van Apple blijft groeien en het bedrijf heeft opnieuw laten zien dat het in staat is om, zelfs in deze moeilijkere tijden, uitstekende resultaten te behalen.

Apple rapporteerde vorige maand een sterk vierde kwartaal; de totale omzet is met 8,1% op jaarbasis gestegen tot $90,15 miljard, terwijl de GAAP-winst per aandeel $1,29 bedroeg (verslaat $0,02).

Resultaten vierde kwartaal overtreffen de verwachtingen; de omzet toegeschreven aan de iPhone was $42,63 miljard, terwijl de omzet van het bedrijf uit Services steeg tot $19,19 miljard.

De aandelenkoers van Apple is de afgelopen twee handelsweken in een stroomversnelling geraakt. Volgens de meest recente American Association of Individual Investors (AAII) Sentiment Survey steeg het optimisme van individuele beleggers over de kortetermijnrichting van de Amerikaanse aandelenmarkt naar een nieuw hoogtepunt in 2022.

Wat momenteel bijna alle aandelen drijft, is het Fed-beleid, en de aandelen van Apple zouden zelfs nog verder kunnen stijgen als de Fed tijdens haar vergadering in december zinspeelt op het vertragen van het tempo van de renteverhogingen.

De afzwakking van de inflatie in oktober is zeker positief nieuws voor de Amerikaanse aandelenmarkt. De kans is groot dat beleidsmakers van de Fed besluiten de rente met 50 basispunten te verhogen wanneer ze elkaar in december ontmoeten in plaats van met 75 basispunten.

Desondanks moeten potentiële investeerders er rekening mee houden dat Apple met een marktkapitalisatie van 2,4 biljoen dollar niet goedkoop is.

Met een koers-winstverhouding (of “K/W”) van 24,23 bevindt Apple zich aan de duurdere kant van de markt, gezien het feit dat veel bedrijven op de Amerikaanse aandelenmarkt momenteel een K/W-ratio van minder dan 15 hebben.

Apple heeft een hogere K/W-waardering in vergelijking met de meeste van zijn concurrenten; Alphabet Inc. (NASDAQ: GOOGL) heeft bijvoorbeeld een P/E-ratio van 20,37, Meta Platforms (NASDAQ: META) heeft een P/E-ratio van 12,36 terwijl Intel Corporation (NASDAQ: INTC) een P/E-ratio heeft van 15,28 .

Volgens de koers-omzetverhouding (marktkapitalisatie/inkomsten) worden Apple-aandelen verhandeld tegen 6,08, wat meer dan twee keer hoger is dan de prijs-omzetverhouding van Meta, die wordt verhandeld tegen een P/S van 2,5.

Deze cijfers laten duidelijk zien dat Apple duurder is dan zijn hoogwaardige concurrenten. Om zijn huidige waardering te rechtvaardigen, zou Apple een uitstekende groei moeten realiseren die ver boven de markt ligt, wat niet gemakkelijk zal zijn.

Technische analyse

De aandelenkoers van Apple is de afgelopen twee handelsweken in een stroomversnelling geraakt en voorlopig beheersen “bulls” de prijsbeweging.

De prijs is ook boven het 10-daags voortschrijdend gemiddelde gestegen, wat zeker een positief teken is; toch moeten beleggers er rekening mee houden dat Apple-aandelen tegen de huidige prijs niet goedkoop zijn.

Gegevensbron: tradingview.com

Het belangrijke ondersteuningsniveau staat op $130, terwijl $160 het sterke weerstandsniveau vertegenwoordigt. Als de prijs onder de $130 daalt, zou dit een “verkoop” -signaal zijn en ligt de weg open naar $120.

Anderzijds, als de prijs boven de $160 stijgt, kan het volgende doel $170 zijn of zelfs een weerstand van $180.

Conclusie

Apple-aandelen zijn sinds 9 november bijna 13% gestegen, maar beleggers moeten er rekening mee houden dat Apple-aandelen niet goedkoop zijn tegen de huidige prijs. Apple heeft een hogere P/S- en P/E-waardering in vergelijking met de meeste van zijn concurrenten, en daarom kunnen sommige van zijn collega’s een slimmere investeringsoptie zijn tegen de huidige prijsniveaus.