Ad

JUP prijs stijgt parabolisch tijdens Solana’s Jupiter DEX volumepiek

Door:
op Mar 14, 2024
Listen
  • Jupiter, een Solana DEX, is dit jaar zijn marktaandeel blijven vergroten.
  • Het verwerkte de afgelopen 24 uur tokens ter waarde van meer dan $1,18 miljard.
  • De prijs van Solana is gestegen naar meer dan $ 173 terwijl het ecosysteem een hoge vlucht nam.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google News om notificaties te ontvangen >

Jupiter, de grootste gedecentraliseerde beurs (DEX) in Solana, wint marktaandeel naarmate de vraag naar tokens in het ecosysteem toeneemt. Als gevolg hiervan is JUP, het token van het netwerk, gestegen naar een recordhoogte van $1, wat ongeveer 130% boven het laagste niveau van dit jaar lag. De marktkapitalisatie is gestegen tot ruim $1,2 miljard.

Are you looking for signals & alerts from pro-traders? Sign-up to Invezz Signals™ for FREE. Takes 2 mins.

Uit de meest recente gegevens van DeFi Llama blijkt dat Jupiter’s Total Value Locked (TVL) naar een recordhoogte van $304,8 miljoen is gestegen. De derivaten ervan zijn ook sterk gestegen naarmate de crypto-bullrun voortduurt.

Uit andere gegevens van CoinGecko blijkt dat het aantal tokens dat op Jupiter wordt verhandeld, is gestegen. Het netwerk verwerkte de afgelopen 24 uur voor meer dan $1,18 miljard aan cryptocurrencies, wat het een marktaandeel van 13,8% opleverde. Het is het op één na grootste platform geworden, na Uniswap V3, dat $1,3 miljard verwerkte.

Andere populaire Solana DEX-platforms zoals Orca en Raydium hebben de laatste tijd ook marktaandeel gewonnen. Orca verwerkte tokens ter waarde van meer dan $637 miljoen, terwijl Raydium $235 miljoen aan tokens verwerkte. Hierdoor zijn het de 4e en 9e grootste DEX-platforms in de branche.

De prestaties van Jupiter zijn vooral te danken aan het feit dat het ecosysteem van Solana in een van de snelste tempo’s in de sector groeit. De totale waarde in het DeFi-ecosysteem is bijvoorbeeld gestegen tot ruim $9,27 miljard, waarmee het na Ethereum en Tron de derde grootste keten ter wereld is. Solana zou Tron binnenkort kunnen passeren als de trend zich voortzet.

Verder domineert Solana de meme-coinindustrie. Terwijl Dogecoin en Shiba Inu nog steeds de grootste meme-coins zijn, zijn Solana-tokens zoals Bonk, Solama en Dogwifhat de snelst groeiende in de sector geworden. De andere populaire Solana-memecoins in Jupiter zijn Peng en Popcat.

Het volume van Jupiter stijgt ook terwijl de prijs van Solana blijft stijgen. De prijs van SOL steeg donderdag naar $173, een opmerkelijke comeback voor een munt die op 23 januari voor $78,76 werd verhandeld.

Ad

Op zoek naar eenvoudig te volgen handelssignalen voor crypto, forex en aandelen? Maak handelen eenvoudig door ons team van pro-traders te kopiëren. Consistente resultaten. Meld je vandaag nog aan bij Invezz Signals.

Learn more
Solana Wereld