Schlumbergers Q3-nettoförlust uppgick till 63,49 miljoner pund

Av:
Oct 19, 2020
Listen
  • Schlumbergers nettoförlust var 63,49 miljoner pund under räkenskapsårets tredje kvartal.
  • Oljefälttjänstföretaget rapporterar en minskning med 38% av intäkterna under tredje kvartalet.
  • Det amerikanska företaget tjänade 12,39 pence per aktie justerat under tredje kvartalet.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Schlumberger (NYSE: SLB) meddelade på fredag att det justerade resultatet för tredje kvartalet var starkare än förväntat. Intäkterna under kvartalet hade dock set en större nedgång än i Wall Streets prognoser. Företaget förklarade minskningen av intäkterna med att covid-19-pandemin påverkat borrningsverksamheten de senaste månaderna.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Covid-19-krisen har hittills infekterat fler än 40 miljoner människor världen över och orsakat över 1,1 miljoner dödsfall.

Aktierna i företaget dök med 5% på fredag. Med 11,61 £pund per aktie har Schlumberger hittills sjunkit med 60% i år på aktiemarknaden. I mars, när effekterna va covid-19-pandemin var som störst, låg aktien på låga 9,33 pund per aktie. Att handla aktier online är lättare än du tror. Så här köper du aktier online 2020.

Schlumbergers resultat för tredje kvartalet jämfört med analytikernas förväntningar

Copy link to section

Schlumberger meddelar att nettoförlusten under tredje kvartalet minskade till 63,49 miljoner pund, vilket motsvarar 4,65 pence per aktie. Under motsvarande kvartal förra året rapporterades en betydligt större förlust på 8,81 miljarder pund eller 6,36 pund per aktie. Under föregående kvartal (Q2) var Schlumbergers nettoförlust 2,66 miljarder pund.

Justerat för engångsposter tjänade oljefälttjänstföretaget 12,39 pence per aktie jämfört med föregående års 33,29 pence. FactSet-konsensus för vinst per aktie uppgick till 9,29 pence. Vad gäller intäkter noterade Schlumberger en nedgång på 38% under tredje kvartalet till 4,07 miljarder pund. Enligt FactSet hade experter prognostiserat en högre intäkt på 4,18 miljarder pund.

Inför Q4 säger Schlumberger att förhållandena nu ser goda ut för starka resultat i USA och Kanada. Schlumberger avslöjade planer på att slå samman sin amerikanska frackingsverksamhet med Liberty Oilfield Services i september.

Andra framstående siffror i Schlumbergers resultatrapport

Copy link to section

Andra siffror som stack ut i det Houston-baserade företagets resultatrapport på fredag inkluderar en nedgång på 43% av produktionsintäkterna till 1,39 miljarder pund, en minskning av borrintäkterna på 38% till 1,18 miljarder pund, och en minskning med 39% av intäkterna från reservoarkarakterisering till 780 miljoner pund. .

Som jämförelse hade analytiker förväntat sig att Schlumberger skulle rapportera 1,32 miljarder pund i produktionsintäkter, 1,29 miljarder pund i borrintäkter och 830 miljoner pund i reservoarskarakteriseringsintäkter under tredje kvartalet.

Schlumberger presterade ganska positivt på aktiemarknaden förra året med en årlig vinst på nära 5%. I skrivande stund har företaget ett börsvärde på 16 miljarder pund.

USA Aktier & Fonder Energi & kraft Industrier Nordamerika Världen