BYD og Toyotas nye biler setter Tesla-, VinFast- og Nio-aksjene på spissen

Av:
May 29, 2024
Listen
  • BYD har lansert en ny hybridbil med 2000 km rekkevidde.
  • Bilen vil selge for rundt 13 000 dollar, noe som gjør den billigere enn andre merker.
  • Toyota, Mazda og Subaru planlegger også nye hybridbiler.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheter for å få de siste oppdateringer >

Elbilaksjer har kommet under sterkt press i år, og situasjonen kan bli stygg i de kommende månedene. De fleste elbilaksjer som Tesla (TSLA), Rivian (RIVN), Nio (NIO), Lucid Motors (LCID) og VinFast (VFS) har krasjet med tosifret i år. Til sammen har EV-investorer tapt over 1 billion dollar fra toppen i 2021.

Leter du etter signaler og varsler fra pro-traders? Registrer deg GRATIS på Invezz Signals™. Tar 2 min.

Toyota vs Rivian vs Nio vs VinFast vs Li Auto

Hvorfor EV-aksjene har stupt

Copy link to section

Disse aksjene kjemper mot tre hovedrisikoer. For det første har konkurransen i bransjen skjerpet seg, og verden har hundrevis av elbilselskaper. Kina har over 100 EV-selskaper, inkludert kjente merker som BYD, Nio, XPeng, Li Auto og Lotus Technology.

Europa har merker som Volkswagen, Ampere og BMW, mens USA har slike som Rivian, Tesla, Mullen og Lucid. Land som Japan, India og Indonesia har også sine egne elbilmerker.

For det andre har den skyhøye konkurransen ført til tynnere marginer ettersom de fleste selskaper har blitt tvunget til å kutte prisene. Senest kuttet T esla prisene på de fleste merkene i USA og Kina. På samme måte har XPengs bruttomargin falt fra nesten 30 % i 2022 til 1,47 % mens Nios margin falt fra 18,3 % til minus 15,3 %.

For det tredje sliter elbilselskaper på grunn av økt overkapasitet, spesielt i Kina. Som et resultat er det bekymring for at Kina kan gjøre mot industrien det det gjorde for andre sektorer som solcellepaneler og stål.

Nye risikoer fra Toyota og BYD

Copy link to section

Den andre viktige grunnen til at selskaper som Tesla, VinFast, Nio og Lucid Motors har falt, er den pågående etterspørselen etter hybridbiler.

I en uttalelse tirsdag kunngjorde Toyota Motors at de jobber med nyere motorer som vil kombinere hydrogen sammen med alternativt drivstoff. Disse motorene vil være tilgjengelige i Toyota-merkede kjøretøy og de fra partnerne som Subaru og Mazda.

Toyota har lenge trodd at overgangen til elbiler ikke vil gå som planlagt. I lang tid har selskapet argumentert for at elbiler vil utgjøre omtrent 30 % av det totale kjøretøysalget i fremtiden. Den mener at verden ikke er klar for en helelektrisk industri.

Som et resultat har Toyota blitt den største selgeren av hybridbiler og har som mål å fortsette å øke markedsandelen. De fleste analytikere mener nå at hybridbiler er bedre posisjonert i fremtiden, noe som forklarer hvorfor aksjen har steget med over 58 % de siste 12 månedene.

Husk at Toyota også har fått et gjennombrudd i elbilindustrien ved å bygge et svært effektivt solid-state batteri. Det håper å begynne å produsere kjøretøy som bruker dette batteriet i løpet av de neste to årene.

Den andre risikoen for disse pureplay EV-selskapene er at BYD nå jobber med et kjøretøy som vil ha en rekkevidde på 2000 kilometer. Det betyr at kjøretøyet kan flytte fra New York til Miami på en enkelt lading eller drivstoff. Den kan også flytte fra München til Madrid.

Det nye kjøretøyets rekkevidde på 2000 km er lengre enn kjøretøy fra andre merker. Geely Galaxy L6 Hybrid har en rekkevidde på 1 370 km mens Toyota Camry Hybrid og Tesla Model 3 har en rekkevidde på 1 100 km og 630 km.

Mest bemerkelsesverdig vil BYDs nye kjøretøy selges for en billigere pris enn selskaper med andre elbiler. Det vil begynne å selge for bare $13 800, noe som gjør det svært rimelig for folk flest. Som sådan vil til og med en 100 % tariff i USA gjøre den billigere enn gjennomsnittlig bilpris i landet, som står på $47.401.

Denne artikkelen er oversatt fra engelsk ved hjelp av AI-verktøy, og deretter korrekturlest og redigert av en lokal oversetter.

USA Aksjer Markedsanalyse Produksjon