Bør jeg kjøpe Mastercard-aksjer etter Q3-resultatene?

Av:
okt 28, 2022
Listen to this article
  • Mastercard rapporterte bedre resultater for tredje kvartal enn forventet
  • Forbruksforbruket er fortsatt robust
  • Reisene over landegrensene fortsetter å komme seg

Mastercard Incorporated (NYSE:MA) rapporterte bedre enn ventet resultater for tredje kvartal denne torsdagen, og administrerende direktør Michael Miebach sa at forbruksutgifter forblir robuste og reiser over landegrensene fortsetter å komme seg.

Mastercard fortsetter å forbedre sin posisjon i markedet

Mastercard rapporterte bedre enn forventet resultater for tredje kvartal denne torsdagen; Den totale inntekten har økt med 15,5 % i år til 5,8 milliarder dollar, som var mer enn forventet, mens GAAP EPS var 2,68 dollar (beats med 0,10 dollar).

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

Gjennom tredje kvartal ble volumtrendene jevnt forbedret hver måned, drevet av stadige gevinster innen reise over landegrensene; Likevel er det viktig å si at veksttakten avtok fra nivåer i 2. kvartal hovedsakelig på grunn av økonomisk usikkerhet. Administrerende direktør Michael Miebach sa:

Forbruksutgiftene er fortsatt robuste, og reisene over landegrensene fortsetter å ta seg opp igjen. Vi vil fortsette å overvåke virkninger knyttet til økt inflasjon og andre makroøkonomiske og geopolitiske risikoer.

Inntjening per aksje økte med 22 % sammenlignet med et år siden, og i løpet av kvartalet kjøpte Mastercard tilbake aksjer for 1,6 milliarder dollar og ytterligere 505 millioner dollar frem til 24. oktober 2022.

Selskapets ledelse forventer en positiv EPS i Q4 til tross for bekymring for at en global resesjon kan redusere transaksjonsvolumet og deretter redusere inntektene.

Mastercards forretningsmodell er relativt motstandsdyktig mot lavkonjunkturer, ettersom etterspørselen etter betalingstjenester ikke er altfor syklisk, og selskapet fortsetter å ha sterk kontantstrøm, noe som fortsatt er et viktig tall som støtter den nåværende utbytteutbetalingen.

Mastercard fortsetter å forbedre sin posisjon i markedet, og selskapet rapporterte nylig planer om å lansere et verktøy som skal hjelpe banker med å finne og blokkere mistenkelige transaksjoner fra kryptobørser.

Mens kryptoindustrien opplever en tøff nedtur, fortsetter Mastercard å utdype sitt engasjement i det nye området, og dette trekket kan tiltrekke seg mange nye kunder.

La oss nå ta en titt på grunnleggende. Med et pris-til-inntektsforhold (eller «P/E») på 32, er Mastercard på den dyrere siden av markedet, gitt at mange selskaper på det amerikanske aksjemarkedet for tiden har P/E-forhold under 15.

I henhold til pris-til-salg-forhold (markedsverdi/inntekter), handles Mastercard-aksjer til 15,9, som er høyere enn pris-til-salg-forholdet til Visa, Inc. (NYSE:V), som handles til P/ S på 12,8.

Mastercard handles til mer enn tjue ganger TTM EBITDA, bokført verdi per aksje er rundt 6 dollar, og med en markedsverdi på 300 milliarder dollar er ikke aksjene i dette selskapet undervurdert.

For å rettferdiggjøre sin nåværende verdivurdering, vil Mastercard måtte produsere enestående vekst langt over markedet, noe som ikke vil være lett.

Teknisk analyse

Mastercard-aksjer har kommet seg etter de laveste nivåene de nådde den andre uken i oktober, og foreløpig kontrollerer «okser» kursbevegelsen.

Prisen har også beveget seg over 10-dagers glidende gjennomsnitt, noe som absolutt er et positivt tegn; likevel bør investorer huske på at risikoen for en ny nedgang fortsatt vedvarer.

Datakilde: tradingview.com

Det nåværende støttenivået står på $300, mens $340 representerer det første motstandsnivået. Hvis prisen faller under $300, vil det være et «salg»-signal, og vi har den åpne veien til $280 eller til og med under.

På den andre siden, hvis prisen hopper over $340, kan neste mål være $350.

Sammendrag

Mastercard Incorporated rapporterte bedre enn ventet resultater for tredje kvartal denne torsdagen, og administrerende direktør Michael Miebach sa at forbruksutgifter fortsatt er robuste og reise over landegrensene fortsetter å komme seg. Til tross for dette er ikke Mastercard-aksjer undervurdert, og for å rettferdiggjøre sin nåværende verdivurdering, vil Mastercard måtte produsere enestående vekst langt over markedet, noe som ikke vil være lett.

Invester i krypto, aksjer, ETFer og mer på kun få minutter med vår foretrukne megler, eToro

10/10
67% of retail CFD accounts lose money