USD/CHF signaal: let op deze prijs voor beslissingen van Fed en SNB

Door:
op Mar 17, 2024
Listen
  • Het USD/CHF-paar is in 2024 sterk gestegen.
  • Woensdag zal de Federal Reserve haar tweede besluit van het jaar bekendmaken.
  • De Zwitserse Nationale Bank sluit donderdag haar vergadering af.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google News om notificaties te ontvangen >

De wisselkoers van het paar USD/CHF dreef omhoog, vooruitlopend op de komende rentebesluiten van de Zwitserse Nationale Bank (SNB) en de Federal Reserve. Het pair steeg naar een hoogtepunt van 0.8840, wat veel hoger was dan het YTD-laagtepunt van 0.8333.

Are you looking for signals & alerts from pro-traders? Sign-up to Invezz Signals™ for FREE. Takes 2 mins.

Beslissingen SNB en Fed

Copy link to section

Het paar USD/CHF zal deze week in de schijnwerpers staan nu beleggers zich concentreren op de belangrijkste beslissingen van de centrale bank van de SNB en de Federal Reserve. De twee zullen hun beslissingen respectievelijk woensdag en donderdag bekendmaken.

Deze twee bijeenkomsten zullen de toon zetten voor wat we de komende maanden kunnen verwachten. In de VS zal de Federal Reserve waarschijnlijk meer hints geven over wanneer zij zal beginnen met het verlagen van de rente.

De recente economische cijfers schetsen een gemengd beeld over de Amerikaanse economie. Uit een vorige week gepubliceerd rapport bleek dat de inflatie een grote doorn in het oog was voor de Federal Reserve.

De totale consumentenprijsindex (CPI) steeg in februari met 3,1%, terwijl de kern-CPI met 3,8% steeg. Bovendien bleven de groothandelsprijzen gedurende de maand stijgen.

Tegelijkertijd is de arbeidsmarkt nog steeds krap, met een werkloosheidspercentage van 3,9%. De economie heeft in februari ruim 250.000 banen gecreëerd, terwijl de loongroei sneller stijgt dan de inflatie.

Daarom zou de Fed met een agressiever statement kunnen komen dan verwacht. Hierin zal het waarschijnlijk een signaal zijn dat het dit jaar ongeveer twee renteverlagingen zal opleveren. Tijdens de vorige bijeenkomsten heeft zij aangegeven drie bezuinigingen te zullen doorvoeren.

De Fed zou de renteverlagingen kunnen rechtvaardigen omdat de Amerikaanse economie vertraagt. Het consumentenvertrouwen is gekelderd, terwijl de bestellingen voor fabrieken en duurzame goederen de laatste tijd zijn teruggelopen.

Elders in Europa zal de Zwitserse Nationale Bank naar verwachting ook de rente ongewijzigd laten. Uit recente cijfers blijkt dat de inflatie in het land in februari 1,2% bedroeg. Deze is voortdurend gedaald, na een piek van 3,5% na de pandemie.

De SNB zou waarschijnlijk een signaal kunnen geven dat er tijdens de volgende vergadering een renteverlaging zal plaatsvinden, aangezien de inflatie onder de doelstelling blijft.

Technische vooruitzichten USD/CHF

Copy link to section
USD/CHF

USD/CHF-grafiek door TradingView

Het paar USD/CHF bevond zich de afgelopen weken in een sterke opwaartse trend. Het is gestegen van het YTD-laagtepunt van 0,8333 naar ruim 0,8800. Het pair is constant boven de 50- en 25-daagse Exponential Moving Averages (EMA) gebleven.

Het heeft een sterke weerstand gevonden op 0.8890, zijn hoogste swing op 13 februari en 1 maart. Het paar bevindt zich ook iets onder de dalende trendlijn. Daarom zijn de vooruitzichten voor de USD ten opzichte van de Zwitserse frank bullish, maar alleen als deze boven de weerstand op 0,8890 komt. Een beweging boven dat niveau opent de mogelijkheid dat de koers naar 0,900 stijgt.

Ad

Op zoek naar eenvoudig te volgen handelssignalen voor crypto, forex en aandelen? Maak handelen eenvoudig door ons team van pro-traders te kopiëren. Consistente resultaten. Meld je vandaag nog aan bij Invezz Signals.

Learn more
CHF Swiss National Bank USD Wereld