Voorspelling van de aandelenkoers van Amazon: kan deze boven de $ 200 uitkomen?

Door:
op Jun 14, 2024
Listen
  • Amazon laat een sterke groei zien in zijn kernactiviteiten.
  • Aanzienlijke investeringen in AI en marktuitbreiding zijn aan de gang.
  • Stevige weerstand bij $190, mogelijke rally naar $200 als deze wordt overschreden.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

De afgelopen jaren is Amazon.com Inc (NASDAQ: AMZN) uitgegroeid tot een krachtpatser, niet alleen in de e-commerce, maar ook in de sectoren cloud computing en kunstmatige intelligentie. Met een meedogenloze focus op innovatie en expansie zijn de bedrijfsfundamenten van Amazon blijven versterken, wat tot uiting komt in de financiële prestaties en strategische manoeuvres.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Robuuste groei in kernactiviteiten

Copy link to section

De resultaten van Amazon over het eerste kwartaal lieten robuuste prestaties zien in zijn kernsegmenten. Vooral AWS toonde veerkracht, waarbij het bedrijfsresultaat steeg naar $9,4 miljard, vergeleken met $5,1 miljard het jaar ervoor.

Ondanks speculaties over dividenduitkeringen blijft Amazon vasthouden aan zijn op groei gerichte strategie, waarbij prioriteit wordt gegeven aan investeringen in bedrijfsuitbreiding en innovatie. De robuuste financiële positie van het bedrijf, gekenmerkt door aanzienlijke kasreserves en beheersbare schuldenniveaus, biedt een solide basis voor toekomstige groei-initiatieven.

Analisten zijn van mening dat AWS de tegenwind uit het verleden heeft overwonnen, waarbij de vraag is gestegen en de bedrijfsinkomensmarges aanzienlijk zijn verbeterd. Dit optimisme wordt weerspiegeld in de projecties van JP Morgan en Morgan Stanley, die beide hun koersdoelen voor het aandeel hebben verhoogd naar respectievelijk $240 en $220, daarbij verwijzend naar de sterke groeivooruitzichten van AWS.

Strategische investeringen in AI en uitbreiding

Copy link to section

De strategische focus van Amazon op generatieve kunstmatige intelligentie (AI) staat op het punt een miljardenbedrijf te worden, met aanzienlijke investeringen in cloud computing en AI-technologie. CEO Andy Jassy heeft sterke vraagsignalen naar AWS-diensten benadrukt, met name op het gebied van generatieve AI, en onderstreept daarmee het enorme groeipotentieel van cloudgebaseerde AI-oplossingen.

Bovendien duiden de expansie-inspanningen van Amazon, waaronder infrastructuurinvesteringen en internationale marktpenetratie, op een streven naar groei op de lange termijn en marktdominantie.

Leiderschapstransitie bij AWS

Copy link to section

Amazon Web Services (AWS) heeft onlangs een leiderschapsverandering aangekondigd, waarbij CEO Adam Selipsky aftreedt en Matt Garman de leiding overneemt. Ondanks de transitie verwachten analisten van Citi Research een soepele verschuiving, gesteund door de opnieuw versnellende omzet van AWS en de groeiende vraag naar diensten zoals werklastmigraties en generatieve AI.

Citi herhaalde zijn koopadvies op Amazon met een koersdoel van 245 dollar, wat het vertrouwen weerspiegelt in het traject van het bedrijf onder nieuw AWS-leiderschap.

Investeer terwijl Amazon blijft profiteren van opkomende technologieën en zijn aanwezigheid op de markt uitbreidt. Ondanks de recente terugkeer van het aandeel ten opzichte van recordhoogtes, wijzen fundamentele indicatoren op veerkrachtige en op groei gerichte bedrijfsvooruitzichten voor Amazon.

Laten we nu eens in de grafieken duiken om de prijsbewegingen en potentiële trends van het aandeel te analyseren, en inzichten te verschaffen voor beleggers die willen profiteren van de marktprestaties van Amazon.

Stevige weerstand boven $ 190

Copy link to section

De aandelen van Amazon gingen een paar weken nadat Jeff Bezos in juli 2021 de rol van CEO overdroeg aan Andrew R. Jassy in een vrije val, waardoor het daalde van ongeveer $ 190 naar bijna $ 80. Het aandeel heeft echter sinds begin 2023 een krachtig herstel doorgemaakt, met als hoogtepunt zijn recente hoogste punt aller tijden op $191,70.

AMZN-grafiek van TradingView

Ondanks dit recente herstel wordt het aandeel opnieuw geconfronteerd met weerstand bij $190, wat geen goed teken is. In de vorige aanloop naar $190-niveaus had de RSI-indicator zich in het overboughtgebied gewaagd, wat tot nu toe niet het geval was in de huidige rally, wat resulteerde in een negatieve divergentie, wat wederom niet veel goeds voorspelt voor het aandeel.

Beleggers die optimistisch zijn over het aandeel en willen dat het boven de $200 uitkomt, moeten minstens twee opeenvolgende dagen wachten tot het een slotkoers boven de $190 noteert. Als het aandeel daarin slaagt, kunnen we het de komende weken boven de $200 zien stijgen.

Handelaars die bearish zijn over de aandelen, hebben hier een instap met een laag risico. Ze kunnen de aandelen shorten in de buurt van $183 met een stop loss van $193,5. Als het bearish momentum op de korte termijn sterker wordt, kan het aandeel steun krijgen in de buurt van zijn 38,2% Fibonacci-retracement van de vorige swing low naar de huidige high nabij $149,5, waar men winst kan boeken.

Dit artikel is vertaald uit het Engels met behulp van AI-tools en vervolgens proefgelezen en bewerkt door een plaatselijke vertaler.

Amazon Wereld