SCHD ETF er en verdiinvestors drøm: men er det et godt kjøp?

Av:
May 15, 2024
Listen
  • Schwab US Dividend Equity ETF er en gigant på 55 milliarder dollar.
  • Investorer elsker det for sine jevne utbyttebetalinger og vekst.
  • Jeg vurderer om det er en god pensjonist-ETF å investere i.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheter for å få de siste oppdateringer >

Schwab US Dividend Equity ETF (SCHD) er et av de mest populære fondene blant inntektsinvestorer på grunn av sin lange rekord med sterk utbyttevekst. Det har økt sine eiendeler under forvaltning til over 55 milliarder dollar, noe som gjør det til et av de største fondene i bransjen.

Leter du etter signaler og varsler fra pro-traders? Registrer deg GRATIS på Invezz Signals™. Tar 2 min.

Aksjer med god verdi til en fornuftig pris

Copy link to section

SCHD ETF består av 103 selskaper på tvers av de fleste sektorer i den amerikanske økonomien som finans, helsevesen, forbruksvarer, industri og energi.

De fleste av disse selskapene har en lang historie med utbyttevekst, generering av fri kontantstrøm og økning i markedsandeler. Noen av de beste firmaene i ETF er Texas Instrument, Amgen, Lockheed Martin, PepsiCo, Chevron og Coca-Cola.

Texas Instrument er en gigantisk produsent av telekommunikasjonskomponenter som dataomformere, forsterkere og digitale isolatorer som brukes til å drive de fleste industrier i dag. Amgen er et stort farmasøytisk selskap som går inn i vekttapsindustrien.

Lockheed Martin er et av de største selskapene i det militærindustrielle komplekset, mens PepsiCo og Coca-Cola er de største drikkevareselskapene i verden. De andre fremtredende navnene i SCHD ETF er Blackrock, Ford, Darden Restaurants og Packaging Corp of America.

SCHD er et røverkjøp sammenlignet med det bredere markedet. Beregningen vår fant at den handlet til et pris-til-inntektsforhold på rundt 15, som er mye lavere enn gjennomsnittet for S&P 500 -indeksen på 23.

Mest bemerkelsesverdig har ETF tjent penger i 9 av sine 12 års eksistens og nærmer seg nå sin all-time high på $80,87. Denne ytelsen gjør den til en populær Sleep Well at Night (SWAN) ETF blant investorer.

Er SCHD ETF et godt kjøp?

Copy link to section

Nå er spørsmålet om SCHD ETF er en god ressurs å kjøpe for langsiktige investorer. Når jeg gjør denne vurderingen, tror jeg at den beste tilnærmingen er å se på totalavkastningen og sammenligne den med de beste referansefondene som SPY og QQQ.

For nybegynnere er totalavkastning et tall som ser på aksjekursgevinster og utbytte. Diagrammet nedenfor viser årlig avkastning per år siden oppstarten.

SCHD history

SCHD årlig avkastning

La oss nå sammenligne det med avkastningen til SPDR S&P 500 ETF siden 2012. I dette ser vi at 2013 var det beste året, da det ga en avkastning på 32,89 % sammenlignet med SPYs 32,3 %. Den dårligste årlige ytelsen var i 2018 da den falt med 5,56 %. På den annen side var SPYens dårligste ytelse i 2022 da den falt med 18 % på et år som SCHD falt med 3,23 %.

SPY ETF history

SPY ETF årlig avkastning

I tillegg ser vi at SPY ETF har hatt bare 2 nede år mens SCHD har hatt tre. På diagrammet nedenfor ser vi prisavkastningen til de to aktivaene, som viser en nær korrelasjon. Dette er viktig siden i motsetning til SPY, har SCHD ETF ikke mange teknologiselskaper.

SCHD vs SPY

SCHD vs SPY-prisavkastning

Tidligere resultater er ikke alltid en god indikasjon på hva som vil skje i fremtiden. Ikke desto mindre tror jeg at SCHD er en god investering for langsiktige investorer ettersom den har levd til sin hype før.

Imidlertid vil jeg etter min mening foretrekke å allokere mer penger på de vanlige ETFene som SPY og QQQ og en liten del til SCHD.

Denne artikkelen er oversatt fra engelsk ved hjelp av AI-verktøy, og deretter korrekturlest og redigert av en lokal oversetter.

Ad

Vil du ha krypto-, valuta- og aksjehandelssignaler som er enkle å kopiere? Gjør handel enkelt ved å kopiere vårt team av pro-traders. Konsekvente resultater. Registrer deg i dag på Invezz Signals™.

0/10
Learn more
Verden