Goed nieuws voor de aandelen Zeekr en Nio; Mei wordt een sleutelmaand

Door:
op Jun 3, 2024
Listen
  • Zeekr Intelligent Technology heeft in mei ruim 18.000 voertuigen afgeleverd.
  • De leveringen van Nio stegen gedurende de maand met ruim 230% op jaarbasis.
  • De twee bedrijven publiceren deze maand hun financiële resultaten.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

De aandelenkoersen van Nio (NYSE: NIO) en Zeekr (NASDAQ: ZK) zullen maandag in de schijnwerpers staan, na een sterke stijging van de autoleveringen. Peking heeft ook een nieuw stimuleringspakket ter waarde van 890 miljoen dollar aangekondigd om de industrie een impuls te geven.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

ZEEKR Intelligent Technology, een recent beursgenoteerd bedrijf, rapporteerde een sterke groei in leveringen. Het bedrijf leverde in mei 18.616 voertuigen af, een stijging van 115% ten opzichte van dezelfde periode in 2023. Sinds de oprichting heeft het bedrijf nu ruim 264.000 voertuigen ontwikkeld.

Nio rapporteerde ook sterke leveringscijfers. In mei werden 20.544 voertuigen afgeleverd, een jaarlijkse stijging van 233%. Er werden 12.164 premium elektrische SUV’s en 8.380 premium sedans verkocht. Dit betekent dat het bedrijf dit jaar meer dan 65.000 voertuigen heeft geleverd en ernaar streeft dit jaar meer dan 200.000 voertuigen te maken.

Andere Chinese EV-bedrijven rapporteerden sterke leveringen. BYD leverde meer dan 330.000 voertuigen, terwijl XPeng gedurende de maand meer dan 10.140 voertuigen verkocht.

Deze bedrijven profiteren van de sterke vraag naar elektrische voertuigen in China, geholpen door de herstellende economie, prijsverlagingen en overheidssubsidies. De regering heeft zelfs een nieuwe subsidie ter waarde van 890 miljoen dollar aangekondigd.

Dit geld gaat naar klanten die in oude auto’s handelen en heeft een waarde van ongeveer RMB 10.000 ($1.380). Bovendien heeft de regering de vastgestelde minimale aanbetaling voor autoaankopen afgeschaft, een maatregel die 2 miljoen kan toevoegen aan de aankoop van nieuwe auto’s.

Nio vs Zeekr

Nio versus Zeekr-aandelen

Vooruitkijkend zal mei een cruciale maand zijn voor Nio en Zeekr, aangezien de bedrijven op het punt staan hun financiële resultaten te publiceren.Zoals ik vorige week schreef, zal Nio de laatste inkomsten op 6 juni publiceren, terwijl Zeekr op 15 juni zal verschijnen.

Deze resultaten geven informatie over hun omzet en winst/verlies in het kwartaal. De meeste Chinese EV-bedrijven hebben hun winst zien kelderen toen ze hun voertuigprijzen verlaagden om het hoofd te bieden aan de stijgende concurrentie.

Erger nog, hun mondiale expansietrend is de afgelopen maanden onder grote druk komen te staan. Biden heeft een tarief van 100% ingevoerd op Chinese EV-bedrijven en Donald Trump heeft beloofd een tarief van 200% in te voeren op Chinese voertuigen die in Mexico worden geproduceerd als hij wint.

Europa heeft de afgelopen maanden ook de Chinese EV-industrie onder de loep genomen. Het heeft zich geconcentreerd op de Chinese subsidies, die tot oneerlijke concurrentie hebben geleid.

De aandelenkoers van Zeekr is met ruim 21% gedaald ten opzichte van het hoogste punt dit jaar. Recentelijk is de economie echter met ruim 13% opgeveerd ten opzichte van het laagste punt in mei. Het Nio-aandeel is ook met bijna 50% hersteld ten opzichte van het laagste punt dit jaar.

Dit artikel is vertaald uit het Engels met behulp van AI-tools en vervolgens proefgelezen en bewerkt door een plaatselijke vertaler.

Beurs Elektrische Voertuigen Productie Trading Tips