Resesjonsfrykt opp, inflasjon ned, krypto flat og aksjer faller

Av:
Jan 20, 2023
Listen to this article
 • Frykten for lavkonjunktur går forbi inflasjonen som den største bekymringen for investorer
 • Markedet har trukket seg tilbake denne uken av svake økonomiske data fra USA
 • 1. februar neste nøkkeldato, da Fed vil møtes for å diskutere siste rentepolitikk

1. Økonomi

 • World Economic Forum finner for tiden sted i Davos, Sveits. Geopolitikk står i sentrum, med transatlantiske handelsspenninger i sentrum.
 • Siden inflasjonstallene har blitt svakere den siste tiden, rettes oppmerksomheten mot arbeidsmarkedet. Microsoft kunngjorde at de permitterer 5 % av arbeidsstyrken sin globalt, noe som utgjør 11 000 roller, det siste teknologiselskapet som reduserer driften.
 • Den neste store datoen på kalenderen er 1. februar når Fed møtes for å bestemme den siste pengepolitikken.
 • USA er beregnet til å treffe gjeldstaket i dag, en stort sett byråkratisk grense for offentlige utgifter, men et stykke lovverk som kan brukes til å forhandle om utgiftskutt eller andre politiske sjetonger, med republikanere som har et nytt flertall i huset.

2. Aksjemarkedet

 • Aksjer har trukket seg tilbake denne uken, ettersom inntjening under forventning kom i investorenes postkasser.
 • Skuffende data for amerikansk detaljsalg og industriproduksjon har utløst større frykt for en forestående resesjon. S&P 500 har sunket tilbake til under 4000.
 • Netflix -inntekter vil komme ut i dag og kan være et potensielt barometer for teknologisektoren etter noen tøffe måneder og store oppsigelser, sammen med den fortsatte byrden med høye renter på den sensitive industrien.

3. Krypto

 • Crypto handles relativt flatt denne uken, noe som betyr at den fortsatt flyr på året.
 • Binance har vunnet regulatorisk godkjenning i Polen. Coinbase kunngjorde den skuffende nyheten om at de trekker seg ut av Japan, ettersom børsen fortsetter å rulle – den har steget 50 % de siste to ukene, men fortsatt ned med 85 % fra ATH.
 • Grunnleggeren av Bitzlato, en Hong Kong-basert kryptobørs, ble siktet for 700 millioner dollar for økonomisk forbrytelse. Genesis ser ut til at den endelig er i ferd med å begjære seg konkurs etter å ha blitt fanget av FTX-kollapsen, et trekk som markedet har forventet og sannsynligvis i stor grad priset inn.
 • Fed-møtet 1. februar er nødt til å injisere volatilitet i det digitale rommet, ettersom krypto fortsetter å bytte ut makronyheter.

4. Andre eiendeler

 • Etterspørselen etter boliglån steg med 28 % på en uke etter en nedgang i gjennomsnittsrenten, noe som ga eiendomsinvestorer et løft, til tross for at en lavkonjunktur ser ut til å være mer sannsynlig.
 • Gull har avtatt de siste par dagene, men er fortsatt innenfor rekkevidden av sin all-time high. Metallet har steget på bakgrunn av økte resesjonsforventninger og et syn på at Fed kan bli mindre haukeaktig.

Hva du skal se etter

 • Samlet sett tar Economic Forum i Davos og inntjening i aksjemarkedet overskrifter akkurat nå.
 • Bortsett fra det, er hovedhistorien de økte forventningene til en resesjon som går forbi inflasjonen som den største bekymringen for markedet.
 • Fed-møtet 1. februar presenteres som neste nøkkeldato, når den siste pengepolitikken vil bli avslørt og volatilitet bør forventes.