Wat is er aan de hand met de DJT-aandelen van Donald Trump?

Door:
op Jun 19, 2024
Listen
  • Trump Media, dat handelt onder de ijdele ticker ‘DJT’, is sinds 30 mei met 39% gedaald.
  • De aandelenkoers van Trump Media is sterk beïnvloed door de juridische problemen rond zijn naamgenoot.
  • De recente aandelenprestaties van Trump Media & Technology Group weerspiegelen een complex samenspel van juridische kwesties.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

De aandelen van Trump Media & Technology Group – het gelijknamige socialemediabedrijf van Donald Trump – kelderden dinsdag toen de aandelenkoers een lange daling voortzette die begon na het schuldige vonnis van de voormalige president over alle 34 misdrijven in zijn criminele zwijggeldproces.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

De koersdaling van Trump Media

Copy link to section

Trump Media, dat handelt onder de ijdele ticker ‘DJT’, is met 39% gedaald sinds 30 mei, toen een jury in New York Trump schuldig bevond aan het vervalsen van bedrijfsgegevens. Dinsdag sloot Trump Media 10% lager op $31,31.

De uitverkoop kwam toen Trump Media investeerders waarschuwde dat het zijn meerderheidsaandeelhouder niet kon dwingen de voorkeur te geven aan Truth Social, het vlaggenschipplatform van het bedrijf, en daar ook eerst te posten.

Trump Media blijkt een risicovolle onderneming te zijn voor beleggers. Volatiliteit is het kenmerk van aandelen geworden. Het is wild omgeslagen van een hoogtepunt van $79,38 per aandeel aan het einde van 26 maart naar het laagste slot van $22,84 op 16 april.

De krimpende marktkapitalisatie van 5,5 miljard dollar is vrijwel volledig te danken aan het merk Trump en zijn loyale aanhang, waaronder kleine investeerders die hun steun voor hem hebben betuigd door de aandelen te steunen.

De rol van Truth Social en nieuwe platforms

Copy link to section

Trump sloot zich in juni aan bij TikTok en vergaarde miljoenen volgers. Een politiek actiecomité dat de kandidatuur van Trump steunde – Make America Great Again Inc. – opende in mei een TikTok-account.

Het bedrijf zei in een gewijzigde registratieverklaring:

Als TMTG het niet eens is met president Donald J. Trump over de reikwijdte van zijn verplichting om Truth Social te gebruiken of er voor het eerst op te posten, ontbeert TMTG enige zinvolle oplossing met betrekking tot een dergelijk meningsverschil – wat een wezenlijk nadelig effect zou kunnen hebben op het bedrijf en/of activiteiten van TMTG.

Dinsdag markeerde ook de deadline voor een aantal investeerders van Truth Media om aandelen te gaan verkopen. In een aanvraag bij toezichthouders in april zei Trump Media dat het van plan was bijna 21,5 miljoen gewone aandelen aan te bieden ‘na uitoefening van warrants’.

Het moet wachten op goedkeuring van de toezichthouders. De lock-upperiode van Trump loopt eind september af, zodat hij dan een deel van zijn aandelen kan gaan verkopen.

Marktconcurrentie en financiële prestaties

Copy link to section

De ontwikkelingen dragen alleen maar bij aan de onzekerheid waarmee het aandeel Trump Media is omgeven sinds het in maart begon te handelen na de fusie met het lege bedrijf Digital World Acquisition Corp.

In de strijd om advertentiegeld en aandacht met grote socialemediabedrijven als Facebook, TikTok en YouTube is Trump Media een verre achterblijver. Het rapporteerde over het eerste kwartaal een nettoverlies van $327,6 miljoen op een omzet van minder dan $1 miljoen.

Ambtenaren van Trump Media hebben de aandelenmanipulatie door ‘naakte’ shortsellers de schuld gegeven van de ellende ervan. Shortsellers bezitten de aandelen niet daadwerkelijk, maar lenen ze en verkopen ze vervolgens, waarbij ze wedden dat de aandelen zullen dalen, zodat ze de aandelen tegen een lagere prijs kunnen terugkopen en het verschil kunnen behouden.

Bij ‘naakte’ short selling wordt er gewed dat een aandeel zal dalen zonder de aandelen te lenen of te bezitten. Een dergelijke praktijk kan illegaal zijn.

De impact van juridische kwesties

Copy link to section

De aandelenkoers van Trump Media is sterk beïnvloed door de juridische problemen rond zijn naamgenoot. De veroordeling van Donald Trump heeft een schaduw over het bedrijf geworpen, waardoor beleggers zich zorgen maken over de mogelijke impact op de activiteiten en de toekomst van het bedrijf.

Ook de financiële gezondheid van het bedrijf staat op het spel, aangezien er aanzienlijke verliezen worden gerapporteerd en de weg naar winstgevendheid lastig is.

De reactie van de markt op de aankondigingen en juridische problemen van Trump Media duidt op een gebrek aan vertrouwen in het vermogen van het bedrijf om deze uitdagingen te overwinnen.

De volatiliteit van DJT-aandelen benadrukt de risico’s die verbonden zijn aan het investeren in een bedrijf dat zo nauw verbonden is met het fortuin en de juridische status van één individu.

Vooruitzichten Trump Media

Copy link to section

Vooruitkijkend wordt Trump Media geconfronteerd met verschillende kritieke hindernissen. Het potentieel voor verdere juridische uitdagingen, de noodzaak om goedkeuring van de regelgevende instanties voor het aanbieden van aandelen te verkrijgen en de concurrentie van gevestigde sociale-mediaplatforms vormen allemaal aanzienlijke bedreigingen voor de stabiliteit ervan.

Het vermogen van het bedrijf om te innoveren en gebruikers naar Truth Social te lokken, zal cruciaal zijn voor zijn overleving en groei.

Beleggers zullen nauwlettend in de gaten houden hoe het bedrijf met deze uitdagingen omgaat. De betrokkenheid van vooraanstaande geldschieters en het potentieel voor nieuwe sociale media-ondernemingen zouden enige steun kunnen bieden, maar de weg die voor ons ligt blijft onzeker.

Terwijl Trump Media met deze kwesties blijft worstelen, zullen de bredere implicaties voor het socialemedialandschap en de rol van politieke figuren in het bedrijfsleven nauwlettend in de gaten worden gehouden.

De recente aandelenprestaties van Trump Media & Technology Group weerspiegelen een complex samenspel van juridische kwesties, marktconcurrentie en beleggerssentiment. De afhankelijkheid van het bedrijf van het merk Donald Trump en de volatiliteit van zijn aandelen vormen aanzienlijke risico’s voor beleggers.

Terwijl het bedrijf probeert te stabiliseren en te groeien, moet het deze uitdagingen frontaal aanpakken om een duurzame toekomst op te bouwen.

Dit artikel is vertaald uit het Engels met behulp van AI-tools en vervolgens proefgelezen en bewerkt door een plaatselijke vertaler.

Wereld