Royal Caribbean og Carnival-aksjer står overfor denne 1 nøkkelrisikoen

Av:
May 27, 2024
Listen
  • Royal Caribbean og Carnival har publisert sterke økonomiske resultater.
  • Etterspørselen etter cruise forventes å øke kraftig de neste årene.
  • Den viktigste risikoen å forvente er økte varelager de neste årene.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheter for å få de siste oppdateringer >

Cruiseaksjer blomstrer, hjulpet av sterk etterspørsel og skyhøye inntekter i nøkkelland. Royal Caribbean ( NYSE: RCL ) aksjekurs har hoppet med over 90 % mens Carnival ( LON: CCL ) har steget med over 40 % de siste 12 månedene. Andre cruiseselskaper som Viking og Norwegian Cruise Line har også steget i den perioden.

Leter du etter signaler og varsler fra pro-traders? Registrer deg GRATIS på Invezz Signals™. Tar 2 min.

Sterk etterspørsel i cruisebransjen

Copy link to section

Royal Caribbean- og Carnival-aksjene har gjort det bra de siste 12 månedene. I år har imidlertid Carnival slettet noen av gevinstene som ble oppnådd i 2023 og er nå ned med over 12 %, noe som er dårligere enn S&P 500- og Nasdaq 100-indeksene.

De fleste av disse selskapene har rapportert sterk bookinger og inntektsvekst. Carnivals totale inntekter steg fra over 12,1 milliarder dollar i 2022 til over 21,59 milliarder dollar i 2023. Det reduserte også nettotap fra over 6 milliarder dollar til rundt 74 millioner dollar i 2023. Det reduserte også sin langsiktige gjeld fra over 31 milliarder dollar til ca. milliarder.

Royal Caribbean Cruises har også rapportert sterke økonomiske resultater. Årsresultatene hoppet fra over 8,84 milliarder dollar i 2022 til over 13,9 milliarder dollar i 2023. I motsetning til Carnival snudde selskapet nettoresultatet til over 1,7 milliarder dollar.

De siste resultatene viste at kvartalsinntektene steg fra 2,88 milliarder dollar i Q1’23 til over 3,7 milliarder dollar i Q1’24. Overskuddet steg også til over 364 millioner dollar i løpet av kvartalet.

Carnival vs Royal Caribbean stocks

Carnival vs Royal Caribbean aksjer

En viktig risiko å huske

Copy link to section

Royal Caribbean og Carnival har gjort det bra på grunn av den økende etterspørselen, spesielt blant unge mennesker i USA. Nyere data viser at det var over 31 millioner cruisekunder i 2023, en stor økning fra 20,4 millioner et år tidligere.

Ifølge Cruise Lines International Association vil antallet hoppe til over 34,7 millioner i 2024 etterfulgt av henholdsvis 37,1 millioner, 38,8 millioner og 39,7 millioner i løpet av de neste tre årene.

De fleste av disse selskapene har rapportert sterke terminbestillinger. Viking er 35 % fullbooket for 2025, mens noen av Carnivals og Royal Caribbean-skipene er fullbooket for året. Denne trenden skjedde ettersom noen kunder mener at cruise er billigere enn landferier.

Som et resultat har disse selskapene gjort flere bestillinger for å dra nytte av den økende etterspørselen. Viking har bestilt 10 skip mens Norwegian og Carnival har bestilt henholdsvis åtte og 1 skip. Royal Caribbean har nylig mottatt leveringen av det største cruiseskipet i verden; Ikon for havet.

Risikoen er at etterspørselen etter cruising sannsynligvis ikke vil vare lenge, og at den vil ha avtatt når leveransene skjer. I et nylig notat sa en analytiker ved Truist:

“Det er bekymring blant folk [hvis vi er] i en etterspørselsboble. . . og [hvis] det er en hevnreiseboble i cruiserederier, slik vi så med amerikanske feriesteder. Jeg tror vi er inne i en periode med akselerert etterspørsel, og det kommer til å bli vanskelig å opprettholde disse enorme vekstratene vi har sett.»

Heldigvis er Carnival og Royal Caribbean relativt undervurdert. Royal Caribbean har et fremre PE-multippel på 13,75 mens Carnival har et multiplum på 16,4. Disse beregningene er lavere enn det fremadrettede PE-multippelet på 2. De har også fremadgående vekstmultipler på over 20 %, høyere enn S&P 500-terminveksten.

Denne artikkelen er oversatt fra engelsk ved hjelp av AI-verktøy, og deretter korrekturlest og redigert av en lokal oversetter.

USA Aksjer Fritid og underholdning Markedsanalyse Transport og turisme