EUR/USD mer nedside etter ECB beslutningen?

Av:
Apr 14, 2022
Listen
  • EUR/USD krasjet hardt etter den siste beslutningen fra ECB.
  • Banken lot rentene være uendret og uttrykte forsiktighet.
  • Christine Lagarde advarte om at banken ikke var i nærheten av der Fed var.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheter for å få de siste oppdateringer >

EUR/USD-prisen trakk seg tilbake torsdag selv etter at Den europeiske sentralbanken (ECB) leverte en relativt offensiv rentebeslutning. Paret falt til et lavpunkt på 1,0760, som var det laveste punktet siden 2020, som var omtrent 3,70 % under det høyeste nivået denne måneden.

Leter du etter signaler og varsler fra pro-traders? Registrer deg GRATIS på Invezz Signals™. Tar 2 min.

ECBs rentebeslutning

Copy link to section

EUR/USD avsluttet sitt todagers pengepolitiske møte og bestemte seg for å gjøre det de fleste analytikere forventet. Banken bestemte seg for å la rentene være uendret i et forsøk på å støtte blokkens økonomiske oppgang.

Banken bestemte seg også for å fortsette å avvikle den ekspansive pengepolitikken den vedtok under Covid-19-pandemien. Uttalelsen sa at “kalibreringen av nettokjøp for tredje kvartal vil være dataavhengig og reflektere over den utviklende vurderingen av utsiktene.”

ECB har måttet gå gjennom en balansegang ved å la rentene være uendret og fortsette å avvikle politikken som ble satt under pandemien. Tjenestemenn frykter at stigende renter for raskt kan føre til en kraftig nedgang i blokkens økonomi.

Situasjonen har blitt verre av den generelle mangelen på data om virkningen av den pågående krisen for den europeiske økonomien. Mens det økonomiske oppsvinget har forverret seg, er det risiko for skadeomfanget.

EUR/USD falt etter beslutningen fordi rentebeslutningen var i tråd med det analytikerne forventet. Som sådan dukket det opp en situasjon kjent som å kjøpe ryktet og selge nyhetene.

Paret falt også på grunn av blandede økonomiske data fra USA. Data fra den amerikanske regjeringen viste at det overordnede detaljsalget steg med bare 0,5 % i mars etter å ha økt med 0,8 % forrige måned. Salget økte med 6,88 % på årsbasis. Kjernesalget steg med 1,1 % fra tidligere 0,6 %.

EUR/USD-prognose

Copy link to section
EUR/USD

EUR/USD falt til et flerårig lavmål etter siste rentebeslutning fra ECB. På firetimersdiagrammet beveget den seg under den nedre siden av den synkende kanalen vist i lilla. Det har også beveget seg litt under 25-dagers og 50-dagers glidende gjennomsnitt. Videre beveget paret seg under det viktige motstandsnivået på 1.090, som var det laveste nivået 14. mars. Derfor vil paret sannsynligvis fortsette å falle ettersom markedet sikter til neste nøkkelstøtte på 1,0700. Dette er i tråd med min tidligere prognose i forkant av ECB-møtet.

Ad

Vil du ha krypto-, valuta- og aksjehandelssignaler som er enkle å kopiere? Gjør handel enkelt ved å kopiere vårt team av pro-traders. Konsekvente resultater. Registrer deg i dag på Invezz Signals™.

0/10
Learn more
EUR Forex