GameStop zit in de problemen, maar de GME-aandelen kunnen zich snel herstellen

Door:
op Apr 25, 2024
Listen
  • De aandelenkoers van GameStop bevindt zich sinds 2021 in een sterke bearish trend.
  • Er zijn zorgen dat de groei van het bedrijf is verslechterd.
  • De meeste analisten zijn van mening dat het bedrijf op de lange termijn niet zal overleven.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

De aandelenkoers van GameStop (NYSE: GME) heeft dit jaar een vrije val doorgemaakt, omdat beleggers zich zorgen blijven maken over de toekomst van het bedrijf, terwijl de vraag naar fysieke games afnam. Het aandeel is dit jaar met ruim 37% gedaald, waardoor het een van de slechtst presterende retailers in de VS is.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Daarentegen is de SPDR S&P Retail ETF (XRT) dit jaar nauwelijks veranderd en is de afgelopen twaalf maanden met ruim 15,8% gestegen, terwijl GME met ruim 45% is gedaald.

Copy link to section

GameStop heeft een van de beste balansen in de detailhandel. Het heeft enorme sommen geld op zijn balans en vrijwel geen schulden. Het sloot het laatste kwartaal af met ruim $921 miljoen aan contanten en equivalenten en ruim $277 miljoen aan kortetermijninvesteringen.

Kijkend naar de andere kant van de balans, heeft het bedrijf geen kortetermijnschulden en heeft het meer dan $17 miljoen aan langetermijnschulden.

De uitdaging voor GameStop is dat het zich in een sector bevindt die een langzame dood tegemoet gaat, aangezien de meeste mensen nu games online kopen. Er zijn ook tekenen dat de markt voor gameconsoles de verkeerde kant op gaat.

De sector, die op ongeveer 200 miljard dollar wordt gewaardeerd, maakt de ergste groeivertraging in ruim dertig jaar door. Tegelijkertijd hebben gamebedrijven als EA Sports en Take Two de afgelopen kwartalen teleurstellende resultaten gepubliceerd.

De aandelen van Take Two Interactive zijn met ruim 16% gedaald ten opzichte van het hoogste punt dit jaar, terwijl Electronic Arts met 11% is gedaald. Er zijn ook tekenen dat Microsoft de console-activiteiten verlaat naarmate de groei vertraagt.

Het beste bewijs van dit alles zijn de meest recente GameStop-inkomsten. De opbrengst kwam uit op $6,4 miljard in 2020 en steeg vorig jaar naar $5,2 miljard. De gemiddelde schatting van de omzet voor 2024 bedraagt 4,79 miljard dollar, gevolgd door 4,57 miljard dollar in 2025. Dit traject zal zich waarschijnlijk voortzetten.

Daarom zijn de meeste analisten van mening dat het omdraaien van GameStop zinloos is en dat het bedrijf uiteindelijk failliet zal gaan. Als zodanig zou het naar mijn mening in dit stadium zinvol zijn als het bedrijf zijn kassaldo zou gebruiken om dividenden uit te betalen, schulden aan te gaan en later failliet te gaan.

Vergeet niet dat de recente acties van het bedrijf om zijn activiteiten te diversifiëren niet goed hebben uitgepakt. De overstap naar de NFT-industrie is niet gelukt. En in het afgelopen kwartaal verdiende de collectibles-divisie $233 miljoen aan inkomsten, vergeleken met $313 miljoen een jaar eerder.

Voor het jaar daalde de omzet van de collectible-divisie naar $ 754 miljoen, vergeleken met $ 964 miljoen een jaar eerder.

GameStop-aandelenkoersvoorspelling

Copy link to section
GameStop stock

GME-grafiek van TradingView

De dagelijkse grafiek laat zien dat de koers van het GME-aandeel de afgelopen jaren een sterke bearish trend heeft doorgemaakt. Het is voortdurend onder de 50- en 100-daagse Exponential Moving Averages (EMA) gebleven.

Het aandeel heeft ook een vallend wigpatroon gevormd dat in geel wordt weergegeven. In de meeste gevallen is dit patroon meestal een teken van een bullish omkering.

Nu de wig het samenvloeiingsniveau nadert, is het waarschijnlijk dat de aandelenkoers zich de komende weken zal herstellen. Dat zal waarschijnlijk gebeuren op 6 mei, wanneer het bedrijf zijn financiële resultaten publiceert.

Dit artikel is vertaald uit het Engels met behulp van AI-tools en vervolgens proefgelezen en bewerkt door een plaatselijke vertaler.

Ad

Op zoek naar eenvoudig te volgen handelssignalen voor crypto, forex en aandelen? Maak handelen eenvoudig door ons team van pro-traders te kopiëren. Consistente resultaten. Meld je vandaag nog aan bij Invezz Signals™.

0/10
Learn more
USA Beurs Detailhandel Trading Tips