8B Lanserer studielån-program for afrikanske studenter

Av:
Sep 28, 2022
Listen to this article
  • Vår analytiker Dan Ashmore skrev nylig om studentgjeld i USA, etter Bidens tilgivelsesplan
  • Han intervjuer 8B Investments etter lanseringen av et utlånsprogram for afrikanske studenter
  • 8B Investments samarbeider med Nelnet Bank, den største leverandøren av studielån i USA

For noen uker siden skrev jeg et dypdykk om det makroøkonomiske nedfallet etter Biden-administrasjonens landemerkebeslutning om å ettergi studentgjeld for en halv billion dollar.

Jeg kom så over nyheter i forrige uke om at 8B Education Investments, under Clinton Global Initiative, som hjelper afrikanske studenter med å lykkes ved globale universiteter, gikk sammen med Nelnet Bank for å lansere det første låneprogrammet noensinne fra en amerikansk bank til afrikanske studenter registrert ved amerikanske universiteter.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

Beløpet – 111,6 millioner dollar – er enormt, og det fanget min oppmerksomhet etter å ha nylig vurdert tilgivelsesplanen, og etter å ha undersøkt området for amerikanske studielån og undervisningskostnader ganske tungt. Nelnet er også den største studielånsleverandøren i USA, med rundt 42 % av studentene administrert gjennom selskapet.

Så jeg intervjuet Lydia Bosire, administrerende direktør i 8B Investments, for å få noen av hennes tanker om initiativet og noen bredere spørsmål om studielånsmiljøet i USA.

Invezz (IZ): Det er nevnt i pressemeldingen at “8Bs bruk av innovative kredittforbedring garanterer tap påført av Nelnet i løpet av låneprogrammets varighet”. Hvordan fungerer dette egentlig?

Lydia Bosire (LB): Litt vanskelig å forklare uten en veldig lang e-post, men i et nøtteskall……8B har samlet inn midler som fungerer som et forsikringsprodukt for å beskytte utlåner mot mislighold. Skulle de oppstå, vil 8B kjøpe tilbake lånet og samarbeide med studenten for å ettergi gjelden.

IZ: Hva synes du om lånetilgivelsesplanen som nylig ble annonsert av Joe Biden? Hva tenker du om kritikken om at det kan være urettferdig overfor de som allerede har betalt ned studielån?

LB: Selv om det ikke direkte påvirker internasjonale studenter, føler jeg personlig ikke at lånetilgivelse er rettet mot det faktiske problemet med amerikansk studentgjeld. Massive undervisningsøkninger og dårlige gjennomføringsgrader skader alle.

Par dette med et føderalt låneprogram som gir enkel tilgang til gjeld uten noen bevist evne til å betale tilbake, og det har skapt en kontinuerlig oppskrift på katastrofe. I stedet for å betale ned et utvalgt antall studielån, vil jeg mye heller se økte skattefordeler for de som går på universitetet og enda større gradueringsinsentiver.

Å betale ned gjeld er en rask løsning, men vil dessverre ikke løse det langsiktige problemet.

IZ: Tror du initiativet vil hjelpe eller hindre det langsiktige problemet med overpriset utdanning i USA? Kan det gjøre studenter mer villige til å ta opp gjeld i håp om at den vil bli kansellert igjen, og dermed presse utdanningsprisene enda høyere?

LB: Forutsatt at dette spørsmålet dreier seg om vårt 8B låneprogram og ikke USAs studentgjeld……Nei, vi jobber med å løse gapfinansieringsproblemer for afrikanske studenter og forventer ikke å være den primære finansieringskilden for 100 % av utdannelsen deres. Ved å hjelpe til med å bygge bro over gapet åpner vi dører til økte muligheter, reduserer frafallet dramatisk og øker sårt tiltrengte fullførings-/gradrater.

IZ: Hvor mye vanskeligere er det for afrikanske studenter å gå på college i USA?

LB: Selv om kvaliteten på utdanningen ved toppskoler fortsatt er høy, er kostnadene ved en amerikansk utdanning også ofte en av de dyreste. Denne kostnaden er en hindring, men mange universiteter er klar over og har en tendens til å tilby høypresterende afrikanske studenter solide undervisningsrabatter og stipend.

IZ: Hvilket annet arbeid gjør 8B under Clinton Global Initiative?

LB: På dette tidspunktet er vi utelukkende fokusert på det nåværende initiativet. Selv om det er litt tidlig å si noe sikkert, forventer vi å øke omfanget av målene våre, noe som forhåpentligvis vil holde oss i tett samarbeid i mange år.

IZ: Hva vil du si til de som betegner det gjeldsbelastede systemet generelt – så vel som den nylige gjeldsslettet diskutert ovenfor – som et symbol på den økende ulikheten i det amerikanske samfunnet?

LB: Vil gjerne diskutere dette på telefon. For å være ærlig, har USA presset på en formell fireårig universitetsutdanning som den beste veien for høy inntekt og suksess så lenge at det nå begynner å slå tilbake.

Tilgang til en topputdanning er så lett tilgjengelig, og vi antar ganske enkelt at det er det du må gjøre for å sikre en vellykket karrierevei. Ærlig talt, det er bare ikke sant.

Vi har definitivt et økende ulikhetsproblem, men å overbevise folk om å jage en formell utdanning uten en klar vei til kompensasjon gjør dette langt verre. Community colleges er et kjempefint første skritt som kan halvere gjennomsnittlig gjeld for de som trenger det mest.

Hvis vi begynner å forkynne det som en beundringsverdig sti, kan vi raskt utjevne konkurransevilkårene.