Ad

Pepe, Sui, Arbitrum, Optimisme en RUNE duiken in elkaar terwijl bondencrisis voortduurt

Door:
op Oct 3, 2023
Listen
  • Bitcoin en andere altcoins zoals Pepe, Sui en Arbitrum zijn gedaald.
  • De rente op Amerikaanse staatsobligaties op lange termijn is de afgelopen maanden omhooggeschoten.
  • Er bestaat een verhoogd risico dat de situatie snel verslechtert.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

De koersen van cryptovaluta daalden dinsdag nadat de zorgen over de obligatiemarkt toenamen. Bitcoin, de grootste munt ter wereld, daalde met ruim 3% naar een dieptepunt van $27.500. Op dezelfde manier daalde Ethereum met 4% tot 1,658%.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Stijgende obligatierentes

Copy link to section

Enkele van de slechtst presterende altcoins waren Pepe, Sui, ThorChain, Arbitrum en Optimism. Pepe, de zeer populaire meme-coin, crashte met 10%, waarbij het 24-uursvolume $80 miljoen bedroeg. Overige altcoins daalden met ruim 7%.

Deze prijsactie staat in contrast met wat er maandag gebeurde toen Bitcoin naar $28.000 steeg. Andere belangrijke tokens die maandag enorm stegen waren Solana, Chainlink en Tron. Ze maakten een kleine stijging toen beleggers de tijdelijke verlenging van de Amerikaanse overheidsfinanciering toejuichten.

De aanhoudende crypto-meltdown is vooral te danken aan de prestaties van de obligatiemarkt. Volgens Investing.com steeg de rente op tienjarige staatsobligaties naar 4,72%, het hoogste niveau sinds 2007. Op dezelfde manier steeg de rente op 30 jaar naar 4,85%, terwijl de rente op twee jaar daalde naar 5,1%. Als gevolg hiervan is de rentecurve omgekeerd naar het laagste niveau in decennia.

Populaire obligatie-ETF’s zijn ook gedaald. De iShares 20+ Year Treasury ETF (TLT) en de Vanguard Long-Term Treasury (VGLT) fondsen zijn gekelderd naar het laagste niveau sinds 2014.

Implicaties voor cryptocurrencies

Copy link to section

Er zijn drie belangrijke redenen waarom Amerikaanse obligaties kelderen. Ten eerste zijn de leningen van de Amerikaanse overheid dramatisch toegenomen, waardoor de totale schuld op ruim $33 biljoen is gekomen. Deze stijging en de regelmatige disfunctie in Washington hebben Fitch ertoe aangezet de rating te verlagen de Amerikaanse regering.

Er zijn ook zorgen over het vermogen van de VS om zijn schulden op langere termijn af te betalen nu de rentebetalingen zijn gestegen naar ruim 800 miljard dollar. Helaas is er geen uitweg meer nu de politici in Washington niet bereid zijn om te bezuinigen.

Ten tweede heeft de Federal Reserve laten doorschemeren dat zij de rente zal blijven verhogen, omdat de inflatie nog steeds hoog is. Tenslotte zijn enkele van de grootste houders van Amerikaanse schulden begonnen met verkopen. China heeft sinds 2021 voor meer dan 300 miljard dollar aan staatsobligaties verkocht.

De stijgende obligatierentes en de omgekeerde rentecurve hebben een impact op altcoins als Pepe, Sui, Arbitrum en Optimism. Ten eerste geven ze aan dat er een recessie op komst is. Historisch gezien presteren risicovolle beleggingen vaak ondermaats tijdens een recessie.

Bovendien leiden ze tot sterke rendementen op kortetermijnobligaties en brengen ze deze in veiligheid. Dit verklaart waarom de rendementen op geldmarktfondsen en de Amerikaanse dollarindex de afgelopen maanden zijn gestegen. Daarom kunnen altcoins blijven dalen als deze trend zich voortzet.

Ad

Op zoek naar eenvoudig te volgen handelssignalen voor crypto, forex en aandelen? Maak handelen eenvoudig door ons team van pro-traders te kopiëren. Consistente resultaten. Meld je vandaag nog aan bij Invezz Signals™.

0/10
Learn more
Arbitrum Bitcoin Curve DAO Token Ethereum Optimism THORChain Crypto Obligaties