EUR/GBP-prisprognose – sysselsettingsdata bedre enn forventet

Av:
mai 17, 2022
  • UK sysselsettingsdata kom inn bedre enn forventet og er positivt for GBP.
  • EUR/GBP tester kritisk støtte på 0,83-nivået.
  • De to sentralbankene har divergerende politikk.

EUR/GBP reagerte sysselsettingsdataene i Storbritannia som var bedre enn forventet. Tidligere i dag falt fordringsantallet og arbeidsledighetsraten mer enn markedet forventet, noe som utløste et rally for det britiske pundet.

Som sådan falt EUR/GBP-kryssrenten aggressivt. Sterlingens rally, forståelig fra et økonomisk dataperspektiv, er også drevet av det faktum at pundet har vært sterkt oversolgt i det siste.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

Ta GBP/USD, for eksempel. Den handlet nær 1,20, ned mer enn 1500 pips-poeng i 2022 alene. Sikkert nok, den amerikanske dollarens styrke utløste bevegelsen, men pundets svakhet hjalp også.

Dagens positive sysselsettingsdata kom da Bank of England advarte om økende inflasjon og at det ikke er mye den kan gjøre for å stoppe den. I et intervju med The Daily Telegraph advarte Bank of Englands guvernør om matinflasjon ettersom mangel utløst av krigen i Ukraina vil føre til en ukontrollert bevegelse høyere i inflasjonen.

EUR/GBP avvist ved sterk motstand

EUR/GBP handlet over 0,86 før de ble solgt aggressivt. Den mislyktes ved 0,86, et område som fungerte som sterk motstand tidligere, og som nå truer med å flytte test 0,83 igjen – et kritisk støtteområde.

Siden Brexit har EUR/GBP-kursen falt kontinuerlig. Den fant en bunn på 0,83-nivået i 2022 etter å ha falt med mer enn tusen pips-poeng, da investorer solgte den felles valutaen etter at Storbritannia hadde forlatt EU.

Dessuten, da konflikten i Ukraina startet, tok den felles valutaen enda et ben lavere – og det samme gjorde EUR/GBP-kursen. Til slutt har de to sentralbankene, Bank of England og Den europeiske sentralbanken, divergerende pengepolitikk.

På den ene siden har Bank of England allerede hevet renten, og den snakker haukisk. Men på den annen side gjør den europeiske sentralbanken fortsatt kvantitative lettelser og planlegger å heve rentene i løpet av sommeren for første gang på flere år.

Alt i alt ser EUR/GBP-paret ut til å teste nedgangene igjen. 0,8300 er et kritisk støtteområde, og en daglig stenging under bør utløse mer svakhet.

Mens det tekniske bildet peker på en nedadgående utvikling, gjør også det grunnleggende nettopp det. Fordi det er et gap mellom de to sentralbankenes pengepolitikk, forblir skjevheten for EUR/GBP-kursen bearish.

Invester i krypto, aksjer, ETFer og mer på få minutter med vår foretrukne megler, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money