Zal de aandelenkoers van Meta in 2030 de $1.000 bereiken?

Door:
op Jun 24, 2024
Listen
  • Facebook-moederbedrijf Meta Platforms is volgens sommigen tot nu toe dit jaar achtergebleven op het gebied van AI.
  • Toch is de aandelenkoers van Meta in 2024 tot nu toe met 44% gestegen - meer dan alle andere Magnificent 7-bedrijven, behalve Nvidia.
  • Onze analyse verklaart waarom de aandelenkoers van Meta in 2030 $1.000 zou kunnen bereiken.

Volg Invezz op TelegramTwitter en Google Nieuws om notificaties te ontvangen >

Socialmediabedrijf Meta Platforms (NASDAQ: META) is misschien wel een van de meest verdeeldheid zaaiende aandelen van de Magnificent 7-groep, en heeft tot nu toe ook een van de meer genuanceerde jaren achter de rug.

Bent u op zoek naar signalen & waarschuwingen van pro-handelaren? Meld u GRATIS aan bij Invezz Signals™. Duurt 2 minuten.

Meta en Apple bundelen hun krachten?

Copy link to section

Meta heeft, samen met Apple, in 2024 enige kritiek gehad dat ze achterblijven bij sommige van de andere Magnificent 7-aandelen in de AI-race.

Dat kan zelfs nu veranderen. Gisteren schreef de Wall Street Journal dat Meta Platforms naar verluidt in gesprek zijn met Apple Inc om het generatieve AI-model van Meta te integreren in Apple Intelligence.

Hoewel noch Meta, noch Apple het rapport officieel hebben bevestigd of ontkend, zou een dergelijke ontwikkeling het lot van Meta het komende jaar aanzienlijk kunnen veranderen, naar twee jaar, waarbij Apple vrij openlijk zou zijn over het aantal verschillende AI-partners waarmee het in de nabije toekomst zal samenwerken.

“Meta valt op tussen de Mag7-aandelen vanwege zijn veerkracht in het licht van marktscepsis. De markt heeft meerdere keren het vertrouwen in Meta en zijn oprichter verloren, om vervolgens het vertrouwen te herwinnen en de aandelen naar nieuwe hoogtepunten te duwen”, zegt Invezz-analist Ritesh A.

Dus wat zou een sterk fluctuerend en moeilijk te voorspellen aandeel als Meta tegen het jaar 2030 waard kunnen zijn?

Meta om $ 1000 te bereiken?

Copy link to section

Ritesh gelooft zelfs dat de aandelenkoers van Meta in 2030 kan oplopen tot $900-$1000.

“Ik geloof dat Meta de sociale netwerk- en communicatieruimte zal blijven domineren via zijn bestaande en toekomstige platforms”, legt hij uit. “Ik denk ook dat de beslissing van het bedrijf om de kapitaaluitgaven te verhogen om de interne AI-mogelijkheden te verbeteren een strategische stap in de goede richting is.”

De voorspelling van Ritsh zou zelfs conservatief kunnen zijn. Coin Price Forecast verwacht dat de aandelenkoers van Meta Platforms tegen deze tijd van het jaar in 2030 $1530 zal bereiken – een stijging van ruim 210% ten opzichte van de huidige aandelenkoers.

De Meta-aandelenkoers

Copy link to section

Nu de briljante stijgende aandelenkoers van Nvidia voortdurend in het nieuws is, kan het moeilijk zijn om te zien hoe goed sommige andere Magnificent 7-aandelen (zoals Meta) het eigenlijk doen.

Bij een huidige aandelenkoers van ongeveer $501,60 op het moment dat dit artikel ter perse gaat, is de aandelenkoers van Meta dit jaar tot nu toe met meer dan 44% gestegen (meer dan $155).

Dit is een winst die alle andere Magnificent Seven-aandelen, met uitzondering van het machtige Nvidia, met meer dan 10% overtreft.

Wat zorgde ervoor dat de aandelenkoers van Meta dit jaar met 44% steeg?

Copy link to section

Een belangrijke reden waarom Meta nog steeds een zeer aantrekkelijk vooruitzicht is, van alle Magnificent 7, is de machtige en steeds groter wordende cashflow.

In de laatste winstcijfers, gerapporteerd op 31 maart, verklaarde Meta Platform onder andere een bijna verdubbeling van hun cashflow tot $12,53 miljard.

Dit is aanzienlijk, aangezien een bedrijf met voldoende cashflow – en, nog belangrijker, dat cashflowbedrag aanzienlijk stijgt – verschillende aantrekkelijke toekomstpaden voor een bedrijf mogelijk kan maken, van nieuw onderzoek en ontwikkeling tot overnames, schuldenaflossing en meer. .

Een andere reden? Volgens dezelfde laatste inkomsten zal Meta in de loop van 2024 waarschijnlijk 5,26 miljard dollar aan dividenden uitkeren.

Waar gaat het aandeel Meta naartoe?

Copy link to section

“Als we zowel technische als fundamentele aspecten in ogenschouw nemen, denk ik dat Meta nog steeds een aanzienlijk groeipotentieel heeft”, zegt Ritesh van het aandeel.

Ik denk dat het aandeel de komende vijf tot zeven jaar kan blijven stijgen met een samengesteld jaarlijks groeipercentage (CAGR) van tussen de 10 en 15%. Daarom is mijn conservatieve schatting dat Meta in 2030 een aandelenkoers van $900 tot $1.000 zal bereiken.”

Gezien het feit dat de aandelenkoers van Meta Platforms de afgelopen vijf jaar met $305 is gestegen, bijna 160% (wat grofweg neerkomt op een CAGR van 21%), kan het redelijk zijn om voor de komende vijf jaar een stijging van 15% per jaar te verwachten. ook tot 7 jaar.

Meta’s recente geschiedenis

Copy link to section

Meta is een bedrijf dat bekend staat om zijn vele ups en downs van de afgelopen jaren, waarbij zijn fluctuerende fortuinen en aandelenkoersen een deel van de aantrekkingskracht voor veel handelaren waren.

De eerste significante dip van het bedrijf vond plaats in 2012, kort na de beursintroductie. Meer recentelijk, tussen 2021 en 2022, daalde het aandeel Meta van boven de $380 naar minder dan $100.

Sinds begin 2023 heeft Meta een robuuste rally doorgemaakt, waarbij in april een nieuw record ooit werd bereikt van ruim $525.

“Ondanks een dip na de bekendmaking van de winstcijfers over het eerste kwartaal van het bedrijf, is het aandeel teruggekeerd naar het niveau van april, wat duidt op een sterk opwaarts momentum over alle perioden heen”, zegt Ritesh over de recentere prijsbewegingen van het bedrijf.

Onderschat nooit een door de oprichters geleid aandeel

Copy link to section

“Als er één belangrijke les is die beleggers kunnen leren uit de opkomst van de Magnificent 7, dan is het wel dat door de oprichters geleide bedrijven vaak beter presteren dan hun sectorgenoten”, besluit Ritesh.

“Gepassioneerde oprichters als Elon Musk van Tesla, Jensen Huang van NVIDIA en Mark Zuckerberg van Meta Platforms hebben een cruciale rol gespeeld bij het aansturen van hun bedrijven om opmerkelijk succes en ongekende marktkapitalisaties te behalen.”

Dit artikel is vertaald uit het Engels met behulp van AI-tools en vervolgens proefgelezen en bewerkt door een plaatselijke vertaler.

Apple Meta Platforms Inc Wereld