Bør jeg kjøpe Coca-Cola-aksjer i januar 2023?

Av:
Jan 6, 2023
Listen to this article
  • Coca-Cola-aksjer er ikke undervurdert
  • Det første støttenivået er $60
  • Coca-Cola kan øke sin tilstedeværelse i alkoholsegmentet

The Coca-Cola Company (NYSE:KO) aksjer har steget mer enn 15 % siden 10. oktober 2022, og den nåværende prisen er 62,20 dollar.

Coca-Cola rapporterte sterke resultater for tredje kvartal i oktober, men stigende renter, et mørkere makrobakteppe og høyere innsatskostnader kan legge press på Coca-Cola-aksjene i de kommende ukene.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

Coca-Cola kan øke sin tilstedeværelse innen alkoholsegmentet

Tredje kvartal 2022 var ganske positivt for Coca-Cola, og selskapet rapporterte omsetning og resultat høyere enn analytikeres konsensusestimater.

Totale inntekter har økt med 11 % i år til 11,1 milliarder dollar, som var 600 millioner dollar over forventningene, mens Non-GAAP-inntekten per aksje var 0,69 dollar (0,05 dollar bedre enn forventet).

Det organiske salget økte med 16 % i tredje kvartal, og det er viktig å merke seg at Coca-Cola forventer å levere en organisk inntektsvekst på 14 % til 15 % for hele regnskapsåret 2022.

Coca-Cola fortsetter å utvikle seg under administrerende direktør James Quincey, og ifølge det fremste globale uavhengige investeringsbankrådgivningsfirmaet Evercore ISI, kan drikkevaregigantens neste store grep være å øke sin tilstedeværelse i alkoholområdet. Analytiker Robert Ottenstein fra Evercore ISI sa:

Alkoholområdet er et klart område som vil hjelpe Coca-Cola å drive målet om å doble antall kunder i løpet av de neste ti årene og nå topplinjemålet på 4 % til 6 % vekst.

Selv om selskapet har en sterk markedsposisjon og høy prissettingskraft, er ikke Coca-Cola-aksjer undervurdert, og dagens utbytteavkastning på 2,8 % virker ikke attraktiv nok til å akseptere den nåværende risikoen knyttet til stigende renter, et mørkere makrobakteppe. og høye innsatskostnader.

Investorer fortsetter å bekymre seg for at en aggressiv Federal Reserve vil presse økonomien inn i en dyp resesjon som kan påvirke bedriftens inntekter og aksjemarkeder.

Federal funds-renten er nå i området 4,25 % til 4,5 %, som er det høyeste nivået siden 2007, men inflasjonen er fortsatt godt over det Fed mener er forenlig med en stabil pris.

Høy inflasjon indikerer at den amerikanske sentralbanken har mer arbeid å gjøre, og det amerikanske aksjemarkedet vil sannsynligvis oppleve noe turbulens på sikt.

La oss nå ta en titt på grunnleggende. Med et pris-til-inntekt (eller “P/E”)-forhold på 25,2, er Coca-Cola på den dyrere siden av markedet, gitt at mange selskaper på det amerikanske aksjemarkedet for tiden har P/E-forhold under 15.

I henhold til pris-til-salg-forhold (markedsverdi /inntekter), handles Coca-Cola-aksjer til 6,42, som er mer enn to ganger høyere enn pris-til-salg-forholdet til PepsiCo, Inc. (NASDAQ:PEP), som handles til en P/S på 2,98.

Coca-Cola handler til mer enn tjue ganger TTM EBITDA, mens PepsiCo handler til seksten TTM EBITDA. For å rettferdiggjøre sin nåværende verdivurdering, må Coca-Cola produsere enestående vekst langt over markedet, noe som ikke vil være lett.

Teknisk analyse

Coca-Cola Company-aksjene har steget mer enn 15 % siden 10. oktober 2022, men prisen har beveget seg igjen under det 10-dagers glidende gjennomsnittet.

Dette kan tyde på at prisen igjen kan falle under $60, og potensielle investorer bør huske på at dersom det amerikanske aksjemarkedet går inn i en mer betydelig korreksjonsfase, kan aksjekursen være på mye lavere nivåer.

Datakilde: tradingview.com

Det første støttenivået står på $60, mens $70 representerer det viktige motstandsnivået. Hvis prisen faller under $60, vil det være et “salg”-signal, og vi har den åpne veien til $55 eller til og med under.

Omvendt, hvis prisen hopper over $65, kan neste mål være motstand på $70.

Sammendrag

Coca-Cola-aksjer har steget mer enn 15 % siden 10. oktober 2022, men investorer bør huske på at Coca-Cola-aksjer ikke er billige til dagens pris. Den nåværende utbytteavkastningen på 2,8 % virker heller ikke attraktiv i den nåværende økonomiske situasjonen, hvor den amerikanske sentralbanken fortsetter å opptre aggressivt.