VIDEO: Sport og investering – hvordan verdsette idrettslag

Av:
Jan 11, 2023
Listen to this article
  • Manchester United og Liverpool er for øyeblikket til salgs, men hvordan verdsetter vi disse idrettslagene?
  • Statlige aktører har kjøpt Newcastle, Manchester City og PSG og er knyttet til flere kjøp
  • Kyle Fox fra KRF Capital blir med i Invezz-podcasten for å snakke om sport og investering

Jeg har lenge funnet sport og investering som en ganske fascinerende blanding.

Det er ikke lenge siden at sport knapt ble vurdert innenfor denne rammen, men i dag vil de fleste referere til det som sin egen nisje innenfor det altomfattende begrepet som er “alternative eiendeler”. For å diskutere denne spennende verdenen av sport og investeringer, pratet jeg med Kyle Fox fra KRF Capital, et uavhengig rådgivningsfirma som investerer i ulike aktivaklasser, inkludert sport.

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

Når det gjelder idrettsverden, er det ingen mangel på materiell her. Den engelske Premier League er kanskje den mest interessante, og noe vi dekket mye. Bare i morges dukket det opp rapporter om at Qatar ser på å kjøpe en interesse i Tottenham Hotspur. Manchester United og Liverpool er for øyeblikket til salgs. Newcastle ble nylig solgt til det saudiarabiske suverene formuesfondet. Ting har endret seg i fotball, og de har endret seg raskt.

Mange av disse nasjonene forfølger ikke det vanlige investorer vil referere til som en disiplinert verdsettelsesprosess, men med andre grunner utover økonomiske for å investere i disse idrettsklubbene – noe som er åpenbart når man vurderer hvordan noen av klubbene drives etterpå. -overtakelse.

Vi snakker om den mystifiserende prosessen som er verdsettelsen av et profesjonelt idrettslag, paradokset ved å drive en fotballklubb som en bedrift (noe jeg publiserte et dypdykk i angående Manchester United og Glazers her) og referansen som er det nylige salget av Chelsea.

Kyle og jeg diskuterte også forskjellen mellom den europeiske og nordamerikanske sportsmodellen, med den sistnevnte med franchisetakere med lønnstak, ingen nedrykk og ligaer bygget rundt ideen om paritet, med det dårligste laget som fikk det beste draftvalget året etter. Europeisk idrett er et helt annet ballspill (unnskyld ordspillet), og dette har også implikasjoner på lønnsomhet og verdsettelse.

Til slutt diskuterer vi også de potensielle implikasjonene av metaversen på sport- og sportsverdier, og det stadig skiftende teknologilandskapet og hva konsekvensene kan være, og om det er noe å merke seg her å vurdere rundt kryptovaluta.

Hvis du er interessert i sport og investering, kan denne episoden være noe du liker.

Fortsett samtalen på Twitter med @InvezzPortal og @DanniiAshmore . Eller besøk https://krfcap.com/ for mer informasjon om KRF Capital.

Takk for at du lyttet, følg oss og abonner her: