Southwest Airlines-aksjen viser tegn til bedring

May 16, 2024
Listen
  • Southwest Airlines møtte Boeing-relaterte utfordringer, reviderte sine økonomiske utsikter.
  • Strategiske omstillinger pågår; diagramanalyse antyder potensiell utvinning.
  • Investorer ser støttenivåer nær $22; profittmål på $38,2 og $48,39.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheter for å få de siste oppdateringer >

De siste årene har Southwest Airlines Co. (NYSE:LUV) klart sin del av utfordringene. Fra operasjonelle hindringer til strategiske beslutninger har selskapet navigert gjennom turbulente tider. Midt i disse vanskelighetene er det imidlertid indikasjoner på at Southwest kan være på vei mot bedring.

Leter du etter signaler og varsler fra pro-traders? Registrer deg GRATIS på Invezz Signals™. Tar 2 min.

En viktig hendelse som påvirket Southwests aksjeutvikling de siste månedene var kunngjøringen av en kapasitetsreduksjonsplan i mars 2024. Denne beslutningen, drevet av problemer med deres flyleverandør Boeing, forårsaket et bemerkelsesverdig fall i Southwests aksjer. Flyselskapet reviderte sine økonomiske utsikter, med henvisning til justeringer i nøkkeltall som inntekter per tilgjengelige setemil (RASM) og tilgjengelige setemil (ASM).

Boeings pågående produksjonsutfordringer forsterket Southwests knipe ytterligere. Med forsinkelser i flyleveranser og kvalitetsproblemer som plager luftfartsgiganten, måtte Southwest revurdere sine operasjonelle strategier. Reduksjonen i forventede flyleveranser påvirket Southwests kapasitetsplaner for året direkte, noe som nødvendiggjorde justeringer i arbeidsstyrken og økonomiske anslag.

Til tross for disse tilbakeslagene har Southwest vist motstandskraft i sin operasjonelle ytelse. Med gjennomgående høye gjennomføringsfaktorer og strategiske justeringer har flyselskapet klart å opprettholde sine servicestandarder midt i motgang. Imidlertid ble de økonomiske implikasjonene av disse utfordringene tydelige da Southwest hadde et større tap enn forventet i første kvartal 2024.

Ser vi fremover, er det tegn til optimisme i Southwest. Bestillinger for de kommende kvartalene er foran sesongmessige normer, og flyselskapet forventer positive år-over-år-trender i viktige økonomiske beregninger. Dessuten evaluerer Southwest endringer i sin forretningsmodell og operasjonelle praksis for å tilpasse seg det utviklende landskapet i luftfartsindustrien.

Mot dette bakteppet av operasjonelle vanskeligheter og strategiske omstillinger, posisjonerer Southwests motstandskraft og tilpasningsevne det for potensiell utvinning og vekst. Ved å undersøke diagrammønstre og markedstrender, kan vi få innsikt i aksjens ytelse og vurdere utsiktene for bedring. La oss dykke dypere inn i diagrammene for å avdekke hva som ligger foran Southwest Airlines-aksjen de neste månedene.

Den langsiktige nedadgående trenden kan nettopp ha tatt slutt

Copy link to section

På Southwests daglige diagrammer kan vi observere den langsiktige nedtrenden som vedvarte mellom april 2021 og oktober 2023, som tok aksjen fra nivåer nær $60 til under $22. I juni i fjor så det ut til at denne nedtrenden var slutt da aksjen brøt over sin langsiktige bearish trendlinje. Det viste seg imidlertid å være et falskt utbrudd.

LUV-diagram av TradingView

Nedtrenden tok endelig slutt i oktober, da aksjen fikk et lavpunkt under $22 og deretter spratt tilbake til $35-nivåer innen mars i år. Aksjen begynte igjen å falle i mars på grunn av Boeing-relaterte bekymringer, men har ikke brutt under sine laveste nivåer i oktober 2023, og det ser ut til at dette er starten på et nytt okseløp.

Hvis aksjen ikke går under sin nyopprettede bullish trendlinje, kan den fortsette å bevege seg høyere. Investorer som eier aksjen kan fortsette å holde den så lenge den ikke faller under denne bullish trendlinjen eller begynner å handle under $22 på kort sikt. Traders og investorer som ønsker å kjøpe aksjen kan gå lenge på nåværende nivåer og holde et stopptap under den nylige lave svingningen på $25,4. Hvis det fortsetter til mars oppover, kan vi se det nå $38,2 og $48,39 i de kommende månedene hvor fortjeneste kan bokføres.

Denne artikkelen er oversatt fra engelsk ved hjelp av AI-verktøy, og deretter korrekturlest og redigert av en lokal oversetter.

Ad

Vil du ha krypto-, valuta- og aksjehandelssignaler som er enkle å kopiere? Gjør handel enkelt ved å kopiere vårt team av pro-traders. Konsekvente resultater. Registrer deg i dag på Invezz Signals™.

0/10
Learn more
Aksjer Markedsanalyse