Fredrik Humanas intäkter steg med 23,6% under tredje kvartalet

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on nov 3, 2020
  • Humana meddelar att intäkterna steg med 23,6% under räkenskapsårets tredje kvartal.
  • Sjukförsäkringsbolaget bokförde 1,35 miljarder pund i nettoresultatet under kvartalet.
  • Humana höjde sin helårsprognos för Medicare Advantage-medlemstillväxten.

Humana Inc. (NYSE: HUM) publicerade sin resultatrapport för tredje kvartalet idag och överträffade analytikernas förväntningar. Företaget höjde också sin helårsprognos för Medicare Advantage-medlemstillväxten.

Aktierna i företaget steg med 5% på aktiemarknaden idag. Humana handlas nu till 325 pund per aktie, jämfört med betydligt lägre 165 pund per aktie i slutet av mars. Aktien inledde året till 279 pund per aktie. Intresserad av att investera på aktiemarknaden online? Här är en enkel guide för att komma igång.

Humanas resultat för tredje kvartalet jämfört med analytikernas förväntningar

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Humana uppgav att nettoresultatet under tredje kvartalet landade på 1,35 miljarder pund, vilket motsvarar 7,70 pund per aktie. Under motsvarande kvartal förra året rapporterades 680,72 miljoner pund eller 3,94 pund per aktie. Justerat för engångsposter tjänade sjukförsäkringsbolaget 2,36 pund per aktie, jämfört med avsevärt högre 3,86 pund per aktie under det jämförbara kvartalet ifjol.

Intäktsmässigt såg det amerikanska företaget en årlig tillväxt på 23,6% till 15,39 miljarder pund. FactSet-konsensus för Humanas resultat och intäkter för tredje kvartalet uppgick till 2,15 miljarder respektive 14,27 miljarder pund. Humana inledde ett samarbete med Cohere Health förra månaden.

Det Louisville-baserade företaget förutspår nu att antalet Medicare Advantage-medlemmar kommer att öka under 2020 till 375 000, jämfört med den tidigare prognosen på upp till 360 000.

VD Bruce Broussards kommenterade rapporten

VD Bruce Broussard kommenterade resultatrapporten idag och sa:

”Vi fortsätter att se fler Medicare-stödmottagare som väljer Medicare Advantage-planer framför Medicare-Fee-For-Service tack vare MA:s ständigt ökande värde. Det som driver detta starka värde är det faktum att planerna ständigt måste förnyas för att förbli konkurrenskraftiga eftersom Medicare-mottagare har friheten att välja en plan som är överkomlig för dem och som passar deras livsstilsbehov.”

I separata nyheter från USA meddelade PayPal på måndagen att nettointäkterna under tredje kvartalet steg med mer än 100% efter att covid-19-krisen ökat e-handeln de senaste månaderna.

Humana presterade ganska positivt på aktiemarknaden förra året med en årlig vinst på cirka 30%. I skrivande stund värderas det amerikanska sjukförsäkringsföretaget till 42,84 miljarder pund och har ett pris/vinst-förhållande på 16,07.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust