Aksjekursene på LVMH, Hermes og Prada falt mens Kering dykker ned

Av:
Mar 20, 2024
Listen
  • Kering-aksjekursen stupte etter svake foreløpige resultater.
  • Selskapet anslår at omsetningen i første kvartal vil falle med 10 %.
  • Den kinesiske virksomheten går gjennom store problemer.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google News for å få de siste oppdateringer >

Luksusvareaksjer kom under press onsdag ettersom bekymringen for det kinesiske markedet fortsatte. Kering-aksjen falt med mer enn 10 % etter at selskapet publiserte svake økonomiske resultater.

Are you looking for signals & alerts from pro-traders? Sign-up to Invezz Signals™ for FREE. Takes 2 mins.

Dette fallet utløste et stort salg blant andre luksusselskaper. LVMH, den største luksusgruppen i verden, falt med over 2 %. Tilsvarende falt aksjekursene i Hermes og Richemont med mer enn 2 %. Dior- og Prada-aksjene trakk seg også tilbake.

Dette salget skjedde etter at Kering publiserte svake økonomiske resultater. Selskapets salg i Asia, dets raskest voksende marked, falt med over 20 %. Den forventer også at inntektene i første kvartal falt med 10 %.

Derfor stupte andre luksusmerkeselskaper som LVMH, Hermes, Prada og Dior på grunn av Kerings advarsel.

Kering vs Hermes vs Prada vs LVMH aksjer

Likevel er det uklart om nedgangen i Asia er bredbasert eller bare Kering-relatert. For det første, som jeg skrev nylig , har Kering slitt de siste månedene. Det har også blitt det nest dårligst presterende selskapet i bransjen etter Burberry.

Hermes har på sin side gjort det bra, da det gikk bedre enn andre selskaper i luksusvaresegmentet. Det har den gjort ved å være oppmerksom på merkevaren og produsere en begrenset mengde varer. Denne strategien har bidratt til mer etterspørsel enn tilbud.

LVMH har også gjort det bra ettersom den har vokst sin virksomhet i Europa, Amerika og Kina. Den største utfordringen, etter mitt syn, er at LVMH fortsetter å ha konglomeratrabatt. For det første er LVMH et gigantisk konglomerat med over 70 selskaper i sin paraply.

Burberry har vært det dårligste selskapet i sektoren ettersom aksjen har tapt over 50 % av verdien de siste årene. Dens vekst og lønnsomhet har kommet under sterkt press.

Årlige resultater publisert for noen uker siden viste at Kerings totale inntekter falt med 4 % i 2023 til over 19,5 milliarder euro. Nettoinntekten kom på 2,9 milliarder euro mens den frie kontantstrømmen falt til 1,9 milliarder euro.

Derfor er det uklart hvordan Kering vil snu virksomheten sin. På grunn av størrelsen på 44,5 milliarder euro er selskapet vanskelig å kjøpe. Derfor kan det bli erververen når det søker å øke sin virksomhet.

Det kan også selge noen av sine underpresterende merker. Kering eier Gucci, Yves Saint Laurent, Bottega Veneta og andre merker. Det kan også kutte kostnader på andre måter, inkludert permitteringer.

Denne artikkelen er oversatt fra engelsk ved hjelp av AI-verktøy, og deretter korrekturlest og redigert av en lokal oversetter.

Ad

Vil du ha krypto-, valuta- og aksjehandelssignaler som er enkle å kopiere? Gjør handel enkelt ved å kopiere vårt team av pro-traders. Konsekvente resultater. Registrer deg i dag på Invezz Signals.

Learn more
Aksjer Detaljhandel