GameStop er i trøbbel, men GME-aksjen kan komme tilbake snart

Av:
Apr 25, 2024
Listen
  • GameStop aksjekurs har vært i en sterk bearish trend siden 2021.
  • Det er bekymring for at selskapets vekst har blitt dårligere.
  • De fleste analytikere tror at selskapet ikke vil overleve på lang sikt.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheter for å få de siste oppdateringer >

GameStop (NYSE: GME) aksjekurs har vært i fritt fall i år ettersom investorer fortsatt er bekymret for selskapets fremtid ettersom etterspørselen etter fysiske spill avtok. Aksjen har stupt med over 37 % i år, noe som gjør den til en av de dårligste forhandlerne i USA.

Leter du etter signaler og varsler fra pro-traders? Registrer deg GRATIS på Invezz Signals™. Tar 2 min.

I motsetning til dette er SPDR S&P Retail ETF (XRT) knapt flyttet i år og er opp med over 15,8 % de siste 12 månedene mens GME er ned med over 45 %.

God balanse, men trender er bekymringsfulle

Copy link to section

GameStop har en av de beste balansene i detaljhandelen. Den har enorme pengesummer i balansen og nesten ingen gjeld. Det endte siste kvartal med over 921 millioner dollar i kontanter og ekvivalenter og over 277 millioner dollar i kortsiktige investeringer.

Ser vi på den andre siden av balansen, har selskapet ingen kortsiktig gjeld og har over 17 millioner dollar i langsiktig gjeld.

Utfordringen for GameStop er at det er i en bransje som står overfor en langsom død ettersom de fleste nå kjøper spill på nett. Det er også tegn på at spillkonsollmarkedet beveger seg i feil retning.

Industrien, som er verdsatt til rundt 200 milliarder dollar, går gjennom sin verste nedgang på over 30 år. Samtidig har spillselskaper som EA Sports og Take Two gitt ut overveldende resultater de siste kvartalene.

Take Two Interactives aksje har falt med over 16 % fra det høyeste punktet i år, mens Electronic Arts har stupt med 11 %. Det er også tegn på at Microsoft forlater konsollvirksomheten ettersom veksten avtar.

Det beste beviset på alt dette er de siste GameStop-inntektene. Omsetningen kom inn på 6,4 milliarder dollar i 2020 og flyttet til 5,2 milliarder dollar i fjor. Gjennomsnittlig anslag på inntektene for 2024 er 4,79 milliarder dollar etterfulgt av 4,57 milliarder dollar i 2025. Denne banen vil sannsynligvis fortsette.

Derfor mener de fleste analytikere at det å snu GameStop er en fåfengt handling, og at selskapet til slutt vil gå ut av virksomheten. Som sådan, på dette stadiet, etter mitt syn, ville det være fornuftig for selskapet å bruke kontantbeholdningen til å betale utbytte, ta gjeld og senere erklære konkurs.

Husk at selskapets nylige tiltak for å diversifisere virksomheten ikke har fungert godt. Det flyttet inn i NFT-bransjen fungerte ikke. Og i det siste kvartalet tjente samleobjektdivisjonen 233 millioner dollar i inntekter, ned fra 313 millioner dollar året før.

For året falt samleobjektets divisjonsinntekter til 754 millioner dollar fra 964 millioner dollar året før.

GameStop aksjekursprognose

Copy link to section
GameStop stock

GME-diagram av TradingView

Det daglige diagrammet viser at GME-aksjen har vært i en sterk bearish trend de siste årene. Den har hele tiden holdt seg under 50-dagers og 100-dagers eksponentielle bevegelige gjennomsnitt (EMA).

Aksjen har også dannet et fallende kilemønster som vises i gult. I de fleste tilfeller er dette mønsteret vanligvis et tegn på en bullish reversering.

Med kilen nå nærmer seg sammenløpsnivået, er det en sannsynlighet for at aksjen vil ta seg opp igjen i løpet av de kommende ukene. Det vil sannsynligvis skje 6. mai når firmaet publiserer sine økonomiske resultater.

Denne artikkelen er oversatt fra engelsk ved hjelp av AI-verktøy, og deretter korrekturlest og redigert av en lokal oversetter.

Ad

Vil du ha krypto-, valuta- og aksjehandelssignaler som er enkle å kopiere? Gjør handel enkelt ved å kopiere vårt team av pro-traders. Konsekvente resultater. Registrer deg i dag på Invezz Signals™.

0/10
Learn more
USA Aksjer Detaljhandel Markedsanalyse