Her er de beste Russell 2000 (IWM) ETF-aksjene i 2024

Av:
May 7, 2024
Listen
  • iShares Russell 2000 ETF har ligget bak SPY- og QQQ-fondene i år.
  • Selskaper i ETF har en tendens til å være mindre lønnsomme i et miljø med høye renter.
  • Bioteknologiaksjer har vært de beste resultatene i år.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheter for å få de siste oppdateringer >

iShares Russell 2000 ETF (IWM) har fortsatt å prestere dårligere enn sine større rivaler som SPDR S&P 500 ETF (SPY) og Invesco QQQ (QQQ) ETFer. Den har steget med bare 2,2 % i år, mens de to andre har steget med over 5 %.

Leter du etter signaler og varsler fra pro-traders? Registrer deg GRATIS på Invezz Signals™. Tar 2 min.

Dette er en trend som har pågått i lang tid ettersom megaselskaper som Apple, Amazon, Nvidia og Alphabet har fortsatt å skyte i været. Russell 2000- indeksen består for det meste av mindre selskaper med tynnere balanse og lønnsomhet.

IWM vs SPY vs QQQ ETFer

Russell 2000 ETF-aksjer med best resultater

Copy link to section

Likevel har indeksen hatt noen av de beste selskapene på Wall Street i år. De fleste av de største vinnerne er innen bioteknologi industri, som har dratt nytte av de pågående oppkjøpene fra større farmasøytiske selskaper.

En nærmere titt på de 20 beste vinnerne i indeksen viser at bare 3 selskaper – Super Micro Computer, Carvana og Oscar Health – ikke er i bioteknologibransjen.

Aksjekursen for Janux Therapeutics (JANX) har steget med over 478 % ettersom selskapet gjorde fremskritt med kreftmedisinen. Det jobbes med en teknologi som retter seg mot spesifikke tumorantigener og T-celler. JANX007 og JANX008 har gått inn i den første testfasen med oppmuntrende resultater.

Aksjekursen for Viking Therapeutics (VKTX) har steget med over 313 % i år ettersom selskapet fortsatte å undersøke sitt vekttapsmedisin. Den publiserte nylig sterke resultater som viste at pasienter som tok én pille hver dag mistet omtrent 5,3 % av vekten.

Investorer håper at Viking Therapeutics vil bli et oppkjøpsmål for et av de ledende farmasøytiske selskapene. Hvis dette ikke skjer, vil firmaet sannsynligvis slite med å konkurrere med andre pengesterke selskaper som Eli Lilly, Novo Nordisk og Biogen.

Longboard Pharmaceuticals aksjer har hoppet

Copy link to section

Longboard Pharmaceuticals’ aksjekurs har steget med over 240 % i år ettersom selskapet fortsetter å utvikle medisiner for pasienter med nevrologiske og sjeldne sykdommer. I sin nylige oppdatering sa selskapet at bexicaserin-medikamentet oppnådde anfallsreduksjoner på rundt 59,8 % i anfall.

De andre topputøverne i IWM ETF er selskaper som Vera Therapeutics (VERA), Avidity Biosciences (RNA), Cullinan Therapeutics (CGEM) og Sana Biotechnology (SANA). Alle disse aksjene har steget med over 140 %.

På den annen side er de dårligst presterende selskapene i Russell 2000-indeksen Bakkt Holdings, Amylyx Pharmaceuticals, Liveperson, Spirit Airlines og Weight Watchers. Bakkt-aksjen falt med over 88 % i år da selskapet ga en varsling om fortsatt drift.

Weight Watchers krasjet etter at Oprah Winfrey forlot styret mens iRobot har falt etter at Amazon forlot sitt utkjøpstilbud. Andre etternølere er selskaper som Children’s Place , Digital Turbine, Sunnova Energy og Microvast Holdings.

Denne artikkelen er oversatt fra engelsk ved hjelp av AI-verktøy, og deretter korrekturlest og redigert av en lokal oversetter.

Aksjer Indekser