Hier zijn de beste Russell 2000 (IWM) ETF-aandelen van 2024

Door:
op May 7, 2024
Listen
  • De iShares Russell 2000 ETF is dit jaar achtergebleven bij de SPY- en QQQ-fondsen.
  • Bedrijven in de ETF zijn doorgaans minder winstgevend in een omgeving met hoge rentetarieven.
  • Biotechaandelen presteerden dit jaar het best.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

De iShares Russell 2000 ETF (IWM) blijft achter bij zijn grotere rivalen, zoals de SPDR S&P 500 ETF (SPY) en de Invesco QQQ (QQQ) ETF’s. Het is dit jaar met slechts 2,2% gestegen, terwijl de andere twee met ruim 5% zijn gestegen.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Dit is een trend die al geruime tijd aan de gang is, aangezien megacapbedrijven als Apple, Amazon, Nvidia en Alphabet blijven stijgen. De Russell 2000- index bestaat grotendeels uit kleinere bedrijven met dunnere balansen en winstgevendheid.

IWM versus SPY versus QQQ ETF’s

Best presterende Russell 2000 ETF-aandelen

Copy link to section

Toch kent de index dit jaar enkele van de best presterende bedrijven op Wall Street. De meeste van de grootste winnaars bevinden zich in de biotechnologie industrie, die heeft geprofiteerd van de aanhoudende overnames door grotere farmaceutische bedrijven.

Als we de top 20 stijgers in de index nader bekijken, blijkt dat slechts drie bedrijven – Super Micro Computer, Carvana en Oscar Health – niet actief zijn in de biotechindustrie.

De aandelenkoers van Janux Therapeutics (JANX) is met ruim 478% gestegen naarmate het bedrijf vooruitgang boekte met zijn kankermedicijn. Er wordt gewerkt aan een technologie die zich richt op specifieke tumorantigenen en T-cellen. JANX007 en JANX008 zijn de eerste testfase ingegaan met bemoedigende resultaten.

De aandelenkoers van Viking Therapeutics (VKTX) is dit jaar met ruim 313% gestegen, terwijl het bedrijf doorging met het onderzoeken van zijn medicijn voor gewichtsverlies. Onlangs publiceerde het bedrijf sterke resultaten waaruit bleek dat patiënten die elke dag één pil slikten ongeveer 5,3% van hun gewicht verloren.

Beleggers hopen dat Viking Therapeutics een opkoopdoelwit zal worden voor een van de toonaangevende farmaceutische bedrijven. Als dit niet gebeurt, zal het bedrijf waarschijnlijk moeite hebben om te concurreren met andere welvarende bedrijven zoals Eli Lilly, Novo Nordisk en Biogen.

De aandelen van Longboard Pharmaceuticals zijn gestegen

Copy link to section

De aandelenkoers van Longboard Pharmaceuticals is dit jaar met ruim 240% gestegen terwijl het bedrijf medicijnen blijft ontwikkelen voor patiënten met neurologische en zeldzame ziekten. In zijn recente update zei het bedrijf dat het medicijn bexicaserin een vermindering van het aantal aanvallen met ongeveer 59,8% bereikte.

De andere toppresteerders in de IWM ETF zijn bedrijven als Vera Therapeutics (VERA), Avidity Biosciences (RNA), Cullinan Therapeutics (CGEM) en Sana Biotechnology (SANA). Al deze aandelen zijn met meer dan 140% gestegen.

Aan de andere kant zijn de slechtst presterende bedrijven in de Russell 2000-index Bakkt Holdings, Amylyx Pharmaceuticals, Liveperson, Spirit Airlines en Weight Watchers. De aandelen van Bakkt daalden dit jaar met ruim 88% nadat het bedrijf een continuïteitswaarschuwing had afgegeven.

Weight Watchers crashte nadat Oprah Winfrey het bestuur verliet, terwijl iRobot viel nadat Amazon zijn uitkoopaanbod had opgegeven. Andere topachterblijvers zijn bedrijven als Children’s Place , Digital Turbine, Sunnova Energy en Microvast Holdings.

Dit artikel is vertaald uit het Engels met behulp van AI-tools en vervolgens proefgelezen en bewerkt door een plaatselijke vertaler.

Russell 2000 Index Beurs Biotech