Twilio förvärvar San Francisco-baserade Segment för 2,46 miljarder pund

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on okt 12, 2020
  • Twilio förvärvar San Francisco-baserade Segment för 2,46 miljarder pund.
  • Segment är Twilios största förvärv någonsin.
  • Förra veckan uppgraderade Twilio prognosen för försäljning under tredje kvartalet.

Idag måndag meddelade Twilio Inc. (NYSE: TWLO) att man kommer att förvärva Segment (infrastrukturföretag för kunddata) för 2,46 miljarder pund i Twilio klass A-stamaktier. Transaktionen kommer sannolikt att slutföras i början av 2021.

VD Jeff Lawson från Twilio kommenterade nyheterna och sa:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Datasilor förstör fantastiska kundupplevelser. Segment låter utvecklare och företag bryta ner dessa silor och skapa kompletta bilder av sina kunder. Kombinerat med Twilios Customer Engagement-plattform skapar vi mer personligt, aktuellt och effektfullt engagemang inom kundservice, marknadsföring, analys, produkt och försäljning. Vi är glada att välkomna Segment till Twilio-teamet.”

Segment är Twilios största förvärv någonsin

Förvärvet är det största för Twilio sedan företaget grundades 2008. Förra veckan uppgraderade den amerikanska plattformen för molnkommunikation försäljningsprognosen för tredje kvartalet.

Segmentets D-finansieringsrunda samlade in totalt 134,31 miljoner pund i april 2019. I september förra året uppgav det San Francisco-baserade företaget att man sammanlagt har 550 anställda. Segment grundades 2011 och har hittills samarbetat med över 20 tusen företag, inklusive framstående namn som Levi’s, FOX och Intuit.

Molnföretag har gynnats de senaste månaderna då covid-19-pandemin tvingat företag till distansarbete, vilket resulterat i en betydande ökning av efterfrågan.

VD Peter Reinhardt från Segment kommenterade också nyheterna och sa:

”Tillsammans har Twilio och Segment en otrolig möjlighet att bygga framtidens kundengagemangsplattform. Vi skapade Segment för att hjälpa företag att sticka ut i den digitala tidsåldern och leverera rika kundupplevelser byggda på högkvalitativ data. Genom att gå samman och använda vår kunddataplattform i Twilios engagemangsmoln kan vi göra hela kundupplevelsen sömlös från början till slut.”

Twilios resultat på aktiemarknaden

Twilio har för närvarande ett pris per aktie på 235,47 pund, vilket motsvarar en tillväxt på hela 325% sedan mitten av mars när företaget handlades till 55 pund per aktie. I början av året låg priset på 79,17 pund per aktie. Här är allt du behöver veta om att investera på aktiemarknaden.

Twilio presterade ganska positivt på aktiemarknaden förra året med en årlig vinst på cirka 20%. I skrivande stund har det ett börsvärde på 35 miljarder pund.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust