VIDEO: Forex-markeder – 2022-gjennomgang og spådommer

Av:
Dec 12, 2022
Listen to this article
  • I denne ukens episode av Invezz-podcasten chatter vi om valutamarkedene med Mircea Vasiu
  • Dollarstyrken har avtatt de siste månedene, men har vært dominerende hele året
  • Bank of Japans handlinger for å støtte yenen er kanskje ikke bærekraftige, med EUR/JPY paret å følge

De fleste aktivaklassene har vært på en turbulent tur i 2022. Valutamarkedene er intet unntak, med mye volatilitet i valutanyhetssyklusen og noen enorme bevegelser over hele linja i år.

På Invezz-podcasten chatter jeg med Invezz sin valutaspesialist, Mircea Vasiu. Mircea er en profesjonell trader som spesialiserer seg på forex, så vi to snakker om det store spekteret av hendelser i pengeverdenen i år.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

Hva vil skje med euroen?

Mircea bor i Spania, mens jeg er irsk, så euroen ble mye diskutert. Mircea diskuterer hvorfor han mener å shorte valutaen når vi går inn i vinterdypet kan være et farlig spill. Eventuelle positive nyheter om krigen i Ukraina vil sparke euroen kraftig på oppsiden, noe som betyr at nedsiden for shortere her kan være sterk. Det er en optimistisk tone på euro-valutaen, som har vært basket hele året. ECB har blitt hemmet av det faktum at den ikke kan heve rentene så raskt som den ønsker for å få inflasjonen inn. Dette er fordi de gjeldsbelastede nasjonene som Italia ville slite med høyere gjeldsnedbetalinger, og risikere å bli kastet inn i resesjon.

USD dominans den store historien

Selvfølgelig er den amerikanske dollarens nådeløse styrke et tema som ikke kan unngås. Jeg har skrevet om hvorfor dollaren har dominert så mye i år, og Mircea og jeg forteller om disse årsakene, samt diskuterer fremover hvor markedet vil gå.

Mircea snakker om den høye korrelasjonen mellom de amerikanske aksjemarkedene og USD-styrken i år, hvor begge har snudd de siste par månedene – aksjer spretter mens dollaren har gitt opp noen oppganger.

Vi diskuterer årsakene til dette, og ser også på historien. Et av favorittdiagrammene mine er det nedenfor, der jeg plottet dollarens styrke historisk mot resesjonsperioder, og viser at den har en tendens til å styrke seg i tider med usikkerhet.

Yen det store trekket i år

Den japanske yenen er et annet tema som dekkes, og Mircea erklærer dette som årets store trekk. Yen-nyheter har vært levende den siste tiden med den japanske økonomien som har åpnet seg opp igjen, og Bank of Japans ukonvensjonelle pengepolitikk som har støttet yenen.

Men er Bank of Japans handlinger bærekraftige? Mircea tror i løpet av de neste 3-6 månedene er EUR/JPY -paret det du bør se. Bank of Japan kan ikke fortsette for alltid, mens euro er valutaen å se i Mirceas øyne.

Disse temaene – og mye mer – diskutert i denne ukens episode.

Fortsett samtalen på Twitter med @InvezzPortal og @DanniiAshmore

Takk for at du lyttet, følg oss og abonner her: