Ad

MEME-MYNTS STORHETSTID ÄR HÄR

Memeinated animation

NÄSTA 100x PRE-SALE STARTAR SNART

KÖP NU

ZILHive stöder framtidens superstjärnor inom blockchain för FinTech

Av:
Sep 10, 2020
Uppdaterad: May 27, 2022
Listen
 • Zilliqa lanserar sitt blockchain-acceleratorprogram 2020-2021.
 • Åtta nystartade och något äldre startups kommer att delta i programmet.
 • Accelerator syftar till att främja blockchain-utveckling inom området Open Finance.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google News för de senaste uppdateringarna >

Blockchain-utvecklaren Zilliqa (ZIL) har presenterat gruppen med åtta företag som deltar i ZILHive Accelerator-programmet 2020-2021. I vanlig ordning ger det utvecklare och investerare inom blockchain för FinTech och Open Finance (OpFi) åtta nya startups att hålla ögonen på.

Den sex månader långa acceleratorn arbetar med nystartade och något äldre startups som planerar att använda Zilliqas blockchain-plattform för att bygga blockchain för FinTech och mer specifikt området OpFi.

Programmet, som startade den 31 augusti och pågår till februari 2021, samlar följande åtta startups:

 • Propine : En Singapore-baserad startup som erbjuder kompatibla helhetslösningar för tokenisering och custody-lösningar;
 • Notabene : Ett företag med stöd av Y-Combinator som hjälper finansiella företag att efterleva Financial Action Task Forces “Travel Rule” för alla kryptotransaktioner;
 • Rupiahoken : Indonesiens mest etablerade rupiah-knutna stablecoin, som arbetar för ett mer inkluderande och öppet finansiellt system inom landet.
 • MugglePay : En Kina-baserad startup som försöker möjliggöra mer kostnadseffektiva gränsöverskridande transaktioner genom att erbjuda en SDK till handlare som accepterar kryptobetalningar till en bråkdel av befintliga avgifter;
 • Moonlight : En USA-baserad, decentraliserad, självstyrd identitetslösning;
 • CommX : En Singapore- och Australien-baserad startup som tokeniserar konst till digitala tillgångar för handel;
 • Moonlet : En rumänsk digital plånbok som låter användarna säkert lagra sina kryptotillgångar, spendera sina tokens och hantera sina avkastningar från insatser;
 • Lumiere : En Singapore- och Hong Kong-baserad tokeniseringsplattform som strävar efter att öka likviditeten och tillgängligheten och minska riskerna för investeringar inom filmbranschen.

Open Finance syftar till principer för datadelning inom bankvärlden som gör det möjligt för tredjepartsleverantörer att få tillgång till kunders data inom ett brett spektrum av finansiella sektorer och produkter, inklusive besparingar och investeringar. OpFi har fått ökad uppmärksamhet som ett resultat av den globala covid-19-pandemin, eftersom finanssektorn söker sätt att göra banktjänster och investeringar enklare, snabbare och kontaktlösa. Blockchain för FinTech har stor potential att påskynda OpFi-rörelsen.

Han Wen Chua, Senior Vice President för ekosystemutveckling vid Zilliqa, sa: ”Behovet av en digital ekonomi har ökat på grund av den pågående pandemin i kombination med den stora del av ASEANs befolkning som knappt använder banker. Nu är tiden inne för FinTech att göra en större insats för ett öppet ekonomiskt ekosystem. Efter framgångarna för vår första omgång av ZILHive-startups är vi glada att kunna presentera nästa serie lovande projekt och driva på användningen av blockchain i OpFi. ”

För att främja ett bredare blockchain för FinTech-antagande i Sydostasien meddelade Zilliqa att de också lanserar ZILHive Open Finance-konsortiet. Konsortiet kommer att bestå av Zilliqas forskningsarm samt FinTech-företagen Xfers, Elliptic, Switcheo Network, XanPool och Magic, samt de åtta startups som deltar i acceleratorn.

Ad

Kom enkelt igång med krypto genom att följa kryptosignaler & diagram från den professionella handlaren Lisa N Edwards. Registrera dig idag för handel som är enkel att följa för massor av altcoins hos GSIC.