Navigere i SoFi Technologies’ prisfall: vil støtte for $6,5 holde?

Mar 15, 2024
Listen
  • SoFi-aksjen stupte 22 % i mars på grunn av et privat tilbud på 750 millioner dollar, som nå sliter med nær 7 dollar.
  • En gang en SPAC-stjerne falt SoFi fra $28 til $4 i 2022, for tiden fast mellom $6,5 og $10.
  • Nylige diagrammer viser en bearish trend for SoFi, men et svakt håp gjenstår hvis det holder over $6,5 støtte.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google News for å få de siste oppdateringer >

Nettbasert finanstjenesteselskap, SoFi Technologies, Inc. (NASDAQ:SOFI) har opplevd en betydelig nedgang i aksjeverdien denne måneden, og falt med 22 % siden begynnelsen av mars.

Are you looking for signals & alerts from pro-traders? Sign-up to Invezz Signals™ for FREE. Takes 2 mins.

Denne nedgangen ble utløst av SoFis kunngjøring 5. mars om et privat tilbud på 750 millioner dollar i usikrede konvertible seniorsedler som skulle forfalle 15. mars 2029, noe som førte til et bratt fall på over 15 % i aksjekursen, som falt til 7,27 dollar.

Til tross for et kort oppsving som gjorde at aksjen nesten nådde $8, var denne oppgangen kortvarig, og aksjen har siden sunket under det nylige laveste nivået på $7,05.

Superstjernen som brant

Copy link to section

SoFi Technologies dukket opp som en lysende stjerne midt i den sprudlende galskapen til Special Purpose Acquisition Company (SPAC)-mani i siste del av 2020, og solte seg i euforien fra et entusiastisk marked.

Aksjen steg på bølgen av optimisme og steg raskt til bemerkelsesverdige høyder, og steg over $28 bare noen få måneder senere i februar 2021, og fengslet investorer med sin meteoriske oppgang.

Drevet av støtten fra innflytelsesrike skikkelser som Peter Thiel og SoftBank, fikk SoFi betydelig medieoppmerksomhet, skapte en nisje for seg selv og dyrket en voldsom lojal tilhengerskare blant privatinvestorer. Den virket klar for storhet, med sin bane som tilsynelatende var ustoppelig.

SOFI-diagram av TradingView

Imidlertid ble euforien brått avbrutt i 2022 da SoFis aksjer var vitne til et dramatisk fall fra sine høye høyder, krasjet fra over $16 til omtrent $4, noe som etterlot investorene i sjokk og vantro. Den en gang så lovende stjernen fant seg nå på å stupe tilbake til jorden, dens formuer snudde plutselig.

Siden den gang har SoFis aksjer forsvunnet innenfor et begrenset område, fanget i et limbo av usikkerhet. Til å begynne med svingte den mellom det smale båndet på $4 og $8 (område 1), og kjempet for å gjenvinne sin tidligere storhet midt i turbulente markedsforhold.

Deretter forsøkte den å finne stabilitet innenfor et litt høyere område, og svingte mellom $6,5 og $10 (område 2), da investorer fortsatte å kjempe med usikkerhet og volatilitet.

Vil den fortsette å drive lavere?

Copy link to section

Når du dykker ned i SoFis nylige kortsiktige diagrammer, utfolder det seg en overbevisende fortelling. Den 5. mars inntraff et sentralt øyeblikk da aksjen ikke bare brøt sin kortsiktige bullish trendlinje, men også skled under det nedre båndet til Bollinger-båndindikatoren.

For å øke den bearish sentimentet ble MACD-indikatoren negativ samme dag. Til tross for en flyktig oppblomstring som for en kort stund løftet aksjen til $8-merket, forsvant ethvert håp om vedvarende bedring raskt ettersom SoFi kom under sine 5. mars-lavnivåer ved slutten av uken.

SOFI-diagram av TradingView

Med bjørner som strammer grepet om markedet, virker utsiktene dystre for bullish investorer. Midt i den rådende pessimismen er det imidlertid fortsatt et svakt glimt av håp for de som er på bullish side: Hvis aksjen klarer å holde seg over det kritiske støttenivået på $6,5, kan det avverge ytterligere fall.

Likevel, skulle denne avgjørende støtten svikte, kan SoFi igjen finne seg selv fanget innenfor rekkevidde 1, og svinge mellom $4 og $8. Videre er utsiktene til å bryte det neste støttenivået, som ligger betydelig lavere på $4,2, illevarslende, noe som potensielt signaliserer ytterligere nød for aksjen.

Stykket

Copy link to section

For investorer som er bullish på aksjen, gir SoFi til nåværende priser en flott 1:4 risiko-belønningsinngang med et stop-loss noen få cent under $6,5 (7 % lavere fra dagens kurs). Hvis aksjen gjør en snuoperasjon her, har den potensialet til å nå startmotstanden på $9 (28% over dagens kurs) raskt.

Bjørner rådes til å være litt forsiktige her inntil $6,5-nivået brytes på nedsiden, siden aksjen allerede har falt mye og kan se voldsomme topper på oppsiden.

Denne artikkelen er oversatt fra engelsk ved hjelp av AI-verktøy, og deretter korrekturlest og redigert av en lokal oversetter.

Ad

Vil du ha krypto-, valuta- og aksjehandelssignaler som er enkle å kopiere? Gjør handel enkelt ved å kopiere vårt team av pro-traders. Konsekvente resultater. Registrer deg i dag på Invezz Signals.

Learn more
Aksjer Finans og bank Markedsanalyse