Euro Stoxx 600 bij ATH voorafgaand aan inkomsten van Bayer, Pirelli en Vivendi

Door:
op Mar 3, 2024
Listen
  • De Euro Stoxx 600 is onlangs naar een recordhoogte gestegen.
  • Donderdag komt de ECB met haar rentebesluit.
  • Belangrijke bedrijven als Bayer, Deutsche Post en Pirelli zullen hun winst publiceren.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

De Stoxx 600- index zal deze week in de schijnwerpers staan nu de Europese Centrale Bank (ECB) haar tweede rentebesluit van het jaar bekendmaakt. De index, die de grootste Europese bedrijven volgt, steeg naar een recordhoogte van € 497, wat ongeveer 30% boven het laagste punt van december 2022 lag.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Het rentebesluit van de ECB staat voor de deur

Copy link to section

Het grootste forex- en aandelenmarktnieuws deze week zal het laatste besluit van de ECB zijn, dat staat gepland voor donderdag.

Door Reuters geraadpleegde economen verwachten dat de bank de rente ongewijzigd zal laten op 4,0%, zoals zij de afgelopen maanden heeft gedaan.

De kans is echter groot dat de bank de komende maanden zal wijzen op een renteverlaging, omdat de Europese economie vertraagt.

Belangrijke landen als Duitsland zijn al in een recessie beland. Anderen, zoals Frankrijk, staren naar een technische recessie nu de liquiditeit opdroogt.

Tegelijkertijd is de Europese inflatie sneller gedaald dan verwacht. Uit een laatst gepubliceerd rapport blijkt dat de inflatie in het blok is gedaald van de pandemische piek van 10,6% naar 2,6% en zich in de goede richting beweegt.

Net als in de meeste ontwikkelde landen is de belangrijkste uitdaging voor het blok dat de diensteninflatie hardnekkig hoog is gebleven. De diensteninflatie bleef stabiel op 3,4%.

De beslissingen van de ECB en de Federal Reserve hebben een impact op de bedrijven die deel uitmaken van de Euro Stoxx 600-index. In de meeste gevallen doen deze indices het doorgaans goed als de twee banken een milde toon hebben.

De Euro Stoxx-index zal ook reageren op verschillende belangrijke inkomsten van belangrijke bedrijven. Enkele van de meest opvallende zijn Bayer, Thales, Deutsche Post, Pirelli, Teleperformance, Merck en Vivendi.

De meeste bedrijven die deel uitmaken van de Stoxx 600-index hebben dit jaar een scherpe sprong gemaakt. De meest opvallende winnaars zijn bedrijven als Rheinmetall, Leonardo, Indivior, Daimler Truck en Lonza Group.

Voorspelling Euro Stoxx 600-index

Copy link to section
Stoxx 600

Stoxx 600-grafiek van TradingView

De Stoxx 600-index heeft de afgelopen maanden een sterke opwaartse trend doorgemaakt. Het heeft het belangrijke weerstandspunt van €495,57 overschreden, zijn hoogste swing op 3 januari. De index heeft het dubbele toppatroon dat zich onlangs heeft gevormd ontkracht.

Het is ook boven de 50-weekse en 100-weekse Exponential Moving Averages (EMA) gestegen. Verder wijzen de Relative Strength Index (RSI) en de MACD allemaal naar boven. Daarom zijn de vooruitzichten voor de index bullish, waarbij het volgende punt om in de gaten te houden €525 is.

Ad

Op zoek naar eenvoudig te volgen handelssignalen voor crypto, forex en aandelen? Maak handelen eenvoudig door ons team van pro-traders te kopiëren. Consistente resultaten. Meld je vandaag nog aan bij Invezz Signals™.

0/10
Learn more
Beurs Trading Tips