Workday pendlar till nettoförlust på 21,07 miljoner pund under andra kvartalet

Författad av: Wajeeh Khan
augusti 28, 2020
  • Workday rapporterar förlust på 21,07 miljoner pund under Q2.
  • Försäljningen uppgick till 800 miljoner pund och vinst per aktie var 63,21 pence.
  • Workday utnämner Chano Fernandez till ny delad VD.

Workday Inc. (NASDAQ: WDAY) meddelade på torsdagen att det senaste kvartalets resultat var positivare än vad experterna hade förutspått. Företaget meddelade också att de har fullt förtroende för att det kommer att stå stadigt även under resten av året. Workday utsåg Chano Fernandez till ny delad VD under torsdagen.

Workdays kvartalsresultat mottogs väl av investerare och aktien steg med 12 % under efterhandeln på torsdag. Inklusive prisåtgärden handlas nu aktierna till 182,12 pund per aktie, vilket är ett rekord sedan börsnoteringen 2012. På årsbasis har nu Workday Inc. stigit cirka 30% på aktiemarknaden.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

I mars, när den pågående Corona-pandemin påverkade som mest, störtdök aktien till så lågt som 85,69 pund per aktie. Läs mer om varför priserna stiger och sjunker på aktiemarknaden.

Workday rapporterar 800 miljoner pund försäljning under andra kvartalet

Workday meddelar att nettoförlusten under det andra kvartalet uppgick till 21,07 miljoner pund, vilket motsvarar 9,03 pence per aktie. Bolaget rapporterade 800 miljoner pund försäljning under det andra kvartalet, jämfört med 668 miljoner pund under motsvarande kvartal 2019.

Efter justeringar tjänade Workday 63,21 pence per aktie under det senaste kvartalet, jämfört med föregående års 33,11 pence per aktie. Tidigare i augusti samarbetade Workday med International Business Machines (IBM) för att effektivisera hur kunderna återvänder till sina arbetsplatser.

Vad gäller året i helhet så förutspår mjukvarubolaget att intäkterna från prenumerationer kommer att landa på cirka 2,81 miljarder pund i år. Partnern IBM publicerade sin kvartalsresultatrapport i juli och överträffade då analytikernas prognos för resultat och intäkter.

Tidigare delade VD:n David Duffield tar över rollen som ordförande

Workday befordrade Chano Fernandez till delad VD för företaget. Han kommer att dela rollen med Aneel Bhusri. Deras tidigare delade VD, David Duffield, lämnar den dagliga verksamheten och tar över rollen som företagets ordförande.

Fernandez kommer närmast från rollen som co-direktör på Workday – en position han delade med Robynne Sisco, som nu är bolagets ekonomichef och ensam direktör. Workdays vice ordförande, Tom Bogan, och medgrundare Aneel Bhusri planerar att hålla två virtuella investorkonferenser under de kommande månaderna.

I skrivande stund har det amerikanska bolaget, som levererar mjukvara för ekonomiförvaltning och HR-processer, ett marknadsvärde på 38,31 miljarder pund.