Is de SCHG een goede aanvulling op de SCHD ETF?

Door:
op May 24, 2024
Listen
  • De SCHG ETF heeft het de afgelopen jaren goed gedaan en staat nu op zijn hoogste punt ooit.
  • De prestaties van de SCHD ETF hebben het goed gedaan, maar bleven achter bij de markt.
  • De twee zijn complementaire ETF's omdat SCHG sterk geconcentreerd is.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

De Schwab US Large-Growth ETF (SCHG) zette zijn opmerkelijke rally deze week voort en sprong naar het hoogste niveau ooit. De economie is met ruim 82% gestegen ten opzichte van het laagste punt in 2022, geholpen door de sterke prestaties van grote technologiebedrijven.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Wat zijn de SCHG- en SCHD-ETF’s?

Copy link to section

De Schwab US Large-Growth ETF is een toonaangevende ETF die belegt in de grootste groeibedrijven in de Verenigde Staten. Enkele van de grootste bedrijven in de index zijn onder meer Microsoft, Apple, Nvidia, Amazon en Alphabet.

Het doel is om te investeren in bedrijven met sterke balansen en bedrijven die een sterke omzet- en winstgroei genereren. Het bestaat uit 250 bedrijven, ruim 28 miljard dollar aan activa en een kostenratio van 0,04%.

46% van de bedrijven is actief in de informatietechnologie, gevolgd door communicatiediensten, duurzame consumentengoederen en gezondheidszorg.

Het Schwab US Dividend Equity (SCHD) is daarentegen een gigantisch fonds met meer dan $60 miljard aan activa. Het volgt de Dow Jones US Dividend 100 Index, die bedrijven volgt die een trackrecord hebben op het gebied van het genereren van sterke dividendgroei.

De grootste bedrijven zijn bedrijven als Texas Instrument, Amgen, Pfizer, PepsiCo en Lockheed Martin. De meeste van deze bedrijven hebben een brede slotgracht in hun sector en enorme kasbuffers op hun balans.

Volgens de website bevinden de meeste bedrijven in de ETF zich in de financiële sector, gevolgd door de gezondheidszorg, de basisconsumptiegoederen, de industrie en de energiesector.

Als zodanig hebben SCHD en SCHG aanzienlijk verschillende soorten bedrijven vanwege hun verschillende doelstellingen. Het doel van SCHG is het genereren van rendement voor zijn houders, terwijl het doel van SCHD is om zijn investeerders een regelmatige dividendgroei te bieden.

Vullen ze elkaar aan?

Copy link to section

SCHD en SCHG hebben de afgelopen jaren sterke prestaties neergezet, geholpen door de bredere trends in Amerikaanse aandelen. Het totale rendement van de SCHD ETF in de afgelopen vijf jaar bedroeg 78%, terwijl SCHG 145,9% behaalde.

Deze trend heeft zich de laatste tijd voortgezet: de SCHG ETF is met 40% gestegen, terwijl de SCHD met 14,8% is gestegen. Het verschil kwam tot stand doordat de meeste prijsstijgingen van de afgelopen decennia werden veroorzaakt door de technologiesector. Alle bedrijven met een marktkapitalisatie van meer dan 1 biljoen dollar bevinden zich in de technologiesector.

SCHG vs SCHD

SCHG versus SCHD ETF’s over vijf jaar

Daarom geloof ik, zoals ik al eerder heb geschreven , dat investeren in SCHD alleen riskant is en niet tot grote winsten leidt. De grootste uitdaging is dat het een minimale blootstelling heeft aan de toekomstgerichte technologiesector.

Daarom is het altijd goed om ETF’s te vinden die een groei-element bevatten. SCHG is hiervoor een goedkoper alternatief. Het verslaat ook vaak de technologiezware Nasdaq 100 ETF (QQQ) en de S&P 500 (SPY) ETF. Het totale rendement in de afgelopen drie jaar bedroeg bijvoorbeeld 42,4%, terwijl de andere twee respectievelijk 40% en 32% genereerden.

Als u dus in de Schwab Dividend Equity ETF belegt, is het zinvol om ook in SCHG of de andere gerelateerde ETF’s zoals QQQ en Invesco Large Cap Growth ETF (PWB) te beleggen.

Dit artikel is vertaald uit het Engels met behulp van AI-tools en vervolgens proefgelezen en bewerkt door een plaatselijke vertaler.

Beurs Trading Tips