VIDEO: Kommer en lavkonjunktur? Er det på tide å kjøpe aksjer?

Av:
Jan 20, 2023
Listen to this article
  • Markedet ser nå på en resesjon som den største frykten, etter mykere inflasjonsdata
  • Skuffende data fra USA har fått aksjer til å glippe ettersom frykten har vokst
  • Sam Burns, markedsstrateg ved Mill Street Research, blir med i podcasten for å diskutere det nåværende klimaet

Det er en prekær verden der ute i økonomien. Mens de siste par månedene har brakt noen positive nyheter på inflasjonsfronten, frykter markedet nå at en resesjon står for tur.

S&P 500 har falt tilbake denne uken etter noen underveldende økonomiske data fra USA, og gir opp noen av de velfortjente gevinstene på bakgrunn av mykere inflasjonsavlesninger. Så hva er det, inflasjon eller resesjon? Aksjer går opp eller går aksjer ned?

Leter du etter kjappe nyheter, hotte tips og markedsanalyser? Registrer deg for Invezz-nyhetsbrevet i dag.

Jeg chattet med Sam Burns denne uken på Invezz-podcasten, en markedsstrateg ved Mill Street Research, for å få hans syn på omtrent alt – aksjemarkedet, Feds handlinger, et stramt arbeidsmarked, teknologioppsigelser, obligasjoner, boligmarkedet og om nå er et godt tidspunkt å kjøpe.

S&P 500 hadde akkurat sunket under 4000 som vi registrerte, da svake amerikanske detaljhandelstall og industriproduksjon førte aksjene ned. Jeg spurte Sam hvor sannsynlig en resesjon var, og om Fed burde vurdere om den har overdrevet i forsøket på å avverge inflasjon.

Vi diskuterte også det motsatte scenarioet, det vil si sannsynligheten for at inflasjonen kanskje ikke blir slått likevel. Sammenligninger med 70-tallet føltes passende, et tiår da inflasjonen brølte og kanskje den nærmeste presedensen vi har til dette, vel, enestående klimaet.

Diagrammet nedenfor viser at inflasjonen ble temmet et par ganger på 70-tallet, før den steg tilbake med hevn – noe vi diskuterte på podcasten i forhold til dagens klima.

Jeg skrev om bolig denne uken. Jeg ønsket å få Sams syn på det mykere markedet, og noen av de mer pessimistiske spådommene som flyter rundt om hvor markedet kan være på vei.

Vi dekket også arbeidsmarkedet, som har vært ekstremt stramt til tross for økte renter og overskrifter som fanger oppsigelser fra teknologisektoren. Denne uken brakte nok et stort teknologifirma, Microsoft, ned en betydelig del av arbeidsstyrken. Sam mente hvorfor han er mer positiv til aksjer, men likevel ikke helt klar til å skifte av undervektingen av teknologisektoren.

Dette er bare et eksempel på hva som egentlig var en sprett rundt omtrent alle store makrotemaer akkurat nå. I en verden med tilsynelatende uendelige samtalepunkter akkurat nå, var det absolutt ingen mangel på materiale.

Fortsett samtalen på Twitter med @InvezzPortal , @DanniiAshmore og @OriginProtocol . Eller besøk www.millstreetresearch.com for mer informasjon.

Takk for at du lyttet, følg oss og abonner her: