EUR/USD prognose i forkant av ECBs rentebeslutning

Av:
Apr 13, 2022
Listen
  • EUR/USD-paret krøp tilbake foran den kommende ECB-beslutningen.
  • Analytikere forventer en mild tone fra ECB og ingen ny informasjon.
  • USA vil også publisere de siste detaljsalgsdataene.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheter for å få de siste oppdateringer >

EUR/USD-paret er i søkelyset foran de siste amerikanske detaljsalgsdataene og rentebeslutningen fra Den europeiske sentralbanken (ECB). Den handles til 1,0882, som er litt over det laveste nivået denne måneden.

Leter du etter signaler og varsler fra pro-traders? Registrer deg GRATIS på Invezz Signals™. Tar 2 min.

ECB-beslutning og amerikansk detaljhandel

Copy link to section

EUR/USD spretter tilbake når investorer posisjonerer seg for den kommende rentebeslutningen fra Den europeiske sentralbanken.

Avgjørelsen kommer på et viktig tidspunkt for den globale økonomien. De fleste sentralbanker har begynt å bli mer aggressive i et forsøk på å bekjempe inflasjonen. For eksempel Reserve Bank of New Zealand (RBNZ) bestemte seg for å levere sin høyeste renteøkning på 22 år onsdag.

Samme dag bestemte Bank of Canada seg for å heve renten med 0,50 %. Det signaliserte også at det vil starte en gradvis fase med kvantitativ innstramming (QT) i et forsøk på å bekjempe inflasjonen. Federal Reserve har allerede begynt å heve renten, og den har antydet at den også vil begynne å stramme inn balansen.

Derfor vil EUR/USD-paret reagere på uttalelsen fra ECB. Analytikere forventer at banken vil holde renten uendret der den har vært i årevis. De forventer også at ECB vil fortsette med sitt gradvise tempo med å avslutte sine netto aktivakjøp. Analytikere i Danske Bank forventer nå at ECB vil heve renten i sitt septembermøte. I et notat sa analytikere ved UOB:

«Men vi forventer fortsatt ingen endringer i styringsrentene foreløpig. Snarere vil enhver politikkinnstramming fra ECB i år utelukkende dreie seg om å avslutte QE-programmene.»

EUR/USD-paret vil også reagere mildt på de siste amerikanske detaljsalgsdataene. Analytikere forventer at tallene vil avsløre at salget holdt seg stabilt i mars selv om inflasjonen steg.

EUR/USD-prognose

Copy link to section
EUR/USD

Det daglige diagrammet viser at EUR/USD-paret har vært i en sterk nedadgående trend i flere måneder. Til tross for den lille oppgangen, forblir paret under 25-dagers og 50-dagers glidende gjennomsnitt mens MACD har beveget seg under det nøytrale nivået. Derfor er det en sannsynlighet for at paret vil ha et negativt mønster etter ECB-beslutningen på torsdag.

Ad

Vil du ha krypto-, valuta- og aksjehandelssignaler som er enkle å kopiere? Gjør handel enkelt ved å kopiere vårt team av pro-traders. Konsekvente resultater. Registrer deg i dag på Invezz Signals™.

0/10
Learn more
EUR Forex