Voorspelling van de Canoo-aandelenkoers: GOEV wordt geconfronteerd met één belangrijk risico, maar short niet

Door:
op May 27, 2024
Listen
  • Canoo, een klein EV-bedrijf, heeft de afgelopen jaren veel vooruitgang geboekt.
  • Het bedrijf heeft grote bestellingen binnengehaald en is begonnen met het verzenden naar klanten.
  • Het management schat dat de jaaromzet in 2024 ruim $100 miljoen zal bedragen.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

De aandelenkoers van Canoo ( NASDAQ: GOEV ) is dit jaar geïmplodeerd, ook al boekte het bedrijf vooruitgang in zijn ontwikkeling. Dit jaar is de koers met bijna 60% gedaald, terwijl de S&P 500- en Nasdaq 100-indices naar hun hoogste niveau ooit stegen. Bovendien is het de afgelopen vijf jaar met bijna 100% ingestort, waardoor het een van de slechtst presterende bedrijven is.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Contant geld is Canoo’s grootste uitdaging

Copy link to section

Canoo, een bekend bedrijf in de sector van elektrische bedrijfsvoertuigen, heeft veel vooruitgang geboekt. Het heeft orders ter waarde van meer dan $ 3 miljard binnengehaald van toonaangevende bedrijven en organisaties zoals Walmart, USPS en NASA.

Het bedrijf heeft ook het onderzoeksproces afgerond en is nu begonnen met het verzenden van voertuigen naar klanten als USPS. Verder is het land zijn verliezen blijven terugdringen en heeft het de Foreign Trade Zone (FTZ) ontvangen van de regering van Oklahoma City.

Het allerbelangrijkste is dat analisten verwachten dat de omzetgroei van het bedrijf zal versnellen. De gemiddelde omzetraming voor het jaar bedraagt $100 miljoen, gevolgd door ruim $592 miljoen in 2025. Deze groei zal plaatsvinden naarmate het bedrijf zijn voertuigleveringen aan zijn zakelijke klanten versnelt.

Contant geld is de grootste uitdaging waarmee Canoo wordt geconfronteerd. Het sloot het laatste kwartaal af met geldmiddelen en kasequivalenten van slechts $18,2 miljoen. Dit is een klein bedrag voor een bedrijf dat in het afgelopen kwartaal een gecorrigeerd nettoverlies van ruim $ 57,3 miljoen had.

Helaas heeft Canoo geen gemakkelijke uitweg omdat zijn aandelen een marktkapitalisatie hebben van ongeveer $ 158 miljoen. Bovendien zal schuldfinanciering, nu de rente op het hoogste punt in ruim twintig jaar staat, geen eenvoudig proces zijn.

De geschiedenis leert dat de meeste EV-bedrijven aanzienlijke verliezen lijden nadat ze zijn begonnen met het verschepen van hun voertuigen. Lucid Motors had in 2023 bijvoorbeeld een jaaromzet van ruim $595 miljoen en een nettoverlies van ruim $2,8 miljard.

Rivian daarentegen verdiende in 2023 ruim $4,4 miljard aan inkomsten en een nettoverlies van ruim $5,4 miljard. Deze bedrijven hebben al miljarden dollars opgehaald sinds ze een paar maanden geleden begonnen met het verschepen van hun voertuigen.

Analisten verwachten dat Canoo de komende jaren verliezen zal blijven maken. De gemiddelde schatting is dat het verlies per aandeel dit jaar zal verbeteren tot 4 cent, vergeleken met $12,20 een jaar eerder. In 2025 zal het dan 2,2 cent per aandeel verliezen.

Het andere risico waarmee rekening moet worden gehouden, is dat de meeste nieuwe EV-bedrijven dure terugroepacties ondergaan. Nikola moest miljoenen dollars uitgeven aan het repareren van zijn vrachtwagens. Hetzelfde geldt voor bedrijven als Lucid, VinFast en Nikola. Het is onduidelijk of Canoo, met zijn zwakke balans, dergelijke terugroepacties zou kunnen verwerken.

Kano koersvoorspelling

Copy link to section

GOEV-grafiek door TradingView

Als we naar de dagelijkse grafiek kijken, zien we dat de koers van het GOEV-aandeel een sterke uitverkoop heeft doorgemaakt. Recentelijk is de koers echter zijwaarts verschoven tussen $3 en $4 en consolideert ze op de 50- en 25-daagse Exponential Moving Averages (EMA).

Het aandeel heeft ook een dalend wedge-grafiekpatroon gevormd, een populair bullish teken, vooral nu het zijn samenvloeiingsniveau nadert. Hoewel het aandeel riskant is, is het shorten ervan riskanter omdat het door een short squeeze kan gaan. Bovendien heeft het aandeel een hoog shortbelang van ongeveer 23%.

Dit artikel is vertaald uit het Engels met behulp van AI-tools en vervolgens proefgelezen en bewerkt door een plaatselijke vertaler.

USA Beurs Elektrische Voertuigen Productie Trading Tips