Skylder Cramer investeringsfellesskapet en unnskyldning?

Av:
okt 30, 2022
Listen to this article
  • Meta (tidligere kjent som Facebook)-aksjen stupte under $100 per aksje denne uken.
  • Aksjene har ikke handlet så lavt siden 2016.
  • CNBCs Jim Cramer beklager for å ha stolt på ledelsen og ha trodd at aksjen ville snu.

Mange aksjonærer i Meta Platforms Inc (NASDAQ:META) har sett sine imponerende gevinster utslettet etter at sosiale medier som ble metaselskap slapp en bombe av en svak rapport onsdag ettermiddag.

Meta-aksjen falt under $100-merket denne uken og handles på nivåer som ikke er sett siden 2016. Invezz dekket allerede inntjeningshøydepunktene her, så la oss fokusere vår oppmerksomhet på CNBCs investeringsguru Jim Cramer og hans nå berømte unnskyldning til investeringsfellesskapet

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

Cramer likte ikke Facebook-aksjer i 2021 … før han ikke gjorde det

Da Facebook (ennå ikke omdøpt som Meta) handlet nær $400-nivået i september 2021, hevdet Cramer at investorer må være forsiktige – en rettferdig og rimelig posisjon på den tiden.

I begynnelsen av oktober 2021 sa Cramer at Meta Facebook og dets lederteam må «bevise at det fortsatt hører hjemme» i den ettertraktede FAANG-klubben. Han sa at investorer må være «mer forsiktige» med aksjen til ledelsen beviser at investorene har rett eller galt.

Bare noen dager senere sa Cramer at han ikke «med god samvittighet kan eie» aksjen som reaksjon på de interne lekkasjene der selskapet var klar over de skadelige samfunnseffektene det skaper.

De sier at tiden leger alle sår. I Cramers tilfelle trengte han bare mindre enn en måned for å komme over enhver hjertesorg forårsaket av Meta. Hva skjedde egentlig som endret fortellingen hans? Din gjetning er like god som min.

1. november kommenterte Cramer «du må eie» Meta-aksjen. Den 10. november var Meta en av hans toppvalg innen metaverse-segmentet med aksjer som fortsatt handlet solid over $300-nivået.

Spol frem til februar 2022 og Cramer er fortsatt en Meta- aksjesupporter, og sier at han har «full tro» på Meta-sjef Mark Zuckerberg. 25. mars vil Meta-aksjonærer som valgte å selge sin posisjon for rundt $220 bli bevist «veldig feil.»

Da Metas aksje fortsatte sin nedgang til $150-nivået i sommermånedene, hevdet Cramer dristig at Metas metaverse (si at fem ganger rask) er «så mye bedre enn Zoom.» Du kan lese hele vår dekning av Cramers analyse i denne Invezz-rapporten.

Så da Metas aksje kollapset som reaksjon på denne ukens resultatrapport, dominerte Cramer overskriftene på aksjemarkedet med en unnskyldning. Han sa at han «gjorde en feil» da han «stolte på» ledergruppen. Døm selv hvor ekte dette er.

Hvorfor jeg ikke ville godta Cramers unnskyldning

Jeg er ikke en Meta-aksjonær, så jeg har ingen økonomisk interesse uansett. Grunnen til at jeg ikke kjøpte Meta-aksjen er fordi advarselsskiltene var ganske åpenbare (se på diagrammet nedenfor), og det ser ut til at Cramer var blant de få som var blinde for å se det.

Selgerne har tydeligvis hatt full kontroll siden slutten av sommeren 2021

Hva var egentlig grunnen til å kjøpe Meta-aksjer fra oktober 2021 til oktober 2022? Det kan ikke være forventninger om en eksplosjon i brukervekst eller gjennomsnittlig tid brukt på plattformen. Gikk Cramer glipp av delen i Metas Q4-resultater der globale daglige brukere falt for første gang noensinne?

Tik Toks momentum sammen med en kjedelig og aldrende Facebook/Instagram-plattform var tydelig for alle. Spesielt Facebook har blitt plattformen der foreldrene mine deler bilder av cruisene sine og venter på et «like» fra meg selv eller søsteren min.

Forverrede økonomiske forhold setter spørsmålstegn ved den kortsiktige bærekraften til reklamevekst. Den etterlengtede bekreftelsen på å tjene penger på WhatsApp er den dag i dag ingen steder å se.

Og Metas partnerskap med Qualcomm Inc (NASDAQ:QCOM) for å utvikle tilpassede virtuelle virkelighetsbrikkesett? I følge Dan Ives fra Wedbush viser denne kunngjøringen» bare litt svake hender for Meta.»

Igjen, det er verdt å gjenta spørsmålet: hva var egentlig oksen for Meta-aksjen? Jeg vet ikke om det finnes et svar.

Leksjon å lære: slutt å elske en uelsket aksje

Den eneste konklusjonen, i det minste etter min mening, er at Cramer gjør det enhver mangelfull investor er kjent for å gjøre: å elske en aksje som ikke bør elskes. Men Cramer, en tidligere hedgefondforvalter og Goldman Sachs-alumni, burde vite bedre og kastet inn håndkleet for måneder siden.

Tross alt er åpningsordet på hans «Mad Money»-show: «Andre mennesker vil få venner, jeg vil bare tjene penger til deg, fordi jobben min er ikke bare å underholde deg, men å utdanne og lære deg.»

Verste pengemaker, underholder, pedagog og lærer noensinne. Kanskje han er en god venn, han eier en bar og hvem vil ikke være venn med bareieren.

Med en estimert nettoverdi på 150 millioner dollar (gi eller ta), er unnskyldningen hans for mange meningsløs. Han har råd til den typen tap han har fått på grunn av rådene hans som den gjennomsnittlige investoren ikke kan.

Dette svaret på en tweet sier alt: