SOXS ETF: Nog een dure manier om failliet te gaan

Door:
op May 24, 2024
Listen
  • De SOXS ETF bevindt zich sinds de introductie in 2011 in een sterke neerwaartse trend.
  • In 2022 kende het slechts één positief jaarlijks rendement.
  • De ETF zal onder druk blijven staan na de sterke winsten van Nvidia.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

De Direxion Daily Semiconductor Bear 3x Shares (SOXS) ETF is een van de duurste manieren geworden om geld te verliezen op Wall Street. Het fonds heeft een kostenratio van maar liefst 1,03% en heeft voortdurend in de rode cijfers gestaan.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Uit gegevens blijkt dat het totale rendement van de ETF de afgelopen vijf jaar min 99,96% is geweest. De afgelopen twaalf maanden is het land ook 82% kwijtgeraakt, en dit jaar alleen al 52%. Daarentegen is de SOXL ETF dit jaar met 57% gestegen en de afgelopen vijf jaar met ruim 537%.

SOXS versus SOXL ETF’s

De SOXS ETF heeft slechter gepresteerd dan de SOXL ETF

Copy link to section

SOXL en SOXS zijn vergelijkbare ETF’s die het tegenovergestelde van elkaar willen bereiken. SOXS genereert driemaal het dagelijkse beleggingsrendement van het tegenovergestelde van de NYSE Semiconductor Index. SOXL daarentegen maakt drie keer zoveel rendement als de index stijgt.

Daarom zijn hun prestaties een indicatie dat de halfgeleiderindustrie zich de afgelopen jaren in een sterke bullish trend heeft bevonden. Steeds meer mensen kopen computers, smartphones en tablets, terwijl de vraag vanuit datacenters enorm is gestegen.

De belangrijkste katalysator voor de SOXS deze week zijn de sterke inkomsten van Nvidia. In een verklaring zegt het bedrijf dat de totale omzet het afgelopen kwartaal met ruim 260% is gestegen. De omzet steeg tot ruim $24 miljard, een cijfer dat hoger was dan de jaaromzet in 2019.

Het grootste deel van de omzetgroei kwam van de datacenterdivisie, die marktaandeel heeft gewonnen dankzij de groei van de generatieve kunstmatige intelligentie (AI). Het bedrijf handhaafde ook een bullish raming voor het volgende kwartaal en het volledige jaar.

Halfgeleiderindustrie groeit

Copy link to section

Analisten verwachten dat de totale omzet zal stijgen tot ruim $24,65 miljard in het tweede kwartaal en tot $26,6 miljard in het tweede kwartaal. Analisten denken dat de omzet dit jaar in respectievelijk 2024 en 2025 ruim $112 miljard en $144 miljard zal bedragen.

De meeste halfgeleideraandelen verwelkomden de winsten van Nvidia. De VanEck Semiconductor ETF (SMH) steeg in de afgelopen uren met ruim 2,4%. Bedrijven als AMD, Qualcomm, ASML, Broadcom en Qorvo stegen met ruim 2%.

Daarom is beleggen in het fonds, zoals ik schreef over de ProShares UltraPro Short QQQ (SQQQ) ETF, duur en riskant en biedt het geen beleggingsvoordeel. Zoals hieronder wordt weergegeven, zijn de jaarlijkse rendementen van de ETF in 2022 positief geworden. De ETF heeft in alle jaren sinds de oprichting geld verloren sinds de groei van halfgeleiders in de afgelopen decennia.

SOXS-jaarrendementen

Er is dus een kans dat de SOXS ETF, die meer dan $600 miljoen aan activa heeft, op de lange termijn zal blijven dalen. Bovendien zijn experts van mening dat de halfgeleiderindustrie zal blijven groeien vanwege populaire thema’s als kunstmatige intelligentie (AI), autonome voertuigen, slimme steden en computers.

Deze voorspelling maakt het een van de duurste manieren om failliet te gaan, als je lid wordt van de SQQQ ETF, waarover ik hier schreef.

Dit artikel is vertaald uit het Engels met behulp van AI-tools en vervolgens proefgelezen en bewerkt door een plaatselijke vertaler.

Beurs Tech Trading Tips