Cathie Wood heeft nu een nieuw koersdoel voor Tesla-aandelen

Door:
op Jun 12, 2024
Listen
  • Ark Invest verwacht dat Tesla-aandelen in 2029 de $2.600 zullen bereiken.
  • Het hedgefonds van Cathie Wood is optimistisch over de $TSLA-robotaxis.
  • De aandelenkoers van Tesla is momenteel dit jaar met 30% gedaald.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

Tesla Inc ( NASDAQ: TSLA ) was dit jaar een teleurstelling voor de aandeelhouders, maar de beroemde investeerder Cathie Wood blijft vasthouden aan haar ultra bullish visie op de elektrische autogigant.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Tesla-aandelen zouden in 2029 15x kunnen stijgen

Copy link to section

Volgens de laatste projectie van Ark Investment Management zullen de aandelen van de EV-gigant in 2029 $2.600 bereiken.

Verwacht wordt dat Tesla begin augustus zijn langverwachte robotaxi zal onthullen ( lees meer ), waarvan de voorspellingen van het hedgefonds in 2029 ongeveer 90% van de bedrijfswaarde zullen uitmaken.

Ondertussen zouden elektrische voertuigen ongeveer een kwart van de totale omzet en ~10% van Tesla’s winstpotentieel kunnen bedragen, omdat we denken dat de robotaxi-activiteiten veel hogere marges zullen hebben.

Ark Investment Management is ervan overtuigd dat $TSLA over minder dan twee jaar officieel zijn robotaxidienst zal lanceren. Het aandeel Tesla is momenteel dit jaar met 30% gedaald.

Een bearcase voor de aandelenkoers van Tesla

Copy link to section

Het investeringsbeheerbedrijf van Cathie Wood ziet de aandelenkoers van Tesla vóór het einde van dit decennium zelfs $3.100 (bull case) bereiken.

Het bearcasescenario bedraagt echter ongeveer $2.000 per aandeel, en dat geldt ook als de robotaxi-katalysator in het model wordt opgenomen. Zonder deze maatregel kan de $TSLA tot en met 2029 beperkt blijven tot $350, aldus Ark Invest.

Wat de voertuigproductie betreft, verwacht de investeringsmaatschappij de komende jaren een jaarlijkse groei van 45%. Ark verwacht ook dat stationaire energieopslag en het Optimus humanoïde robotproject de Tesla-aandelen tot 2029 zullen helpen stijgen.

Aandelen van het bedrijf voor elektrische voertuigen keren momenteel geen dividend uit.

https://www.youtube.com/watch?v=_pCi5f2CEHI

Morgan Stanley raadt aan om $TSLA te kopen

Copy link to section

Woensdag herhaalden analisten van Morgan Stanley hun ‘overweging’-rating voor Tesla. Hun koersdoelstelling van $310 duidt op een potentieel voor een stijging van ongeveer 75% vanaf nu.

De investeringsmaatschappij is optimistisch over $TSLA omdat zij verwacht dat de multinational uiteindelijk een smartphone zal lanceren. Hun onderzoeksnotitie luidt:

Uit onze voortdurende gesprekken met managementteams uit de automobielsector en deskundigen uit de sector blijkt dat de auto een verlengstuk van de telefoon is. De fase is een verlengstuk van de auto. De lijnen tussen auto en telefoon vervagen echt.

Al met al is Morgan Stanley optimistisch over de toewijding van het aan de Nasdaq genoteerde bedrijf op het gebied van edge computing en generatieve kunstmatige intelligentie. De analisten blijven constructief, ook al bleef Tesla Inc in het eerste fiscale kwartaal achter bij de Street-schattingen.

Bij de winstoproep zei CEO Elon Musk echter dat het bedrijf met het hoofdkantoor in Austin eind 2024 of begin 2025 nieuwe modellen zal gaan produceren, vergeleken met de tweede helft van 2025 waar hij eerder op had gehoopt.

Dit artikel is vertaald uit het Engels met behulp van AI-tools en vervolgens proefgelezen en bewerkt door een plaatselijke vertaler.

Wereld