Topp 4 trygge valutaer å kjøpe når VIX styrker seg

Av:
Mar 8, 2022
Listen
  • Global volatilitet har økt kraftig de siste månedene.
  • Krisen i Ukraina har bidratt til disse utfordringene.
  • Vi identifiserer de beste trygge havn-valutaene når VIX stiger.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google News for å få de siste oppdateringer >

Global volatilitet har økt voldsomt de siste månedene. Som et resultat har CBOE-volatilitetsindeksen hoppet til det høyeste nivået siden januar på grunn av den pågående krisen i Europa. Her er de beste trygge havn-valutaene som investorer kjøper.

Amerikanske dollar

Copy link to section

Den amerikanske dollaren er verdens reservevaluta, selv om noen analytikere stiller spørsmål ved rollen den vil spille i fremtiden. Derfor, i krisetider, har investorer en tendens til å skynde seg i sikkerhet. For eksempel har den amerikanske dollar-indeksen hoppet til det høyeste nivået på måneder ettersom etterspørselen etter trygge havn fortsetter.

Are you looking for fast-news, hot-tips and market analysis? Sign-up for the Invezz newsletter, today.

Samtidig er det bekymringer for at Federal Reserve vil omfavne en mer aggressiv holdning de kommende månedene. Dette etter at USA publiserte sterke sysselsettingstall fredag. Dataene avslørte at landet la til over 600 000 jobber i februar mens arbeidsledigheten falt til rundt 3,8 %.

USA vil publisere de siste inflasjonsdataene denne uken, og analytikere forventer nok et høyt tall. Derfor, når prisene stiger, er det en sannsynlighet for at Fed vil omfavne en mer aggressiv tone.

sveitsiske franc

Copy link to section

Sveitsiske franc har vært i en sterk bullish trend mot nøkkelvalutaer i år. EUR/CHF-paret falt til det laveste nivået siden 2015. Den samme nedadgående trenden har skjedd i andre par som GBP/CHF og AUD/CHF.

Featured Broker

Looking to invest?

Invest and trade CFD stocks, ETFs, digital assets & commodities in minutes with our highest-rated broker.

Ad

Historisk sett har sveitsiske franc vært en god valuta for trygg havn i markedet. Investorer elsker det på grunn av styrken til sveitsiske banker og det faktum at Sveits har opprettholdt nøytralitet i sentrale spørsmål. Den brøt nøytralitetsholdningen i år da den bestemte seg for å sanksjonere mot Russland for sin invasjon av Ukraina.

Japansk yen

Copy link to section

Japan er den tredje største økonomien i verden etter USA og Kina. Det er også en av de største globale eksportørene, noe som gjør at etterspørselen etter den japanske yenen er betydelig sterk.

Historisk sett anser investorer også japansk yen for å være en trygg valuta på grunn av de sterke investeringene den har internasjonalt. Dette forklarer hvorfor valutapar som EUR/JPY, GBP/JPY og AUD/JPY har vært i en sterk bearish trend de siste månedene.

Australske dollar

Copy link to section

Den australske dollaren kan også sees på som en defensiv trygg havn-valuta på grunn av rollen råvarer spiller i økonomien. Etter hvert som Ukraina-krisen har eskalert, har prisene på viktige råvarer som kobber, jernmalm, gull og naturgass steget. Dette vil gagne den australske dollaren.

Ad

Ønsker du å tjene penger på stigende og fallende USD, GBP, EUR-kurser? Handle valuta på kun få minutter med vår topprangerte megler, eToro.

10/10
Handel med forex
AUD CHF JPY USD Forex