PODCAST: Er det på tide å bytte lønn til USD?

Av:
Oct 25, 2022
Listen to this article
  • Bitwage er en leverandør av lønnsløsninger
  • Brukere kan dele lønnsslippen for å motta lønn i USD stablecoins, krypto eller hvilken som helst kombinasjon
  • Med dollardominans og voldsom inflasjon globalt, presenteres den som en veldig interessant podcast-episode

I år har vi sett dollaren styrke seg kraftig mot euroen. Pundet har falt over hele spekteret. Ikke engang spør om Argentina, som opplever 83% inflasjon, eller Venezuela, som knapt har økonomi lenger.

Inflasjonen øker over hele verden. Dollaren har absolutt knust andre valutaer, ettersom jeg er sikker på at du har beklaget deg over at du får betalt i noe annet enn den berømte dollaren – og dermed har sett lønnen din krympe – i hvert fall om du netthandler eller reiser til USA.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

Dette er det som gjorde det så aktuelt for meg å sette meg ned med administrerende direktør for Bitwage, Jonathan Chester, på den siste episoden av Invezz-podcasten. Bitwage er en leverandør av lønnsløsninger. Gjennom Bitwage kan enkeltpersoner dele opp lønnen slik de velger mellom Bitcoin, stablecoins andre kryptovalutaer, eller en kombinasjon av alt.

Siden rundt 2014 har Bitwage operert i kryptorommet. Det er interessant å høre Jonathan snakke om veksten i antall mennesker som velger å motta deler av, eller hele, lønnen sin i krypto gjennom årene – med åpenbart det største hoppet under pandemien, med en kombinasjon av The Great Resignation, cryptocurrency boom og fjernarbeid kombineres for å være den perfekte stormen for en leverandør av lønnsløsninger.

Vi diskuterer også pensjoner, med BitWage som kunngjorde forrige uke at de har lansert en 401(k)-plan i samarbeid med 401(k)-leverandøren ForUsAll. Dette betyr at ansatte automatisk kan tilskrive en del av lønnsslippen til krypto, hvis de ønsker det.

Som en fra Irland – et euroland – som fakturerer arbeidet sitt hver måned, er jeg svært klar over den utrolig volatile verdenen av valutakurser. Ikke bare det, men den rene dominansen til dollaren har vært svimlende. Så det var fascinerende å høre Jonathan chatte om opphentingen av folk fra fremmede nasjoner (spesielt Latin-Amerika og Afrika) som flyttet for å få betalt i USD stabile mynter.

Diagrammet nedenfor kommer fra en analyse jeg publiserte forrige måned som vurderer hvor dominerende dollaren har vært. I sammenheng med det nedenfor, hvorfor ville du ikke vurdere å fordele en del av lønnen din til utenlandsk valuta, om bare for en viss diversifiseringsbeskyttelse?

Selvfølgelig er dette avhengig av personen. Noen krever betaling i utlandet, har ulike tidshorisonter eller andre mål. Andre ønsker å investere i kryptovaluta. Noen vil bare ha den sikreste valutaen i verden – dollar.

Men det er definitivt et interessant tema å tenke på. I år 2022 har det aldri føltes mer aktuelt.

Som alltid ta gjerne kontakt med kommentarer!