Ocugen-aandelen zijn een goede speculatieve aankoop, maar er is één belangrijk risico

Door:
op May 7, 2024
Listen
  • De aandelen van Ocugen zijn in 2024 met ruim 183% gestegen.
  • Het bedrijf werkt aan OCU400, een medicijn voor de behandeling van een zeldzame oogaandoening.
  • Er zijn verhoogde verwateringsrisico's omdat de beschikbare contanten slechts tot het vierde kwartaal kunnen blijven bestaan.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

De aandelenkoers van Ocugen (NASDAQ: OCGN) is sinds vorig jaar hoger gelanceerd, geholpen door de toenemende hoop dat OCU400 zal worden goedgekeurd door de Food and Drug Administration (FDA). Het aandeel steeg met ruim 378% vanaf het laagste punt in september en met 183% dit jaar.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

OCU400 zou een gamechanger kunnen zijn

Copy link to section

Ocugen is een biotechbedrijf dat aan populariteit won tijdens de Covid-19-pandemie toen het werkte aan OCU500, een Covid-vaccin. Destijds steeg het aandeel naar een hoogtepunt van $17,46, wat het een marktwaarde van meer dan $12 miljard opleverde.

Nu is de focus onder investeerders verschoven naar OCU400, een nieuw medicijn dat een zeldzame aandoening zal behandelen die bekend staat als retinitis pigmentosa. Dit is een erfelijke ziekte die leidt tot zwarte pigmentatie en geleidelijke degeneratie van het netvlies.

Er wordt geschat dat de ziekte wereldwijd meer dan 1,6 miljoen mensen treft en dat de marktomvang miljarden dollars bedraagt. Er zijn meer dan 110.000 patiënten in de Verenigde Staten. Analisten zijn van mening dat de marktomvang in 2033 zal stijgen tot ruim $30 miljard.

Het medicijn wordt nu algemeen behandeld door Luxturna, een medicijn vervaardigd door Roche. Uit een recente verklaring blijkt dat het medicijn zeer onbetaalbaar is, aangezien het 850.000 dollar kost. Dit betekent dat het medicijn van Ocugen, indien succesvol, marktaandeel zou kunnen winnen, vooral als het lager geprijsd is dan Luxturna.

De kans is groot dat de OCU400 wordt goedgekeurd, aangezien deze naar de derde testfase is gegaan. In april keurde de FDA het Investigational New Drug (IND)-amendement goed om een fase drie-onderzoek naar het medicijn te starten. In een verklaring zei de oprichter en CEO van het bedrijf destijds:

“Tot nu toe is er slechts één product op de markt geweest om één van de honderd genmutaties geassocieerd met RP te behandelen. Nu is er echte hoop voor alle RP-patiënten die geen behandelingsoptie hebben gehad.”

Ocugen hoopt dat het medicijn tegen 2026 zal worden goedgekeurd. Als gevolg hiervan zullen de komende financiële resultaten waarschijnlijk niet al te veel opleveren in termen van inkomsten. De belangrijkste gegevens om in de gaten te houden zijn het verlies en de sterkte van de balans.

Uit de meest recente resultaten bleek dat Ocugen $39,5 miljoen aan contant geld en equivalenten had, vergeleken met $90,9 miljoen in dezelfde periode in 2022. Het kassaldo is elk kwartaal gedaald. Het totale nettoverlies in de afgelopen vijf kwartalen bedroeg ruim $90 miljoen.

Daarom is de kans groot dat Ocugen later dit jaar geld zal inzamelen. In een verklaring in april zei het bedrijf dat de kassaldi tot het vierde kwartaal van 2024 zullen aanhouden, wat betekent dat daarvoor een geldinzameling zal plaatsvinden. Ocugen heeft zijn uitstaande aandelen verhoogd van 1,57 miljoen in 2020 naar ruim 256 miljoen vandaag.

Ocugen koersvoorspelling

Copy link to section
Ocugen stock

OCGN-grafiek door TradingView

Als we naar de dagelijkse grafiek kijken, zien we dat de aandelenkoers van OCGN een dubbel toppatroon vormde op $2,07 en vervolgens in april naar een dieptepunt van $1,10 daalde. Toen de koers daalde, kwam hij onder het belangrijkste ondersteuningsniveau van $1,33 terecht, de neklijn van dit patroon.

De koers is nu hersteld en boven de 50- en 100-daagse Exponential Moving Averages (EMA) uitgekomen, wat een positief teken is. De Relative Strength Index (RSI) wijst naar boven, wat wijst op een hernieuwd momentum.

Ik vermoed dat het aandeel vóór de winst zal stijgen naar het belangrijkste weerstandspunt van $2,07. Zoals hierboven opgemerkt, moeten beleggers zich echter bewust zijn van het toenemende verwateringsrisico.

Dit artikel is vertaald uit het Engels met behulp van AI-tools en vervolgens proefgelezen en bewerkt door een plaatselijke vertaler.

USA Beurs Biotech Farma Trading Tips