Ocugen-aksjen er et godt spekulativt kjøp, men det er én nøkkelrisiko

Av:
May 7, 2024
Listen
  • Ocugen-aksjen steg med over 183 % i 2024.
  • Selskapet jobber med OCU400, et medikament for å behandle en sjelden øyelidelse.
  • Det er forhøyet utvanningsrisiko ettersom kontantbeholdningen bare kan vare til Q4.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheter for å få de siste oppdateringer >

Aksjekursen i Ocugen (NASDAQ: OCGN) har steget høyere siden i fjor, godt hjulpet av det økende håpet om at OCU400 vil bli godkjent av Food and Drug Administration (FDA). Aksjen steg med over 378 % fra det laveste punktet i september og med 183 % i år.

Leter du etter signaler og varsler fra pro-traders? Registrer deg GRATIS på Invezz Signals™. Tar 2 min.

OCU400 kan være en gamechanger

Copy link to section

Ocugen er et bioteknologiselskap som ble populær under Covid-19-pandemien da det jobbet med OCU500, en Covid-vaksine. På den tiden steg aksjen til det høyeste på 17,46 dollar, noe som ga den en markedsverdi på over 12 milliarder dollar.

Nå har fokuset blant investorer vendt seg til OCU400, et nytt medikament som vil behandle en sjelden tilstand kjent som retinitis pigmentosa. Dette er en arvelig sykdom som fører til svart pigmentering og gradvis degenerasjon av netthinnen.

Det anslås at sykdommen er rettet mot over 1,6 millioner mennesker globalt og at markedsstørrelsen er i milliarder av dollar. Det er over 110 000 pasienter i USA. Analytikere tror at markedsstørrelsen vil hoppe til over 30 milliarder dollar innen 2033.

Legemidlet behandles nå ofte av Luxturna, et medikament produsert av Roche. En nylig uttalelse slo fast at stoffet er svært uoverkommelig siden det koster 850 000 dollar. Dette betyr at Ocugens stoff, hvis det lykkes, kan ta markedsandeler, spesielt når det er priset lavere enn Luxturna.

Det er stor mulighet for at OCU400 blir godkjent siden den har gått over til den tredje testfasen. I april godkjente FDA sin Investigational New Drug (IND)-endring for å starte fase tre-studie av stoffet. I en uttalelse den gang sa selskapets grunnlegger og administrerende direktør:

“Til nå har det bare vært ett markedsført produkt for å behandle en av de 100 genmutasjonene assosiert med RP. Nå er det virkelig håp for alle RP-pasienter som ikke har hatt et behandlingsalternativ.»

Ocugen håper at stoffet vil bli godkjent innen 2026. Som et resultat vil de kommende økonomiske resultatene sannsynligvis ikke ha for mye i form av inntekter. Nøkkeldataene å se vil være tapet og styrken på balansen.

De siste resultatene avslørte at Ocugen hadde 39,5 millioner dollar i kontanter og ekvivalenter, ned fra 90,9 millioner dollar i samme periode i 2022. Kontantbalansen har falt i hvert kvartal. Det totale nettotapet de siste fem kvartalene var på over 90 millioner dollar.

Derfor er det stor mulighet for at Ocugen vil samle inn penger senere i år. I en uttalelse i april sa selskapet at kontantbeholdningen vil vare til Q4’24, noe som betyr at en kontantøkning vil skje før det. Ocugen har økt sine utestående aksjer fra 1,57 millioner i 2020 til over 256 millioner i dag.

Ocugen aksjekurs prognose

Copy link to section
Ocugen stock

OCGN-diagram av TradingView

Når vi ser på det daglige diagrammet, ser vi at OCGN-aksjekursen dannet et dobbelt-topp mønster på $2,07 og deretter snurret til et lavpunkt på $1,10 i april. Etter hvert som den falt, beveget den seg under nøkkelstøttenivået på $1,33, halsen til dette mønsteret.

Den har nå slått tilbake og beveget seg over 50-dagers og 100-dagers eksponentielle bevegelige gjennomsnitt (EMA), som er et positivt tegn. Relative Strength Index (RSI) har pekt oppover, og peker på fornyet momentum.

Jeg mistenker at aksjen vil stige til nøkkelmotstandspunktet på $2,07 foran inntjeningen. Men, som nevnt ovenfor, bør investorer være klar over den økende utvanningsrisikoen.

Denne artikkelen er oversatt fra engelsk ved hjelp av AI-verktøy, og deretter korrekturlest og redigert av en lokal oversetter.

USA Aksjer Helse og legemidler Markedsanalyse