Ocugen aksjekursanalyse: god fremgang, men et risikabelt mønster dannes

Av:
May 29, 2024
Listen
  • Ocugen har gjort store fremskritt de siste månedene.
  • Den fortsetter utprøving av sine mest lovende OCU400- og OCU410-terapier.
  • Aksjen har dannet et trippel-topp diagrammønster på det daglige diagrammet.

Følg Invezz på TelegramTwitter og Google Nyheter for å få de siste oppdateringer >

Aksjekursen i Ocugen ( NASDAQ: OCGN ) gjør det bra i år ettersom investorer fokuserer på de pågående legemiddelutprøvingene og milepælene. Den har steget med over 177 % i år, og har gått bedre enn S&P 500, Nasdaq 100 og iShars Biotechnology ETF (IBB), som har falt med 2,70 %. Ocugen-aksjen har steget med over 270 % de siste 12 månedene, noe som gir den en markedsverdi på over 440 millioner dollar.

Leter du etter signaler og varsler fra pro-traders? Registrer deg GRATIS på Invezz Signals™. Tar 2 min.

God fremgang, men risikoen gjenstår

Copy link to section

Ocugen er et lite bioteknologiselskap som jobber med gen- og celleterapier for å behandle sjeldne øyesykdommer.

Det ble også et populært navn blant investeringsmiljøet under Covid-19-pandemien da det utviklet Covaxin-vaksinen. Imidlertid droppet den autorisasjonen for nødbruk og valgte full regulatorisk godkjenning.

Ocugen har dreid sin virksomhet fra Covid-vaksinene til å lage terapier for å behandle sjeldne blindhetstilstander som påvirker millioner av mennesker globalt.

Dens OCU400-legemiddel, som ble betegnet som orphan drug, har som mål å behandle retinitis pigmentosa, en sykdom som påvirker netthinnen og kan føre til synstap. Den har nå flyttet til den tredje fasen av rettssaken. Den prøver også stoffet for behandling av Leber medfødt amaurose, som fører til blindhet hos barn.

Medikamentet OCU400 har gjort betydelige fremskritt i utprøvingen. Hvis det blir godkjent, vil det konkurrere med LUXTURNA, et medikament som koster rundt 850 000 dollar i USA.

Ocugen utvikler også OCU410-medisin som fokuserer på tørr aldersrelatert makuladegenerasjon (AMD), en tilstand der netthinnenceller dør og ikke fornyes. Dette stoffet er i ½ fase av utprøvingen.

De andre programmene er OCU410ST for behandling av stargardt og OCU200 for behandling av diabetisk makulaødem. OCU200 ble plassert i et klinisk hold, noe som forhindret ytterligere forsøk på en stund.

Derfor, som jeg har skrevet tidligere , er Ocugen en investering med høy risiko og høy belønning. Som med andre bioteknologiselskaper, vil det å motta en godkjenning for OCU400-behandlingen føre til en kraftig økning i bestanden og omvendt.

En potensiell risiko på kort sikt for selskapet er at det kan trenge å skaffe penger for å øke balansen. Ocugen registrerte et netto tap på over 11 millioner dollar i første kvartal. Det har tapt over 70 millioner dollar de siste fem kvartalene.

Samtidig avsluttet det kvartalet med rundt 26,4 millioner dollar i kontanter og tilsvarende, ned fra 39,5 millioner dollar i desember. Ledelsen har forpliktet seg til å øke balansen ved å bruke “aksjonærvennlige muligheter.”

Ocugen aksjekursanalyse

Copy link to section
Ocugen stock

OCGN-diagram av TradingView

Teknisk sett ser det ikke bra ut for OCGN-aksjekursen. Som vist ovenfor, har aksjen dannet et trippel-topp mønster på $2,07 og en utringning på $1,10. I de fleste tilfeller er dette et av de beste bearish-tegnene på markedet.

Ocugens gjennomsnittlige retningsindeks (ADX) har også vippet nedover, noe som signaliserer at det bullish momentumet mister dampen. Derfor er aksjens utsikter bearish, med neste punkt å se er halsen på $1,10, som er omtrent 30% under dagens nivå. Denne visningen vil bli bekreftet når aksjen krasjer under 50-dagers og 100-dagers glidende gjennomsnittsnivåer.

Denne artikkelen er oversatt fra engelsk ved hjelp av AI-verktøy, og deretter korrekturlest og redigert av en lokal oversetter.

USA Aksjer Markedsanalyse