Solana-prijsvoorspelling: SOL-analyse in een bearmarkt

Door:
op Jun 11, 2024
Listen
  • Het token van Solana is de afgelopen drie maanden in een diepe bearmarkt terechtgekomen.
  • Solana is nog steeds de op een na grootste speler in de blockchain-industrie geworden.
  • De ETF-goedkeuring van Ethereum zou de deur naar Solana ETF's kunnen openen.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

De Solana (SOL)-prijs heeft de afgelopen weken een scherpe ommekeer ondergaan. Na in maart een piek van $210 te hebben bereikt, is het token in een diepe bearmarkt terechtgekomen, met een daling van meer dan 28%. Deze crash vond plaats toen het recente momentum in de crypto-industrie vervaagde.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Volgende potentiële katalysator voor Solana

Copy link to section

De Solana-prijs is scherp gedaald nu het momentum in de crypto-industrie is weggeëbd. Bitcoin heeft moeite om boven het hoogste punt van het jaar tot nu toe van $73.500 te komen, terwijl Ethereum er niet in is geslaagd om boven het weerstandspunt van $4.000 te komen.

Uit recente gegevens blijkt dat de activiteiten in het netwerk tot stilstand zijn gekomen. De totale waarde (TVL) in het Solana-ecosysteem is bijvoorbeeld gedaald van ruim $10 miljard dit jaar naar $9,4 miljard. Deze daling heeft zich binnen het hele netwerk voorgedaan, waarbij enkele van de grootste achterblijvers Jito, Marinade, Kamino en Sanctum zijn.

solana tvl

Solana DeFi TVL

Toch blijft Solana na Ethereum het grootste netwerk in de blockchain-industrie. En de gedecentraliseerde beurzen (DEX) zoals Raydium, Orca en Jupiter zijn na Uniswap de grootste spelers in de sector geworden.

Solana is ook het populairste netwerk geworden voor ontwikkelaars die meme-munten bouwen. Enkele van de beste tokens in het ecosysteem zijn dogwifhat (WIF), Bonk en Ben the Dog. Deze tokens zijn de grootste onderdelen van de crypto-industrie geworden, met een gecombineerde marktkapitalisatie van meer dan $60 miljard.

De volgende belangrijke katalysator voor Solana zal de definitieve goedkeuring zijn van Ethereum Exchange Traded Funds (ETF) door de Securities and Exchange Commission (SEC). Dit zal groot nieuws zijn omdat de SEC nog steeds gelooft dat Ether een beveiliging is vanwege de stakingskenmerken ervan.

Als dit gebeurt, kunnen we enkele aanmeldingen van Solana ETF’s zien van bedrijven als VanEck, Blackrock en Invesco. Als dit gebeurt, zal er kort na de lancering meer vraag naar Solana zijn van institutionele beleggers. Bitcoin ETF’s hebben dit jaar meer dan $60 miljard aan instromen aangetrokken.

Solana ETF’s zouden meer activa kunnen aantrekken omdat het de vijfde grootste cryptocurrency en de op een na grootste blockchain is. Het is ook zeer liquide met een dagelijks verhandeld volume van meer dan $5 miljard.

Solana prijsvoorspelling

Copy link to section
solana price

SOL-grafiek van TradingView

De dagelijkse grafiek laat zien dat de SOL-tokenprijs eerder dit jaar piekte op $210, te midden van de crypto-hausse. Het is nu met dubbele cijfers gecrasht naarmate het momentum vervaagde. Het token is onder het Woodie-draaipunt op $ 160 gekomen.

Het is ook onder de 50- en 25-daagse Exponential Moving Averages (EMA) gecrasht. Tegelijkertijd is de Relative Strength Index (RSI) onder het neutrale punt van 50 gezakt. De MACD-indicator is onder het neutrale punt gezakt.

Daarom zijn de vooruitzichten voor het token bearish, met als volgende punt de eerste steun van het Woodie-draaipunt op $130. Deze prijsbeweging impliceert een daling van 15% ten opzichte van het huidige niveau.

Dit artikel is vertaald uit het Engels met behulp van AI-tools en vervolgens proefgelezen en bewerkt door een plaatselijke vertaler.

Wereld