USD/JPY-voorspelling: signaal vooruitlopend op Amerikaanse CPI- en Japanse bbp-gegevens

Door:
op May 14, 2024
Listen
  • De Japanse yen zette deze week haar sterke bearish trend voort.
  • De VS zullen de nieuwste consumentenprijsindexgegevens (CPI) publiceren.
  • Japan zal deze week donderdag zijn bbp-gegevens over het eerste kwartaal publiceren.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

De USD/JPY- wisselkoers zette zijn opmerkelijke comeback voort, vooruitlopend op de cruciale Amerikaanse inflatie en het Japanse bbp. De koers is al drie dagen op rij gestegen en bevindt zich in de buurt van de hoogste schommel sinds 1 mei.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Amerikaanse inflatie en Japanse bbp-gegevens in de toekomst

Copy link to section

De USD/JPY-wisselkoers zal deze week in de schijnwerpers staan nu beleggers zich concentreren op de komende Amerikaanse inflatiegegevens voor woensdag.

Economen geraadpleegd door Reuters zijn van mening dat de inflatie in april hardnekkig hoog bleef, omdat de kosten voor energie, huisvesting, verzekeringen en medische zorg stegen.

De gemiddelde schatting is dat de totale CPI in april is gedaald van 3,5% naar 3,4%, terwijl de kern-CPI is vertraagd van 3,8% naar 3,6%.

Als deze cijfers kloppen, betekent dit dat de inflatie hardnekkig boven de doelstelling van de Federal Reserve van 2% blijft.

Het zal ook betekenen dat de VS vastzitten in een stagflatie, die wordt gekenmerkt door hoge inflatie en trage economische groei. Uit de meest recente gegevens blijkt dat de economie in het eerste kwartaal met slechts 1,6% is gegroeid, wat lager is dan de groei van 3,4% in het vierde kwartaal.

Uit recente cijfers blijkt ook dat het consumentenvertrouwen naar het laagste niveau sinds 2022 is gezakt, omdat de zorgen over de inflatie aanhielden. De PMI’s voor de industrie en de dienstensector daalden in april naar de krimpzone.

Als de inflatiecijfers sterker uitvallen dan de schattingen, betekent dit dat de Fed ervoor zal kiezen de rente langer hoog te laten. Aan de andere kant zal de Fed, als de inflatie vertraagt, waarschijnlijk in het derde kwartaal beginnen met het verlagen van de rente.

De USD/JPY-wisselkoers zal ook reageren op de komende Japanse BBP-cijfers die voor donderdag zijn vastgesteld. Door Reuters ondervraagde economen verwachten dat uit het rapport zal blijken dat de economie in het eerste kwartaal met 0,4% op maandbasis en 1,5% op jaarbasis is gekrompen.

Deze cijfers zullen waarschijnlijk meer druk uitoefenen op de Bank of Japan (BoJ), omdat deze kampt met een zwakke yen. Stijgende rentetarieven zullen de economie verder vertragen.

USD/JPY technische analyse

Copy link to section
USD/JPY

USD/JPY-grafiek door TradingView

De dagelijkse grafiek laat zien dat de USD/JPY-wisselkoers zich in een sterke bullish trend bevindt, wat aangeeft dat de Japanse valuta-interventies werken niet. Het is boven het belangrijkste ondersteuningsniveau van 151,88 gesprongen, de hoogste swing in 2023, wat betekent dat het een break-and-retest-patroon heeft gevormd.

Het pair is ook boven het 50-dagen Exponential Moving Average (EMA) gesprongen, terwijl de Relative Strength Index (RSI) iets boven het neutrale niveau is gestegen. Ook wijst de Average Directional Index (ADX) naar boven, wat aangeeft dat het pair een bullish momentum heeft.

Daarom blijven de vooruitzichten bullish, met het volgende doel op 160,25, de hoogste swing op 29 april.

Dit artikel is vertaald uit het Engels met behulp van AI-tools en vervolgens proefgelezen en bewerkt door een plaatselijke vertaler.

Ad

Op zoek naar eenvoudig te volgen handelssignalen voor crypto, forex en aandelen? Maak handelen eenvoudig door ons team van pro-traders te kopiëren. Consistente resultaten. Meld je vandaag nog aan bij Invezz Signals™.

0/10
Learn more
JPY USD Forex Trading Tips